Over Start People

Mismatch tussen vraag en aanbod in 2017

De arbeidsmarkt verandert snel. We bevinden ons in een overgangsperiode met economische groei, een snel krapper wordende arbeidsmarkt, mbo-banen die onder druk staan, en hbo’ers die de banen steeds vaker voor het uitkiezen hebben. Stuk voor stuk ingrediënten voor een mogelijke mismatch: vraag en aanbod die niet op elkaar aansluiten.

mismatch-op-arbeidsmarkt-2017Denk aan studenten die worden opgeleid voor werk dat wordt overgenomen door robots. Maar ook aan werkgevers die nu al nauwelijks aan programmeurs, ingenieurs, constructeurs en technici kunnen komen. Deze discrepantie bestaat al, maar zal in 2017 alleen maar groter worden. Vergrijzing en ontgroening voltrekken zich in relatieve stilte, maar zijn uiteindelijk onstuitbaar.

Zicht op personeelsbestand

Daarom ontkomt HR niet aan herbezinning en maatregelen. Bedrijven moeten meer dan ooit goed zicht hebben op hun personeelsbestand. Waar is mismatch aan de orde of te verwachten? En wie is met om- of bijscholing ook elders inzetbaar, zodat dure (en mogelijk vruchteloze) werving voorkomen wordt?

Tip: krijg talenten tijdig op de radar

Doen: Zorg dat je het beschikbare talent tijdig op de radar hebt. En heb wat te bieden: ontwikkelingskansen, een goede werk-privébalans en flexibiliteit op het gebied van werktijden, werkplekken en employee benefits. Lees meer in onze gratis trendpaper Visie op werk- binden en boeien.

Arbeidsmarkt 2017: Meer trends

Bent u benieuwd naar meer arbeidsmarkttrends? Wij hebben 8 trends beschreven die u niet mag missen. Bekijk het volledige overzicht met kansen, uitdagingen en tips uitlichten.