Samen sterk voor Nederland

We hebben niet kunnen voorspellen met welke snelheid en met hoeveel impact het coronavirus zijn intrede doet in de wereld. Eén ding is zeker. De impact is enorm. Het raakt mensen persoonlijk én het raakt bedrijven en instellingen die Nederland draaiende houden. Als grote werkgever in Nederland en dienstverlener in flexibele arbeidscapaciteit vervullen wij als USG People met onze merken een belangrijke maatschappelijke rol. 

En die rol nemen we graag op ons, daarom doen we er alles aan om daar waar mogelijk ons steentje bij te dragen. We begrijpen ook dat u vragen kunt hebben en deze beantwoorden we dan ook graag. Hiervoor verwijzen wij u graag naar de veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen? Dan kunt u contact opnemen met uw vaste contactpersoon of een vestiging bij u in de buurt, zodat u het juiste antwoord krijgt op uw vraag. 

Wilt u zich inzetten voor het onder controle krijgen corona? Bekijk dan onze openstaande vacatures bij de GGD.

Veelgestelde vragen

 

Onze werkwijze omtrent het Coronavirus

Klik op één van onderstaande buttons voor een toelichting op onze werkwijze rondom het coronavirus COVID-19.

Ben u opdrachtgever?

Bent u op zoek naar medewerkers om Nederland draaiende te houden? Wij hebben pools van kandidaten per direct voor u klaar staan. Flexibel en snel inzetbaar en eenvoudig op- en af te schakelen. Neem contact met ons op of meld uw vacature aan. Wij helpen u graag!

Algemeen

Sinds 1 juni ben je verplicht een mondkapje te dragen in het openbaar vervoer. Sinds 2 oktober wordt er door het kabinet ook dringend geadviseerd om mondkapjes te dragen in de openbare ruimtes (waaronder winkels en horeca).  Het gaat hierbij om niet-medische mondkapjes. Je bent zelf verantwoordelijk voor de aanschaf van een mondkapje. USG People vergoedt deze kosten niet. Je kunt wegwerp mondkapjes kopen of mondkapjes die je kunt wassen en hergebruiken.

Ten aanzien van het testbeleid volgen wij de adviezen vanuit het RIVM.
Raadpleeg het advies vanuit de overheid via bijgaande link: https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/testen
 
Hierin volgen wij de adviezen vanuit de Rijksoverheid. Raadpleeg bijgaande site voor alle informatie en de richtlijnen: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/reizen-en-op-vakantie-gaan
 
De sollicitatiegesprekken gaan gewoon door. Wel vaak in een andere vorm, zoals telefonisch of via videobellen in plaats van een fysieke ontmoeting.
Op dat moment bepaalt de GGD welke maatregelen moeten worden genomen. Informeer wel zo snel mogelijk jouw vaste contactpersoon bij Start People  én je opdrachtgever.
Meld dit dan direct bij je opdrachtgever en jouw vaste contactpersoon bij Start People. Het ziekmeldingsproces is hetzelfde als bij een ‘normale’ ziekmelding. 
Bekijk de informatie op de website van het RIVM en wijs ook je collega daarop.


Spoor je collega aan te handelen in lijn met die adviezen. Twijfel je of je advies wordt opgevolgd? Meld dit dan bij jouw vaste contactpersoon bij Start People en ook bij je leidinggevende bij de opdrachtgever.

De belangrijkste maatregelen die je kunt nemen, vind je op de website van het RIVM.
Stem met jouw opdrachtgever af hoe jij jouw werk het beste uit kunt voeren.
Ja, dan kun je gewoon naar je werk gaan. Als jouw leidinggevende jou of ons laat weten dat er iets verandert op je werk, zoeken we direct contact met elkaar. 
Volg het advies van het RIVM en blijf thuis. Neem wel contact op met je vaste contactpersoon van Start People.
Je opdrachtgever bepaalt of je kunt thuiswerken of niet. Neem hierover contact op met je contactpersoon bij het bedrijf waar je werkt.
Alle opdrachtgevers zijn verplicht om te zorgen voor een veilige werkomgeving. Als ze dit niet kunnen waarborgen, dan mogen zij ook geen werk aanbieden. Deze opdrachtgevers kunnen dus vooralsnog een veilige situatie voor jou als medewerker creëren en treffen daarvoor ook de noodzakelijke maatregelen.
Dat verschilt per bedrijf. Iedere werkplek is namelijk anders en ieder bedrijf heeft een eigen veiligheids- en gezondheidsbeleid. Het beleid van de opdrachtgever is leidend. Wil jij de exacte maatregelen van jouw opdrachtgever weten? Neem dan contact op met je contactpersoon daar.
Volgens de RIVM-richtlijnen werken de meeste medewerkers van Start People vooralsnog thuis. Op de vestiging werken we vooralsnog met een minimale bezetting en met A en B teams. De rest van de medewerkers werkt thuis. Wij zijn uiteraard altijd bereikbaar via de e-mail en telefoon. Ook videobellen behoort tot de opties.

Solliciteren

In onze procedure houden wij rekening met de richtlijnen van het RIVM. Gelukkig zijn wij het gewend om digitaal te werken en online contact te onderhouden met kandidaten. Waar mogelijk zullen wij dan ook via bijvoorbeeld Skype met jou (video)bellen. In het uitzonderlijke geval dat onze procedure vraagt om een persoonlijke afspraak, houd er dan rekening mee dat wij je geen hand geven en op minimaal 1,5 meter afstand van je blijven. Heb je vragen over jouw sollicitatie? Neem dan contact op met de vestiging waar de vacature uitstaat.
Alle vacatures die op onze website staan zijn actueel. Als je solliciteert en wordt aangenomen, kun je gewoon starten.
Bekijk onze website met openstaande vacatures en solliciteer direct. In diverse sectoren hebben we dringend mensen nodig. We nemen na jouw sollicitatie zo spoedig mogelijk contact met je op.
De sollicitatiegesprekken gaan gewoon door. Wel vaak in een andere vorm, zoals telefonisch of via videobellen in plaats van een fysieke ontmoeting.