Over Start People

Digitalisering arbeidsmarkt: transformatie zet door in 2017

Overheden en bedrijven digitaliseren hun dienstverlening. Apps, chatbots en virtual reality nemen steeds meer taken over die vroeger door mensen uitgevoerd werden. Veel apparaten zijn direct verbonden met het internet en leveren een constante stroom data.

top-10-groeiende-en-krimpende-banenNieuwe kansen door digitalisering

De digitale transformatie heeft directe gevolgen voor de rollen en taken binnen organisaties. Veel functies veranderen inhoudelijk omdat computers een deel van het werk overnemen. Dat is deels bedreigend, maar het leidt ook tot nieuwe kansen. Want door digitalisering ontstaan er veel mogelijkheden om werk aantrekkelijker te maken. Bovendien verdwijnen er banen, maar er komen ook weer nieuwe banen bij.

Tip: benut de kansen

Ga in uw eigen organisatie op zoek naar de voordelen van digitalisering en eventueel ook robotisering. Zo kunnen bijvoorbeeld apps helpen om mensen met een arbeidsbeperking tóch te laten participeren.

Arbeidsmarkt 2017: Meer trends

Bent u benieuwd naar meer arbeidsmarkttrends? Wij hebben 8 trends beschreven die u niet mag missen. Bekijk het volledige overzicht met kansen, uitdagingen en tips uitlichten.