Over Start People

Employability branding: blijf aantrekkelijk voor werknemers

Op een flexibele arbeidsmarkt worden arbeidsrelaties voortdurend tegen het licht gehouden. Ook medewerkers stellen zich met regelmaat de vraag: pas ik nog bij deze organisatie, nu en later? In zo’n dynamische context staan werkgevers voor de uitdaging om aantrekkelijk te blijven. Niet meer alleen door middel van een goed arbeidsvoorwaardenpakket, maar ook door duurzame inzetbaarheid. Oftewel: employer branding wordt employability branding.

trendpaper-binden-en-boeienGoed werkgeverschap

Het is bekend dat werknemers zich in hun keuze voor een baan primair laten leiden door salaris, locatie en  flexibele werktijden. Maar werkgevers kunnen zich ook onderscheiden door duurzame inzetbaarheid in te zetten als vorm van goed werkgeverschap. Lees in onze trendpaper Visie op werk – binden en boeien in een krappere arbeidsmarkt hoe logistiek dienstverlener GEODIS gemotiveerde medewerkers vindt en bindt.

Waardengedreven medewerkers

Mensen werken graag voor bedrijven waar ze zich kunnen blijven ontwikkelen. En waar ze kunnen rekenen op uitdagend en zinvol werk. Dit laatste is extra waardevol, omdat medewerkers steeds meer waardengedreven zijn. Zingeving is naast vakmanschap en autonomie een belangrijk motief voor mensen om zich te verbinden aan een organisatie.

Zingeving kent veel voordelen voor werknemers: het maakt het werk betekenisvoller en leuker. Bovendien zorgt het ervoor dat zij op het werk productiever en succesvoller zijn. In Nederland is deze trend al in volle gang, wij zijn na Duitsland en Zweden het meest georiënteerd op zingeving.

Tip: maak gebruik van wetenschappelijke inzichten

Het Nationale Onderzoek voor Duurzame Inzetbaarheid, dat onder ruim 4.000 organisaties werd uitgevoerd, laat zien welke vijf factoren direct bijdragen aan duurzame inzetbaarheid:

  • Dialoog;
  • Leerruimte;
  • Individuele ontwikkelafspraken;
  • Het betrekken van mensen bij de organisatie;
  • Het bieden van uitdagend werk.

Arbeidsmarkt 2017: Meer trends

Bent u benieuwd naar meer arbeidsmarkttrends? Wij hebben 8 trends beschreven die u niet mag missen. Bekijk het volledige overzicht met kansen, uitdagingen en tips uitlichten.