Over Start People

Anno 2017 is iedere medewerker een potentiële sollicitant

De arbeidsmarkt anno 2017 zorgt voor een situatie waarin functies, rollen en taken snel veranderen, en waarin mensen zelf verantwoordelijk zijn voor hun eigen inzetbaarheid. Maar terwijl iedereen ervoor moet zorgen dat hij zichzelf staande houdt op de arbeidsmarkt, kunnen (en moeten) arbeidsorganisaties dit proces wel optimaal faciliteren. Want uit onderzoek blijkt dat de meeste professionals nu al handelen naar deze nieuwe realiteit. De zoektocht naar een baan eindigt nooit.

arbeidsmarkt-2017Iedereen kijkt om zich heen

Nagenoeg iedereen is blijvend actief bezig met zijn of haar carrière. Recent onderzoek laat zien dat 59 procent van de volwassenen minstens één keer per maand naar een nieuwe baan zoekt. Maar liefst 89 procent van de mensen overweegt een nieuwe baan, mits deze precies biedt wat zij zoeken. En 91 procent van de volwassenen die het afgelopen jaar in dienst zijn getreden, zocht zes maanden voorafgaand aan de overstap al naar een nieuwe baan. Het onderzoek liet zien dat slechts 9 procent een aanbod voor een baan kreeg zonder actief te zoeken.

De tip? Bouw een continue dialoog in over loopbaanwensen

Als werkgever is het belangrijk dat u accepteert dat in principe elke medewerker open staat voor een nieuwe baan. Blijf daarom ook buiten de reguliere HR-cyclus om in gesprek over de loopbaanwensen  van medewerkers.

Arbeidsmarkt 2017: Meer trends

Bent u benieuwd naar meer arbeidsmarkttrends? Wij hebben 8 trends beschreven die u niet mag missen. Bekijk het volledige overzicht met kansen, uitdagingen en tips uitlichten.