Ook bijdragen aan de opvang van asielzoekers?

Als jongerenwerker, oftewel medewerker AMV, bij het COA werk je in de opvang van asielzoekers op één van de locaties in Nederland. In deze functie begeleid je alleenstaande minderjarige vreemdelingen. Dit zijn asielzoekers tussen de 15 en 18 jaar die zonder ouders in Nederland zijn. Je bent bezig met het realiseren van een veilig, leefbaar en beheersbaar woonklimaat voor alleenstaande minderjarige vreemdelingen. Je biedt begeleiding en structuur en bevordert de persoonlijke ontwikkeling van de minderjarige asielzoeker vanuit een realistisch toekomstperspectief. Is dit een functie op jouw lijf geschreven? Laat hieronder direct je sollicitatie achter, of lees meer. 

Ik heb interesse!

Voeg je CV toe

Dit is je visitekaartje voor ons én voor opdrachtgevers waar we je voorstellen. Je kunt een foto opnemen op je cv, maar als je dit niet doet heeft dit geen negatieve gevolgen voor je sollicitatie. Als je een foto opneemt in je cv dan geef je Start People – én de bedrijven die horen bij USG People Holdings BV. - toestemming om deze te verwerken en te verstrekken aan (potentiële) opdrachtgevers.

Vink aan wat van toepassing is:

In ons privacy statement kun je nalezen hoe jouw gegevens worden verwerkt.

Zorgdragen voor de dagelijkse opvang van alleenstaande minderjarige vreemdelingen, betekent dat de volgende zaken dagelijks terugkomen in je functie;

 • Signaleren van problemen, spanningen en conflicten en preventief actie op ondernemen;
 • Jij begeleidt alleenstaande minderjarige vreemdelingen volgens de methodiek en stelt begeleidingsplannen op;
 • Jij motiveert, stimuleert en activeert AMV’ers tot persoonlijke ontwikkeling, zelfstandigheid en het ondernemen van activiteiten;
 • Jij voert 1 op 1 begeleidingsgesprekken gericht op de toekomst;
 • Jij verstrekt informatie en geeft (groeps)voorlichting aan alleenstaande minderjarige vreemdelingen;
 • Jij beheert en reikt medicijnen uit volgens protocol.

Dit krijg je er voor terug

Naast het feit dat je een heleboel voldoening uit dit vak kan halen en mooie werkervaring op kan doen binnen de overheid en in het jongerenwerk, zitten er natuurlijk een aantal arbeidsvoorwaarden vast aan deze functie. Een greep uit het aanbod:

 • Kans om 32-36 uur per week te werken;
 • Bruto maandloon tussen €2750,- en €3100,- (inschaling op basis van werkervaring);
 • Vergoeding in reiskosten (tot maximaal €6,27 netto per dag);
 • Ruimte en kansen voor je persoonlijke ontwikkeling door trainingen te volgen via online platform van GoodHabitz;
 • De kans om in dienst te komen bij het COA.

Ook een goede en respectvolle sfeer is onderdeel van jouw werkomgeving waar vertrouwen en collegialiteit centraal staan.

Wie ben je?

Jij herkent jezelf in het volgende; 

 • Jij hebt een HBO diploma in een sociaal agogische opleiding (zoals bijvoorbeeld MWD, SPH, CMV, Pedagogiek, Social Work of Toegepaste Psychologie);
 • Jij bent SKJ geregistreerd of jij komt voor een SKJ-registratie in aanmerking (https://skjeugd.nl/);
 • Je bent flexibel inzetbaar, dit houdt in dat bereid bent om nacht- en weekenddiensten te draaien;
 • Jij stimuleert betrokkenheid en actie bij anderen;
 • Jij legt gemakkelijk contact, houdt rekening met gevoelens, behoeften en achtergrond van anderen;
 • Je bent in staat om met anderen een gezamenlijk resultaat te bereiken.

En heb je een BHV- en/of Agressie certificaat? Super, dat zien we graag. Nog niet? Ook prima, dan bieden wij je deze training aan. Cadeautje van ons!

 

Waar kom je te werken?

COA staat voor Centraal Orgaan opvang asielzoekers. Het COA is verantwoordelijk voor de opvang van asielzoekers. Zij zorgen voor onderdak gedurende de asielperiode en bereidt asielzoekers voor op een verblijf in Nederland, migratie of terugkeer naar het land van herkomst. Door de variërende instroom van asielzoekers, maar ook door de politieke en maatschappelijke gevoeligheid van het asielvraagstuk is flexibiliteit in structuur en organisatie bij het COA noodzakelijk. Dit maakt het werk bijzonder uitdagend. Medewerkers van het COA kenmerken zich dan ook door professionaliteit, affiniteit met de doelgroep, resultaatgerichtheid, omgevingsbewustzijn en flexibiliteit. Werken bij het COA betekent dat je vanuit je eigen vakgebied bijdraagt aan de opvang van asielzoekers.

Voor deze functie zoeken wij nieuwe collega's voor o.a. locaties in omgeving Nijmegen, Tilburg en Eindhoven. 


Samenwerken in de vreemdelingketen, watch & learn!

Kun jij niet wachten? Spoel dan direct door naar 05:23, daar wordt het COA uitgebreid besproken!
 

Wat verwachten we van jou?

Jij hebt een opleiding afgerond op sociaal/agogisch vlak op HBO niveau, maar nog belangrijker is je SKJ registratie. Dit heb je echt nodig voor deze functie, anders kom je niet in aanmerking.

Doordat dit niet de eerste stap in je carrière is heb jij al enige ervaring met het werken met deze of een vergelijkbare doelgroep. Naast flexibiliteit, een flinke dosis enthousiasme en doorzettingsvermogen wil jij alles op alles zetten om de asielzoekers te begeleiden tijdens het verblijf hier in Nederland.