Outplacement

Nieuwe baan, nieuwe kansen

Van reorganisatie en boventallig personeel tot een arbeidsconflict met een werknemer of een medewerker die niet op zijn plek zit in uw organisatie. Wilt u dat een werknemer afscheid neemt van uw organisatie? Dan kunt u in plaats van een geldbedrag uw medewerker een outplacementtraject aanbieden.

Outplacement van Restart

start-people-restart-werkgevers-outplacement-683x1024

Outplacement creëert kansen op een nieuwe baan voor uw medewerker, buiten uw organisatie. Restart begeleidt uw medewerker tijdens zijn zoektocht naar passend werk. Onze outplacementtrajecten zorgen ervoor dat uw werknemer:

 • in beweging komt;
 • zicht krijgt op kansen en eigen kunnen;
 • de concurrentie op de arbeidsmarkt verslaat;
 • met begeleiding de stap maakt naar zelfstandig ondernemerschap.

Met hulp van onze professionele coaches houdt u vanaf dag één de vaart in het traject.

3 stappen voor een succesvolle outplacement

 1. Driegesprek
  Elk outplacementtraject start met een driegesprek: tussen u als werkgever, de werknemer en de coach. Want een succesvolle overgang naar passend werk buiten uw organisatie is van belang voor alle partijen. Na het driegesprek zijn direct de verwachtingen, mogelijkheden en wensen voor iedereen duidelijk. Daarna houden wij u via voortgangsrapportages op de hoogte van de kansen, sollicitatieactiviteiten en vooruitzichten van uw medewerker. En regelmatig praten wij u bij over de voortgang.

 2. Start programma
  Aan de slag! is ons programma voor outplacement en reïntegratie, en sluit aan op elk opleidingsniveau. Compleet met doordachte stappen en instrumenten waarmee we mensen succesvol weer aan het werk helpen. We leggen de basis met een empowermentprogramma van zes weken. Daarin begeleiden we de werknemer intensief. Met vertrouwen in zichzelf, eigen kunnen en de arbeidsmarkt als resultaat.
  Restart beschikt ook over beproefde software ter ondersteuning van een slagvaardig en soepel reorganisatieproces.

 3. FIT-test
  De FIT-test is ons online loopbaaninstrument. Zo brengen we de arbeidsmogelijkheden van uw medewerker in beeld, én kan hij zich zelfstandig oriënteren op zijn persoonlijke beroeps- en arbeidsmogelijkheden. Dankzij de begeleidersmodule voor onze coaches, geven we direct feedback en kijken we samen naar concrete gevolgen en alternatieven.

Start met outplacement

Restart heeft een eerlijke aanpak, transparant, praktisch van aard en altijd op maat. Wilt u weten hoe u een werknemer via een helder outplacementtraject begeleidt naar werk buiten uw organisatie? Neem contact met ons op en laat uw gegevens achter in onderstaand contactformulier.

Contact met Restart

In ons privacy statement kun je nalezen hoe jouw gegevens worden verwerkt.