Solliciteren

Schrijf je in voor arbeidsbemiddeling en solliciteer gericht op deze vacature.

x Bestandstype doc, docx, pdf van maximaal 3 MB

Upload hier jouw cv. Dit is je visitekaartje voor ons én voor opdrachtgevers waar we je voorstellen. Je kunt een foto opnemen op je cv, maar als je dit niet doet heeft dit geen negatieve gevolgen voor je sollicitatie. Als je een foto opneemt in je cv dan geef je Start People – én de bedrijven die horen bij USG People Holdings BV. - toestemming om deze te verwerken en te verstrekken aan (potentiële) opdrachtgevers.

Jouw gegevens worden gebruikt voor arbeidsbemiddeling, dit vindt deels geautomatiseerd plaats. In ons privacy statement kun je nalezen hoe wij jouw gegevens verwerken.

Adviserend arts - medisch adviseur parttime

SP Arts en Specialist Rotterdam

Standplaats
Rotterdam
Opleiding
WO
Vakgebied
Artsen en Specialisten
Vacaturenummer
1AV0025944

Bent u werkzaam als behandelend arts binnen een bepaald specialisme maar wilt u zich meer gaan toeleggen op een adviserende rol waarbij cliëntcontact niet verloren gaat? Wilt u niet meer belast zijn met (onregelmatige) diensten of weekenddiensten? En zet u zich graag in voor het vergroten van de zelfredzaamheid en participatie in de samenleving van ouderen en/of mensen met een beperking? Dan is deze parttime vacature van medisch adviseur interessant voor u.

Als arts bent u werkzaam in een maatschappelijk verantwoordelijke functie. U brengt onafhankelijk advies uit na beoordeling van de sociaal-medische situatie van een individuele cliënt inzake aanvragen op het gebied van parkeervoorzieningen minder validen, wmo en participatiewet. Zo kan het zijn dat u de ochtend start bij een heer die graag een gegarandeerde parkeerplaats voor zijn voordeur wilt omdat hij slecht ter been is. Vervolgens onderzoekt u de medische belastbaarheid van een inwoner met een uitkering op grond van de participatiewet en geeft u een objectief overzicht van mogelijkheden en beperkingen. De expertise die u als behandelend arts heeft opgedaan komt in deze functie goed van pas.

Om tot een advies te komen spreekt u de cliënt op een spreekuurlocatie of bij de cliënt thuis. U vind het dus niet erg om veel onderweg te zijn. Uw afspraken worden door het secretariaat ingepland, hierbij rekening houdend met uw woonplaats. Dit scheelt u een hoop geregel. Nadat de cliëntgebonden contacten hebben plaatsgevonden bent u flexibel om te bepalen waar u de gesprekken uitwerkt, thuis of op kantoor in de omgeving van Rotterdam.

De functie van medisch adviseur heeft een solistisch karakter. U maakt echter wel deel uit van een team met artsen, juristen en indicatieadviseurs waar u nauw mee samen werkt.

Een gemiddelde werkweek ziet er als volgt uit:

 • 40% adviezen schrijven aan gemeenten;
 • 50% cliënt gesprekken;
 • 10% administratieve verwerking.

U voert uw werkzaamheden onder kantoortijd uit. U bent niet belast met diensten. Hierdoor is deze baan uitstekend te combineren met uw privéleven.

 • U bent een BIG-geregistreerde arts met bij voorkeur ervaring binnen de specialisatiegebieden maatschappij & gezondheid en indicatie & advies.
 • U beschikt als arts over goede sociale en communicatieve vaardigheden omdat u direct contact heeft met cliënten én uw adviezen op schrift dient te verwoorden.
 • U hoeft geen computerexpert te zijn maar u hebt de basis skills betreffende computervaardigheden en MS Office.
 • U beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
 • U bent woonachtig in de omgeving van Rotterdam, Dordrecht of Gorinchem.

Als medisch adviseur komt u te werken in een innoverende en landelijke organisatie. Het bedrijf is onafhankelijk op het gebied van medische beoordeling, advisering en indicatiestelling van zorg, voorzieningen en beleidsondersteuning en richt zich op complexere sociaalmaatschappelijke ondersteuningsvraagstukken. Deelname aan de samenleving staat centraal zodat elke bewoner van Nederland een zo zelfstandig mogelijk bestaan kan leiden.
Er wordt steeds gezocht naar slimme, effectieve én nieuwe oplossingen die het welzijn en de participatie in de samenleving bevorderen.

Kenmerkend voor deze organisatie is de transparante communicatiewijze waardoor medewerkers zich ook echt onderdeel voelen van het bedrijf. De ervaren en gekwalificeerde medewerkers zijn verspreid door Nederland werkzaam met ieder een eigen focus regio.

Wij bieden voor deze positie van adviserend arts - medisch adviseur in de omgeving van Rotterdam het volgende:

 • Salaris tussen de € 4000 en € 5500 bruto per maand. Afhankelijk van ervaring.
 • Direct in dienst bij de opdrachtgever wanneer u 24 uur per week of meer uren beschikbaar bent.
 • Geen onregelmatige diensten en weekenddiensten.
 • Interne opleidingen gericht op de relevante wet- en regelgeving en indicatieprocessen.
 • Werken in een team welke samen continu wil groeien in deskundigheid en kwaliteit.
 • Frequente interne bij- en nascholing.
 • In eerste instantie een contract voor bepaalde tijd, met mogelijkheden tot een vast dienstverband.
 • U ontvangt een telefoon en een laptop.

Bent u enthousiast geworden na het lezen van deze vacature van adviserend arts - medisch adviseur in de regio Rotterdam? Maak uw interesse bekend via de button en ik, Anouk van Rosmalen Senior Consultant Rotterdam en Dordrecht, neem zo snel mogelijk contact met u op.

Wilt u meer informatie? Ook dan sta ik u graag te woord via 06-13579640 of avanrosmalen@startpeople.nl.

Na uw sollicitatie maken wij een persoonlijke afspraak met elkaar, uiteraard op gepaste afstand, bij u in de buurt. Samen bekijken we of de functie ook daadwerkelijk past bij uw wensen. Indien dit het geval is breng ik u in contact met de organisatie voor een nadere kennismaking. Na dit klikgesprek of een vervolggesprek beslissen jullie samen of u aan de slag gaat binnen deze organisatie. De gehele sollicitatieprocedure vindt plaats binnen een kort tijdsbestek. Des te sneller kunt u aan de slag!