Solliciteren

Schrijf je in voor arbeidsbemiddeling en solliciteer gericht op deze vacature.

Deze vacature bestaat helaas niet (meer).

All-round Medewerker Burgerzaken

Start People Rotterdam XL

Standplaats
Capelle aan den IJssel
Opleiding
MBO
Vakgebied
Administratief
Vacaturenummer
1AV0009021

Je komt te werken op de afdeling Publiekszaken. Deze afdeling staat direct in contact met Capellenaren. Binnen de afdeling staat de dienstverlening naar de burgers, bedrijven en instellingen centraal via allerlei kanalen. De afdeling bestaat uit het Klant Contact Centrum (KCC), Burgerzaken en het loket Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).

Voor ons team Burgerzaken zoeken wij een enthousiaste, communicatief vaardige, resultaat- en klantgerichte collega. Als Allround medewerker Burgerzaken ben je onderdeel van een deskundig team van allrounders. Je werkt nauwkeurig, doelgericht en planmatig. Deze eigenschappen komen in deze functie perfect van pas. Je behandelt complexe vraagstukken zowel in front-als backoffice. Denk hierbij aan optie en naturalisatie, adresonderzoeken, beoordelen van buitenlandse brondocumenten voor een huwelijk, inschrijving in de BRP en het opmaken van akten en ondersteuning bij verkiezingen.
Je bent vraagbaak voor burgers en collega’s op het gebied van burgerlijke stand, internationaal privaatrecht, de BRP en weet hoe en wanneer je dit moet toepassen. Je ziet het als jouw persoonlijke uitdaging om de kwaliteit van de gegevens in de Basis Registratie Personen (BRP) en Burgerlijke Stand te waarborgen en waar mogelijk te verbeteren.

 • MBO+/HBO-werk- en denkniveau.
 • Minimaal 5 jaar gemeentelijke ervaring op het gebied van BRP en Burgerlijke Stand;
 • Basisopleiding Burgerzaken (BOBZ of gelijkwaardig), aangevuld met vakinhoudelijke modules;
 • Kennis van- en ervaring met het werken met Key2Burgerzaken;
 • Een zelfstandige, klantgerichte en nauwkeurige instelling;
 • In staat zijn snel inzicht te krijgen in veranderingen in wet en regelgeving en processen;
 • Goede communicatieve vaardigheden, zowel schriftelijk als mondeling.

In de gemeente Capelle aan den IJssel wonen en werken ruim 66.000 Capellenaren. Een uitdagende ambitie staat centraal, wij weten dat de technologische en maatschappelijke ontwikkelingen snel gaan. De ontwikkelingen zijn van grote invloed in en op het samenleven in onze stad. Zorgen voor een duurzame ontwikkeling van de stad vinden we belangrijk. Net zoals onze maatschappelijke taak zó vormgeven dat iedere Capellenaar mee kan doen. Wij anticiperen op wat er op ons afkomt.

Hoe doen wij dat?
Met lef en daadkracht onderscheiden wij ons en ideeën en initiatieven moedigen wij aan:•De bereikbaarheid voor alle Capellenaren is optimaal;

 • Vakmanschap en blijven ontwikkelen kenmerken ons;
 • De basis is op orde en innovatie staat voorop;
 • Samenwerken is vanzelfsprekend;
  Dit alles vraagt een transparante, integere en duurzame organisatie.

Een uitdagende functie bij de gemeente Capelle aan den IJssel met veel contacten in alle lagen van de organisatie. Wij bieden je hiervoor een salaris in schaal 8 met een maximum tot € 3.485,- (fulltime), waarbij we kijken naar je opleiding en de ervaring die je meebrengt. En natuurlijk zijn er ontwikkelingsfaciliteiten.