4 stappen desktop
Sollicitatie flow 2

Solliciteren

Schrijf je in voor arbeidsbemiddeling en solliciteer gericht op deze vacature.

x Bestandstype doc, docx, pdf van maximaal 3 MB

Upload hier jouw cv waarmee je je optimaal presenteert aan ons en aan (potentiële) opdrachtgevers. Het al dan niet opnemen van een foto in je cv geschiedt op basis van vrijwilligheid en heeft geen negatieve consequenties. Door het uploaden van een cv met foto verleen je toestemming aan Start People en haar concernvennootschappen om deze te verwerken en te verstrekken aan (potentiële) opdrachtgevers.

Jouw gegevens worden gebruikt voor arbeidsbemiddeling, welk proces deels geautomatiseerd plaatsvindt. In ons privacy statement kun je nalezen op welke wijze wij jouw gegevens verwerken.

AMV medewerker - COA

Start People Assen Overheid

Standplaats
Ter Apel
Opleiding
HBO
Vakgebied
Overheid
Vacaturenummer
1311003187

Voor het Centraal Orgaan Asielzoekers zijn wij op zoek naar jeugdbegeleiders / AMV-medewerkers. Als AMV-medewerker ben jij verantwoordelijk voor het realiseren van een veilig, leefbaar en beheersbaar woonklimaat voor alleenstaande minderjarige vreemdelingen (AMV'ers) in het asielzoekerscentrum. Hierin bied je begeleiding en structuur aan en bevorder je de persoonlijke ontwikkeling van de minderjarige asielzoeker vanuit een realistisch toekomstperspectief. Je stelt een begeleidingsplan op om hen te motiveren en stimuleren gericht op persoonlijke ontwikkeling.

  • Diploma van één van de volgende HBO sociaal-agogische opleidingen; Maatschappelijk Werk en Dienstverlening, Sociaal Pedagogische Hulpverlening, Culturele Maatschappelijke Vorming, Pedagogiek, Social Work of Toegepaste Psychologie, deze eventueel aangevuld met specifieke trainingen in het opvangen van minderjarige asielzoekers.
  • Registratie als Jeugdzorgwerker in het SKJ (Stichting Kwaliteitsregister Jeugd).
  • Ervaring als AMV medewerker.
  • Kennis van het juridisch kader alleenstaande minderjarige asielzoekers.
  • Uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden.
  • Kundig in het omgaan met emoties, bijvoorbeeld in slechtnieuws gesprekken.
  • Bereidheid om onregelmatig te werken in een 24-uurs rooster.
  • Affiniteit met de doelgroep, houden van aanpakken en een flexibele instelling.
  • Bewustzijn van de omgeving waarin je opereert en kunnen samenwerken met andere partijen zoals gemeenten en partners in de vreemdelingenketen.
  • In bezit van geldig BHV- en Agressie certificaat of bereidheid deze voorafgaand aan dienstverband te volgen.

Het COA biedt heel veel mogelijkheden voor zijn werknemers en investeert graag. Jaarlijks worden er (interne) opleidingen en trainingen gegeven zodat je je als professional kan verdiepen en groeien in verschillende onderwerpen/thema’s.

Het COA is de organisatie in Nederland die zich inzet voor de opvang en begeleiding van asielzoekers. Het COA is een unieke organisatie met een bijzondere doelgroep.

De opvang en begeleiding van de ‘bewoners’ staan bij iedere functie centraal. De aard van het werk vraagt om een betrokken en flexibele houding die uitgaat van aanpakken en doen wat nodig is om de huisvesting en begeleiding goed te regelen. De inbreng van medewerkers op hun vakgebied maakt het verschil voor de toekomst van iedere asielzoeker in Nederland.

Je werkt in een dynamische doelgroep waar geen dag hetzelfde is. Dit betreft een uitdagende functie waarin je je goed kan ontwikkelen samen met jouw collega's.
Je ontvangt een reiskostenvergoeding en een marktconform salaris.

De standplaats is Ter Apel (Groningen/Drenthe).