Solliciteren

Schrijf je in voor arbeidsbemiddeling en solliciteer gericht op deze vacature.

Deze vacature bestaat helaas niet (meer).

arbeidsmarkt coach

Start People Enschede XL

Standplaats
Enschede
Opleiding
HBO
Vakgebied
Overheid
Vacaturenummer
1AV0006795

De functie is een combinatie van elementen van werkcoach en matcher. Het denken, handelen en communiceren vanuit een werkcoach en de matcher verenigd in één rol.
De Arbeidsmarktcoach:

  • Heeft een caseload.
  • Realiseert de individuele targets op matching (afgeleid van regionale target Matchen op Werk).
  • Heeft kennis van en ervaring met werkgeversdienstverlening en het creëren van openingen bij werkgevers via jobhunting.
  • Is ondernemend, weet de werkgever gericht te ontzorgen bij het vinden van medewerkers, heeft zicht op wat er speelt in de markt en binnen de branches
  • Heeft specifieke deskundigheid met het begeleiden van minstens 2 van de volgende aandachtsgroepen: 50+ers, jongeren, arbeidsbeperkten, statushouders, nieuwe Nederlanders.
  • Kan flexibel schakelen, je bent namelijk gecombineerd inzetbaar voor meerdere gemeenten, UWV en op meerdere aandachtsgroepen.
  • Is gericht op duurzaam resultaat versus het snelle scoren (kwaliteit in balans met kwantiteit).
  • Bouwt goede (werk)relaties op en onderhoudt deze relaties met partijen betrokken bij aanbodversterking zoals gemeenten, UWV, SW-organisaties, re-integratiebedrijven en onderwijsinstanties.
  • Heeft kennis van instrumentarium, begeleiding, (job)coaching, nazorg en weet hoe deze in de optimale en efficiënte mix in te zetten.
  • Heeft kennis van scholings- en trainingsmogelijkheden, dan wel weet snel te schakelen met onderwijsinstanties om de mogelijkheden ‘op te halen’.

Je beschikt ten minste over een HBO werk en denkniveau. Het heeft de voorkeur wanneer je concrete ervaring hebt met de sociale verzekeringswetten en de Participatiewet. Je beschikt over een goed netwerk en hebt kennis van de arbeidsmarkt/recruitment. Je hebt ervaring met softwarepakketten zoals GWS4all-Suite, Civision en WBS/Sonar. Sociale media is voor jou dagelijkse kost. Je bent ondernemingsgezind en je kunt snel schakelen. Creatief en innovatief; de oplossing ligt niet altijd direct voor de hand. Kortom, we zoeken een echte matchmaker; vanuit de actieve begeleiding van de werkzoekende tot de optimale match met een werkgever.

Samen met de stad Enschede vormen de dorpen Lonneker, Boekelo, Usselo, Glanerbrug en de buurtschap Twekkelo de gemeente Enschede. Sinds januari 2019 kent de gemeente maar liefst 158.986 inwoners met circa 160 nationaliteiten. De gemeente Enschede is daarmee de veertiende gemeente van Nederland en wordt gekenmerkt door haar levendigheid; er zijn vele activiteiten op gebied van cultuur, tentoonstellingen, exposities, film, uitgaan, cabaret, festivals en meer.
Werken bij gemeente Enschede, betekent werken aan ambities. Samen met collega’s werk je aan de visie en streef je naar vooruitgang. Het is een aantrekkelijke werkgever waar altijd ruimte is voor nieuwe projecten, nieuwe initiatieven en nieuwe krachten. Ze zien graag dat je jouw kennis deelt en inzichten levert als bijdrage in het waarmaken van hun ambities!

Je komt in dienst bij Start People B.V. en gaat werken bij onze opdrachtgever Gemeente Enschede.