Solliciteren

Schrijf je in voor arbeidsbemiddeling en solliciteer gericht op deze vacature.

Deze vacature bestaat helaas niet (meer).

Arts Medisch Adviseur

Start People Arts en Specialist Drachten

Standplaats
Leeuwarden
Opleiding
WO
Vakgebied
Artsen en Specialisten
Vacaturenummer
1AV0026932

Bent u werkzaam als behandelend arts binnen een bepaald specialisme maar wilt u zich meer gaan toeleggen op een adviserende rol waarbij cliëntcontact niet verloren gaat? Wilt u niet meer belast zijn met (onregelmatige) diensten of weekenddiensten? En bent u graag onderweg? Dan is deze vacature van medisch adviseur u op het lijf geschreven. Er zijn zowel parttime (vanaf 16 uur per week) als fulltime mogelijkheden.

Als arts/medisch adviseur in het sociaal domein beoordeelt u de sociaal-medische situatie van een individuele cliënt inzake aanvragen op het gebied van zorg, wonen en welzijn. Daarna brengt u een advies uit. U krijgt te maken met de Participatiewet, WMO, WLZ, Wet Inburgering, urgentie huisvesting, Jeugdwet en gehandicaptenparkeervoorzieningen. De expertise die u als behandelend arts heeft opgedaan komt in deze functie goed van pas.

Om tot een advies te komen spreekt u de cliënt op een spreekuurlocatie of bij de cliënt thuis. U vind het dus niet erg om onderweg te zijn. Uw afspraken worden door het secretariaat ingepland, hierbij rekening houdend met uw woonplaats. Dit scheelt u een hoop geregel. De gesprekken vinden plaats onder kantoortijd. Het draaien van diensten is niet van toepassing, waardoor deze baan uitstekend te combineren is met uw privéleven.
Nadat de cliëntgebonden contacten hebben plaatsgevonden bent u flexibel om te bepalen waar u de gesprekken uitwerkt: thuis of op de spreekuurlocatie.

De functie van medisch adviseur heeft een solistisch karakter. U maakt echter wel deel uit van een team met medisch adviseurs, juristen en indicatieadviseurs waar u nauw mee samenwerkt.

Een gemiddelde werkweek ziet er als volgt uit:

 • 40% adviezen schrijven aan gemeenten;
 • 50% cliëntgesprekken;
 • 10% administratieve verwerking.

U bent een BIG-geregistreerd arts met bij voorkeur kennis en ervaring als (verpleeg)huisarts, revalidatiearts of verzekeringsarts. U zet zich graag in voor het vergroten van de zelfredzaamheid en participatie in de samenleving van ouderen en/of mensen met een beperking.
U beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift. U beschikt als arts over goede sociale en communicatieve vaardigheden, omdat u direct contact heeft met cliënten én uw adviezen op schrift dient te verwoorden.
U hoeft geen computerexpert te zijn maar u hebt de basisskills betreffende computervaardigheden en MS Office.

Als medisch adviseur komt u te werken in een innoverende, landelijke organisatie met oog voor haar medewerkers. Kenmerkend voor deze organisatie is de transparante communicatiewijze waardoor medewerkers zich ook echt onderdeel voelen van het bedrijf. De ervaren en gekwalificeerde medewerkers zijn verspreid door Nederland werkzaam, waarbij ieder een eigen focusregio heeft.

Proef de sfeer en krijg een goed beeld van de instelling, de werkzaamheden, de cliënten en uw mogelijke nieuwe collega’s door een dag mee te lopen binnen deze organisatie. Wij regelen dit graag!

Wij bieden voor deze positie van medisch adviseur in de regio’s Groningen, Leeuwarden en Assen het volgende:

 • Marktconform salaris: minimaal € 3300,- bruto tot maximaal € 5800,- bruto per maand bij een voltijd aanstelling;
 • Geen onregelmatige en weekenddiensten;
 • Zowel parttime als fulltime mogelijkheden, van 16 tot 36 uur per week;
 • In eerste instantie een contract voor bepaalde tijd, met mogelijkheden tot een vast dienstverband;
 • Interne opleidingen gericht op de relevante wet- en regelgeving en indicatieprocessen;
 • Werken in een team welke samen continu wil groeien in deskundigheid en kwaliteit;
 • Frequente interne bij- en nascholing als arts/medisch adviseur;
 • U ontvangt een telefoon en een laptop.

Bent u enthousiast geworden na het lezen van deze vacature van medisch adviseur in de regio Groningen, Leeuwarden en Assen? Solliciteer dan via de button, dan wordt zo snel mogelijk contact met u opgenomen door mij: Veronique de Jong, consultant Arts en Specialist voor regio Noord-Nederland.
Wilt u meer informatie? Ook dan sta ik u graag te woord via 06-832 50 941 of vdejong@startpeople.nl.

Na uw sollicitatie maken wij een persoonlijke afspraak met elkaar, uiteraard op gepaste afstand, bij u in de buurt. Wanneer u dat wenst is een digitale belafspraak ook mogelijk. Samen bekijken we of deze functie als arts/medisch adviseur ook daadwerkelijk past bij uw wensen. Indien dit het geval is breng ik u in contact met de organisatie voor een nadere kennismaking. Na dit gesprek en een meeloopdag of een vervolggesprek beslissen jullie samen of u aan de slag gaat binnen deze organisatie. De gehele sollicitatieprocedure vindt plaats binnen een kort tijdsbestek. Des te sneller kunt u aan de slag!

Bent u er als medisch specialist / arts nog niet uit welke organisatie of werkveld het beste bij uw wensen en ambities past? Neem ook dan contact op met mij voor een kosteloos en vrijblijvend carrièregesprek bij u in de buurt.