Solliciteren

Schrijf je in voor arbeidsbemiddeling en solliciteer gericht op deze vacature.

Deze vacature bestaat helaas niet (meer).

Begeleider gehandicaptenzorg parttime

Start People Medi Interim Groningen / Drenthe

Standplaats
Assen
Opleiding
MBO
Vakgebied
Zorg
Vacaturenummer
1AV0049726

Als begeleider in de gehandicaptenzorg ben jij de verbindende factor tussen de organisatie en de cliënten. Je hebt te maken met bewoners met een uiteenlopende lichamelijke en verstandelijke beperkingen. Zij hebben veel behoefte aan een goede en duidelijke structuur. Zo komen ze niet voor verassingen te staan.

Deze vacature staat open op de locatie in Assen. Hier ben je samen met twee andere collega’s voor het wel en wee van de bewoners. In de woning wonen ongeveer 8 tot 16 bewoners in een leeftijdscategorie van 25 tot en met 77 jaar. Door hun ontwikkelingsachterstand hebben ze een ontwikkelingsleeftijd tussen de 0 tot 4 jaar. Daarbij hebben zij verschillende beperkingen variërend van licht tot ernstig meervoudig beperkt. Dit alles maakt dat de bewoners dat een groot deel van de bewoners dagelijks ondersteuning nodig heeft bij de ADL-taken. Verder kan je je natuurlijk voorstellen dat er de nodige gedragsproblematieken voorkomen.

Hoe ziet jouw werkdag er dan ongeveer uit?
Dat blijft natuurlijk lastig te omschrijven. Elke dag is anders! Maar natuurlijk zit er wel een bepaalde structuur in jouw dag. Zo begin je elke dag met een overdracht van jouw collega’s. Zo ben je goed op de hoogte van de huidige situatie op de groep en weet je of er bijzonderheden zijn. Bijvoorbeeld of een bewoner net wat extra aandacht nodig heeft. Na de overdracht is het tijd om de bewoners klaar te maken voor een nieuwe dag. De mate van hulp en begeleiding verschilt per bewoner. Je zorgt ervoor dat de bewoners uit bed komen, wassen, aankleden en vervolgens ga je samen ontbijten. Gedurende de dag zijn de bewoners veel in hun eigen appartement. Maar daarnaast zijn er ook groepsmomenten in de gezamenlijke ruimte. Hier eten en drinken zij bijvoorbeeld en is er ruimte voor gezamenlijke activiteiten. Vaak hebben de bewoners een vast dagprogramma omdat ze gebaat zijn bij duidelijkheid en regelmaat. Aan het einde van je dienst draag jij de cliënten over aan een van je collega's.

  • Je hebt een afgeronde zorg- en / of welzijn gerelateerde opleiding op minimaal niveau 3;
  • Je bent 24 uur per week beschikbaar.

De organisatie waar jij voor gaat werken is een zorginstelling die zich richt op de ondersteuning en begeleiding van cliënten met een verstandelijke beperking. Dit wordt gedaan in hun thuisomgeving of op een van de locaties. Jouw doel is om je samen met je collega’s in te zetten voor de juiste behandeling en zorg voor de cliënten. De organisatie biedt een breed scala aan zorgondersteuning. Zo is er een ruime keuze in woon-, werk-, en dagbestedingsaanbod. Wanneer het nodig is dan kijkt de organisatie altijd goed naar de mogelijkheid om naar een beter passende groep te verhuizen. Verder hebben zij een beschermd wonen locatie voor de cliënten met een meervoudige verstandelijke beperking.

De locatie waar jij aan het werk gaat bevindt zich in Assen. Vanuit Groningen is de organisatie goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Maar ook bijvoorbeeld Veendam. Stadskanaal en Emmen liggen op een gepaste afstand.

  • Salaris conform de CAO Gehandicaptenzorg van minimaal € 1861 ,- en maximaal € 2766,- bruto per maand op basis van 36 uur, afhankelijk van je opleiding en werkervaring;
  • Reiskosten en onregelmatigheidstoeslag conform CAO Gehandicaptenzorg;
  • Een parttime en tijdelijk dienstverband;
  • 8,33% Vakantiegeld en je bouwt natuurlijk verlofuren op;
  • Toegang tot Goodhabitz. Hier vind je een breed aanbod aan online trainingen en cursussen zoals bijvoorbeeld: Omgaan met agressie, timemanagement of gesprekstechnieken.

Je hebt gesolliciteerd en nu?
Binnen 2 dagen na jouw sollicitatie nemen wij telefonisch contact met je op voor een eerste kennismaking. Ben jij nog net zo enthousiast als wij? Dan plannen we een kennismaking op ons kantoor. Tijdens dit gesprek gaan wij verder in op jouw ambities en wensen met betrekking tot een baan. Ben je geschikt voor deze functie? Dan stellen wij jou natuurlijk voor bij onze opdrachtgever. Past deze baan niet bij jou? Dan kijken wij natuurlijk graag verder naar jouw mogelijkheden en wensen om alsnog een goede werkplek te vinden.

Twijfel je of deze baan bij jou past? Neem dan contact met ons op. Graag bespreken we de mogelijkheden voor deze óf een andere leuke baan!