Solliciteren

Schrijf je in voor arbeidsbemiddeling en solliciteer gericht op deze vacature.

Deze vacature bestaat helaas niet (meer).

Begeleider Logeerweekenden

Start People Medi Interim Groningen

Standplaats
Leeuwarden
Opleiding
MBO 3/4
Vakgebied
Zorg
Vacaturenummer
1AV0005009

Als begeleider ben jij verantwoordelijk voor het begeleiden van kinderen tijdens het logeerweekend. Dit gaat om kinderen en jongeren met gedragsproblematiek. Zoals bijvoorbeeld ADHD, PDD-Nos of hechtingsproblematiek. Deze kinderen en jongeren zijn in de leeftijd van 6-18 jaar oud. Er is tijdens het logeerweekend veel ruimte voor persoonlijke aandacht en ontwikkeling van de logees.

Hoe jouw weekend eruit ziet? Je komt op vrijdagavond aan op de locatie. Daar ga je gezamenlijk een avondprogramma doen. Deze is afhankelijk van het weer natuurlijk. Bij mooi weer kan je lekker naar buiten het bos in en leuke spelletjes doen. Is het weer minder goed? Dan kan je ervoor kiezen om binnen een leuke activiteit te doen. Bijvoorbeeld gezamenlijk een spelletje spelen of een film kijken.
Op de zaterdag begin je gezamenlijk met het maken van het ontbijt en ga je samen eten. Na het afruimen is het tijd om te beginnen aan het dagprogramma. Deze is aangepast op de leeftijd van de kinderen. Waar je met de oudere kinderen op pad kan en activiteiten gaat ondernemen zoals mountainbiken of lasergamen, ga je met de jongere kinderen weer andere dingen doen. Met hun ga je bijvoorbeeld leuke spellen doen in het bos, sporten of gezellig samen knutselen.
In de avond ben je gezamenlijk weer verantwoordelijk voor het eten en zorgen jullie dat er weer wat lekkers op tafel komt. Daarna kunnen jullie nog weer een avondprogramma doen.
De zondag is vergelijkbaar met de zaterdag. Je gaat weer lekker samen ontbijten en begint aan je dagprogramma. Tegen het einde van de middag worden de kinderen weer opgehaald en zit jullie weekend er weer op.

  • Je bent momenteel bezig met een agogische opleiding (mbo 4 of hoger) of je hebt deze recent afgerond. Hierbij valt bijvoorbeeld te denken aan SAW4, Social Work, Pedogiek, Pabo;
  • Je hebt ervaring opgedaan met kinderen/jongeren/ouderen met gedragsproblematiek. Bijvoorbeeld doormiddel van stage of werkervaring.
  • Bij voorkeur minimaal twee weekenden per maand inzetbaar en tijdens schoolvakantieweken;
  • Je bent in het bezit van een rijbewijs.

Deze organisatie organiseert logeeropvang tijdens weekenden en schoolvakanties voor jongeren met gedragsproblematiek. Door het bieden van een huiselijke sfeer bieden we veel ontspanning en vermaak. Verder staat het bieden van veel persoonlijke aandacht, hoog in het vaandel. In een veilig pedagogisch groepsklimaat stimuleren we sociale vaardigheden. De verschillende locaties van de organisatie zitten in bosrijke gebieden. Hierdoor is er veel ruimte en rust, welke ten goede komt van de logees. De diverse locaties zitten in Groningen, Drenthe en Friesland.

  • Wij bieden jou in eerste instantie een tijdelijk dienstverband aan. Je krijgt hiermee een leuke parttime baan tijdens weekenden en vakanties. Hierdoor is de baan ook goed te combineren met je studie;
  • Je krijgt de mogelijkheid om door te groeien naar 1e groepsleider en vervolgens hoofdgroepsleider. Hierbij stijg je ook in salaris.
  • Tegenover een weekend staat een vergoeding van 200 euro;
  • Via Start People is het verder nog mogelijk om diverse online trainingen te volgen;
  • Tot slot bieden wij jou vooral een hele leuke werkplek waarbij je echt wat voor de kinderen kan betekenen;