Solliciteren

Schrijf je in voor arbeidsbemiddeling en solliciteer gericht op deze vacature.

Deze vacature bestaat helaas niet (meer).

Begeleider vreemdelingenketen

Start People Assen Overheid

Standplaats
Ter Apel
Opleiding
HBO
Vakgebied
Zorg
Vacaturenummer
1AV0066503

Ben jij graag in contact met vreemdelingen, kan jij trainingen geven en ben jij goed in het voeren van gesprekken? Lees dan snel verder! Het COA in Ter Apel is op zoek naar Programmabegeleiders voor de opvang in Ter Apel!

In jouw functie als Programmabegeleider maak je het programma met als je doel het informeren en faciliteren van bewoners. Je bereidt de bewoners van het AZC voor op de toekomst. Je voert gesprekken op individueel niveau met de bewoner. De gesprekken die je met de bewoner voert op een dag zijn uiteenlopend. Het kan gaan over hoe het uitstromen naar een gemeente eruit zal zien maar het kan ook gaan over het doen van vrijwilligerswerk. Naast gesprekvoering spring je ook bij, bij de informatiebalie en help de bewoners of collega’s met vragen.

Een ander groot onderdeel van je functie is het organiseren van informatiebijeenkomsten en het geven van op maat gemaakte trainingen. Een informatiebijeenkomst kan bijvoorbeeld gaan over een stuk veiligheid op het azc of hoe het reizen met openbaar vervoer werkt in Nederland. Een training die je op maat maakt kan gaan over de voorbereiding op terugkeer naar land van herkomst.

In deze baan is geen dag hetzelfde en ben je van grote waarde!

 • Je bent in het bezit van een sociaal-agogisch diploma op hbo-niveau (denk aan Social Work, MWD of SPH). Zonder deze opleidingsachtergrond kom je helaas niet in aanmerking voor deze functie;
 • Als Programmabegeleider is het belangrijk dat je makkelijk contact legt met bewoner;
 • Je moet in staat zijn om de bewoners te activeren en te motiveren;
 • Je bent van nature iemand die goed kan organiseren en bent zelfverzekerd;
 • Je vindt het leuk om training en voorlichting te geven en weet dit op een enthousiaste en creatieve wijze te doen;
 • Je beschikt over eigen vervoer om in Ter Apel te komen;
 • Je bent flexibel inzetbaar, een Programmabegeleider draait ook avond- en weekenddiensten;
 • Je bent op korte termijn inzetbaar voor 32 of 36 in de week.

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) is verantwoordelijk voor de opvang, begeleiding en uitstroom (uit de opvang) van asielzoekers in Nederland.

Je gaat werken in Ter Apel op de Centrale Opvang Locatie (COL) en/of de Proces Opvang Locatie. Twee verschillende soorten locaties, op hetzelfde terrein. Op de COL verblijven vreemdelingen nadat ze zich hebben aangemeld bij de IND in Ter Apel. De POL is een azc waar de asielzoeker verblijft tijdens de asielprocedure. Dit is de procedure waarin de gehoren met de IND plaatsvinden.

Als je via Start People aan de slag gaat als programmabegeleider bieden wij jou de volgende voorwaarden:

 • Een tijdelijk dienstverband in de vorm van een uitzendovereenkomst van 6 maanden. Het is nog niet zeker of er verlenging mogelijk is;
 • Een parttime of fulltime dienstverband van 32 uur of 36 uur per week;
 • Een bruto maandloon (o.b.v. 36 uur) tussen de € 2.834 en € 3.639. Het COA schaalt je in op basis van je ervaring;
 • Een tegemoetkoming in reiskosten van €0,14 cent per km per enkele reis, met een maximum van €10,20 per dag;
 • Diverse onlinetrainingen om jouw kennis op peil te houden.

We hebben op dit moment veel vacatures open staan bij het COA waardoor reageren niet altijd binnen een aantal dagen lukt. We zullen z.s.m. een terugkoppeling doen n.a.v. je sollicitatie. Vragen kan je alleen via whatsapp stellen door te appen naar 06 13 80 19 86 (Linel)