Solliciteren

Schrijf je in voor arbeidsbemiddeling en solliciteer gericht op deze vacature.

Deze vacature bestaat helaas niet (meer).

Beleidsmedewerker

Start People Heerlen XL

Standplaats
Heerlen
Opleiding
HBO
Vakgebied
Overheid
Vacaturenummer
1AV0022343

Milieubeleid, asielzoekersbeleid, personeelsbeleid, communicatiebeleid, vrijetijdsbeleid, verkeersbeleid… Je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel beleid voor. Voor diverse opdrachtgevers in Zuid, Midden en Noord Limburg zijn wij altijd op zoek naar parttime en fulltime beleidsmedewerkers met verschillende vakgebieden.

Als beleidsmedewerker ben je geheel of gedeeltelijk verantwoordelijk voor het beleid op jouw gebied. Je werkt zo aan de oplossing van organisatie- of maatschappelijke problemen.

Je blijft goed op de hoogte van ontwikkelingen op je vakgebied, onderhoudt veel contacten met anderen binnen en buiten de organisatie, schrijft plannen en adviseert een minister, een wethouder, de directie of het bestuur. Je bent vaak een echte vergadertijger en netwerker. Je vindt heel veel beleidsadviseurs bij de gemeente en overheid.

Jouw 4 hoofdtaken:

 • Je blijft op de hoogte van alles wat er gebeurt op jouw beleidsterrein.
 • Je ontwikkelt beleid: je analyseert problemen, je schrijft een plan voor verbetering en legt dit voor aan het management en het (politiek) bestuur.
 • Je zorgt voor uitvoering en adviseert anderen over de toepassing van het beleid.
 • Je kijkt na verloop van tijd wat er van het beleid en de uitvoering terecht is gekomen.

Voor de bovenstaande functie zijn de onderstaande compententies van groot belang:

 • Maatschappelijk betrokken zijn:
  Je hebt een grote interesse in wat er leeft en gebeurt in de maatschappij. Zonder deze betrokkenheid kun je je werk niet uitvoeren en vind je het waarschijnlijk ook niet leuk.
 • Integriteit:
  Als beleidsmedewerker ben je meestal in overheidsdienst. Je werkt dus met het geld van anderen en beslist over hoe het uit te geven. Daar is een grote dosis integriteit voor nodig. Binnen de overheid zelf wordt hier veel aan gewerkt. Zo moet je voordat je een baan bij de overheid krijgt een verklaring van goed gedrag overleggen. Hierin staat verklaard dat je nooit een misdaad hebt begaan. Daarnaast werken veel overheidsinstellingen met een ambtseed, waarin je plechtig verklaart naar eer en geweten te handelen. Er zijn veel regels over bijvoorbeeld het aannemen van geschenken.
 • Politieke antennes hebben:
  Je weet wat er leeft en wat er haalbaar is in een politieke organisatie. De beleidsmedewerker moet immers in kunnen schatten hoe een voorstel bij de politiek zal vallen.
 • Analytisch denken en abstractievermogen:
  Beleid is abstract omdat het over een breed terrein gaat (bijvoorbeeld 'de gezondheidszorg') en de realisatie lang duurt. Bij de rijksoverheid is invloed van beleidsmedewerkers op de samenleving soms lang niet altijd op korte termijn zichtbaar. Bij gemeentes is dat iets minder: die zien vaak wat sneller snel resultaat van hun inspanningen. De ontwikkelingen in een beleidsveld zijn complex. Die zul je goed moeten analyseren.
 • Belangen van verschillende partijen kunnen onderscheiden:
  Om jouw beleid door de politiek, maar ook door diegenen die het moeten uitvoeren geaccepteerd te krijgen, moet je wel de belangen van de verschillende partijen zien en daar rekening mee houden. Vaak onderhandel je daarover, je kunt niet iedereen voor de volle honderd procent tevreden stellen.
 • Samenwerken:
  Het resultaat van beleid is afhankelijk van veel partijen. Je zult goed moeten kunnen samenwerken en geen hokjesgeest hebben om effectief te zijn als beleidsmedewerker.

Werk is belangrijk – voor iedereen. Voor de medewerker zelf, die zich via zijn werk op allerlei manieren kan ontwikkelen. Voor de organisatie, waaraan die medewerker een bijdrage levert. En voor de samenleving als geheel. Werk creëert waarde voor iedereen, zeggen we bij Start People. Al sinds onze oprichting in 1977 is het onze drijfveer om mensen toegang te bieden tot de arbeidsmarkt en zo een bijdrage te leveren aan de volgende stap in hun carrière. Bij alle kandidaten in ons bestand verdiepen wij ons in hun unieke eigenschappen. Wij weten waar ze vandaan komen en – misschien wel belangrijker – waar ze naartoe willen. Zoals wij ook alles willen weten van onze opdrachtgevers, hun organisatie, hun medewerkers en hun bedrijfscultuur. Door deze oprechte interesse in beide partijen creëren wij combinaties die echt werken.

Afhankelijk van kennis en ervaring, wordt een beleidsfunctie ingeschaald in schaal 9 of 10 van de CAR UWO CAO met een minimum €2.702 en een max €4.406 o.b.v. een fulltime werkweek.

Daarnaast heb je recht op 25 vakantiedagen, 8,33% vakantiegeld, waarvan 0,33% netto wordt uitgekeerd en heb je conform CAO recht op een feestdagvergoeding. Tot slot krijg je toegang tot Start People College en Goodhabitz, waar tal van opleidingen en cursussen voor je klaarstaan.

Start People hecht veel waarde aan een langdurige arbeidsrelatie tussen werkgever en werknemer. Dit betekent voor jou gezien de tijdelijke opdracht dat wij altijd zullen proberen om jou ook hierna te kunnen bemiddelen naar werk.

Samengevat kan jij als beleidsmedewerker altijd vrijblijvend jouw CV bij ons aanbieden! Wij kijken dan of er mogelijkheden zijn om jou voor te stellen bij een van onze opdrachtgevers!