Solliciteren

Schrijf je in voor arbeidsbemiddeling en solliciteer gericht op deze vacature.

Deze vacature bestaat helaas niet (meer).

Beoordelaar overheid

Start People Zwolle Overheid

Standplaats
Zwolle
Opleiding
MBO
Vakgebied
Overheid
Vacaturenummer
1AV0029134

De Afdeling Regionale Coördinatietaken coördineert taken op een viertal terreinen. Voor elk terrein is een team ingericht:

  • Team Korpscheftaken,
  • Team Coördinatie Politievrijwilligers,
  • Team Buitengerechtelijke Afdoening,
  • Team Beslaghuis.

De collega’s in het team Korpscheftaken geven uitvoering aan de zogenoemde korpschefwetten en de direct toezichttaak op boa’s. Daarbij moet je denken aan de Wet Wapens en Munitie, de Wet Natuurbescherming, de Wet Explosieven voor Civiel Gebruik en de Wet Particuliere Beveiligingsorganisaties en Recherchebureaus.

Ze verlenen en ontnemen zelfstandig vergunningen en hebben een rol in het specialistisch toezicht op bijvoorbeeld verlof- en jachtaktehouders, erkenninghouders, schietverenigingen en particuliere beveiligers.

Als generalist Intake en Service bij het team Korpscheftaken doe je onderzoek naar de betrouwbaarheid van de klanten op het gebied van de korpschefwetten (4 wetgevingen). Dat doe je door onderzoek te doen in diverse politiesystemen maar ook in openbare bronnen. Daarbij heb je ook contact met andere politieafdelingen (bijvoorbeeld de afdeling Intelligence en juridische zaken). Je geeft vooral uitvoering aan het proces Verzamelen en verwerken van Veiligheidsinformatie in bijvoorbeeld de dagelijkse Blueview meldingen.

Daarnaast stuur je medewerkers aan op archiveerwerkzaamheden en op het digitaliseren van het papieren archief.

In de basis heb je regelmatige werkdagen en –tijden van maandag tot en met vrijdag (kantooruren). Je moet er echter rekening mee houden dat je incidenteel op onregelmatige tijden (avonduren of weekend) ingezet kan worden.

We zoeken collega´s die vol energie de functie in al zijn facetten oppakt. Een daadkrachtige en proactieve collega die door zijn enthousiasme een impuls geeft aan het team, om met vergunningverlening en advisering vanuit een dienstverlenende basishouding aan de slag te gaan.

Je kan in een stabiele werkomgeving zelfstandig, op een accurate, flexibele en professionele wijze de Korpscheftaken administratief uitvoeren. Je voelt je verantwoordelijk voor de meldingen die je tegen komt en kunt inschatten welke prioriteiten deze kent en durft deze voor te leggen en te communiceren. Je informeert proactief over signalen die een hernieuwde beoordeling van een verleende vergunning of een verleend advies noodzakelijk kunnen maken.

Er is periodiek sprake van een piekbelasting. Je werkt voor een klein deel onregelmatig, waarbij je in dat geval moet denken aan diensten tot in de avond.

  • MBO3 werk- en denkniveau;
  • Kennis van (digitaal) archiveren (DIV ervaring);
  • Kennis van social media;
  • Kennis van internetzoekmachines;
  • Kennis van gevorderd internet gebruik.

Je gaat werken bij één van de vijf teams Korpscheftaken van de politie in de eenheid Oost-Nederland. De teams Korpscheftaken houden zich bezig met de aanvragen van wapenvergunningen en toestemmingen voor beveiligers en recherchebureaus. Onderdeel van het team Korpscheftaken is het centrale Team Direct Toezicht. Dit team houdt toezicht op de buitengewone opsporingsambtenaren (BOA´s). Dit team Direct Toezicht is gevestigd op het politiebureau in Arnhem.

Er werken momenteel 68 medewerkers bij de teams Korpscheftaken verdeeld over 5 locaties. De teams Korpscheftaken en het Team Direct Toezicht maken deel uit van de afdeling Regionale Coördinatietaken vallend onder de Dienst Regionale Operationele Samenwerking van de politie eenheid Oost-Nederland.

Wij bieden jou een interessante en gave functie binnen een toonaangevende opdrachtgever binnen de Rijksoverheid in Zwolle.

Een fulltime (36 uur per week) functie voor bepaalde tijd, in eerste instantie tot het einde van volgend jaar (2021) maar er is kans op verlenging. Het salaris is gewaardeerd tussen de 1.976,45 euro en 3.425,15 euro bruto per maand (o.b.v. 36 uur en relevante werkervaring). Wanneer je reist met de auto of ov staat hier een reiskostenvergoeding tegenover.

Houd rekening met een uitgebreid sollicitatie traject van 8-10 weken waar een uitgebreide screening onderdeel uitmaakt van de procedure. Lees hier meer over de screening: https://kombijde.politie.nl/politie-als-werkgever/wat-we-van-jou-vragen

Heb je interesse? Solliciteer dan snel!