4 stappen desktop
Sollicitatie flow 2

Solliciteren

Schrijf je in voor arbeidsbemiddeling en solliciteer gericht op deze vacature.

x Bestandstype doc, docx, pdf van maximaal 3 MB

Upload hier jouw cv waarmee je je optimaal presenteert aan ons en aan (potentiële) opdrachtgevers. Het al dan niet opnemen van een foto in je cv geschiedt op basis van vrijwilligheid en heeft geen negatieve consequenties. Door het uploaden van een cv met foto verleen je toestemming aan Start People en haar concernvennootschappen om deze te verwerken en te verstrekken aan (potentiële) opdrachtgevers.

Jouw gegevens worden gebruikt voor arbeidsbemiddeling, welk proces deels geautomatiseerd plaatsvindt. In ons privacy statement kun je nalezen op welke wijze wij jouw gegevens verwerken.

Beslismedewerker Overheid

Start People Utrecht Overheid

Standplaats
Utrecht
Opleiding
HBO
Vakgebied
Administratief
Vacaturenummer
1AV0020078

Voor een Taskforce te Utrecht zijn wij op zoek naar beslismedewerker
Deze taskforce is ingesteld om de voorraden asielaanvragen die aanwezig zijn bij deze Overheidsinstantie op projectmatige wijze zo snel mogelijk gaat wegwerken.

Als beslismedewerker beslis je op asielaanvragen. Je beslist binnen juridisch kader en termijnen. Jouw (concept) beslissing leg je voor aan een tekenbevoegde IND medewerker die de beslissing aftekent en deze beslissing moet standhouden bij de rechter. Je controleert of dossiers volledig zijn en laat eventueel nader onderzoek doen (denk aan taalanalyses, strafrechtelijke onderzoeken en onderzoeken naar misbruik, misdaden, opvallend reisgedrag of criminele activiteiten). Het dossier analyseer je op juridisch-inhoudelijke aspecten. Je scheidt hoofd- en bijzaken, je weegt belangen tegen elkaar af en formuleert op basis van de beschikbare informatie een beslissing die goed gemotiveerd is.

Een correcte en tijdige verwerking van alle informatie in ons geautomatiseerd systeem is erg belangrijk in jouw werk. Net zoals een goede samenwerking en informatie-uitwisseling met collega's en ketenpartners. Je kijkt over de grenzen van je eigen taken heen en je neemt je verantwoordelijkheid binnen de asielketen. Er wordt een flexibele inzet van je verwacht die niet per definitie wordt begrensd door een directie, afdeling of team waar je als medewerker formeel werkzaam bent.

Overige werkzaamheden:

 • Je voert het beleid uit en beschikt over onderscheidend vermogen om signalen te onderkennen die andere aandacht vragen en je weet daarbij de juiste wegen te bewandelen
 • Je weet de beslissystematiek goed toe te passen en ervoor zorgen dat het besluit de rechterlijke toets kan doorstaan volgens de geldende kwaliteitseisen en normen
 • Je werkt voor en met andere medewerkers en jouw werkzaamheden dragen bij aan een groter geheel
 • je kunt op gepaste wijze de politieke gevoeligheid van een zaak inschatten en zo nodig intern afstemmen en opschalen.
 • Op basis van de beschikbare informatie lukt het je om beslissingen kort en bondig te formuleren en goed te onderbouwen.

De functie zal in ploegendiensten worden uitgevoerd volgens een nog op te stellen rooster. Dit betekent dat je ook in de avonden en op zaterdagen inzetbaar bent.

Als beslismedewerker beschik je over een open houding en leg je gemakkelijk contacten. Je spreekt en schrijft begrijpelijk en correct Nederlands. Ook het Engels beheers je. In je werk ben je zorgvuldig en integer. Vanzelfsprekend houd je rekening met de belangen en behoeften van de klant. Je bent sterk in het plannen en organiseren van je werk en kunt werken onder tijdsdruk. Je bent doortastend en resultaatgericht in je werk en neemt daarin verantwoordelijkheid. Je hebt inzicht in je eigen sterke en zwakke punten en je vindt het leuk om te leren en jezelf te verbeteren. Ook beschik je over voldoende sensitiviteit om politieke gevoeligheid en de menselijke maat mee te nemen in je werk. Je hebt een flexibele instelling waardoor je vlot kunt inspelen op veranderingen en proactief kunt handelen.

Verder:

 • Beschik je over een minimaal afgeronde HBO opleiding;
 • Heb je ervaring of affiniteit met het controleren en analyseren van dossiers op juridisch-inhoudelijke aspecten.
 • Beschik je over goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in de Nederlandse taal
 • Ben je in staat om de juiste informatie te selecteren uit verschillende bronnen, en maak je daarbij onderscheid tussen hoofd- en bijzaken;
 • Beschik je over een goede typevaardigheid;
 • Kun je werken onder tijdsdruk en kunt omgaan met stress; het werken in een dynamische en veranderlijke werkomgeving is een uitdaging voor je.

Jouw competenties?

 Oordeelsvorming
 Integriteit
 Klantgerichtheid
 Resultaatgerichtheid
 Samenwerken

Deze overheidsorganisatie beoordeelt alle verzoeken van mensen die in Nederland verblijf willen aanvragen of die Nederlander willen worden

Een bruto maandsalaris in COA-Rijk schaal 9: tussen € 2750,- en € 3885,- afhankelijk van relevante werkervaring
Een fulltime werkweek van 36 uur per week
Een nette reiskostenvergoeding
Een contract voor bepaalde tijd tot en met 31 december'20

Werken via Start People betekent werken bij een leuke, open en kwaliteitsgerichte organisatie.
Start People wil graag het verschil maken. Dit doen wij door:

 • Goed contact te onderhouden met onze flexkrachten en opdrachtgevers zodat we weten wat er speelt;
 • Opleidingen en trainingen te bieden
 • Altijd goed bereikbaar te zijn.

Als je gaat werken via Start People ontvang je een account van Goodhabitz waarin je diverse leuke en interessante online trainingen kunt volgen.
Het matchen van opdrachtgever en kandidaat voor de lange termijn is waar wij voor gaan!

Ben jij onze ideale kandidaat? Solliciteer dan direct!
Voor deze vacature kan jij meer informatie opvragen bij de afdeling Recruitment.
Wij zijn te bereiken via utrechtoverheid@startpeople.nl of 030-751 9140 (optie 2).

Na je online sollicitatie ontvang je een automatisch gegeneerde mail waarin staat dat je binnen 48 uur een reactie ontvangt.
Gezien de omvang en de startdatum van de werving is het niet mogelijk om exact aan deze terugkoppelingstermijn te voldoen.

Voor deze vacature is het aanleveren van een gerichte motivatie een verplichting.
.
Voor deze vacature is het mee aanleveren van een gerichte motivatie een onderdeel van de sollicitatieprocedure.