Solliciteren

Schrijf je in voor arbeidsbemiddeling en solliciteer gericht op deze vacature.

Deze vacature bestaat helaas niet (meer).

Beslismedewerker overheid Utrecht

Start People Inhouse Services - Leerdam

Standplaats
Utrecht
Opleiding
HBO
Vakgebied
Overheid
Vacaturenummer
1AV0020291

Als beslismedewerker beslis je op asielaanvragen binnen juridisch kader en termijnen. Jouw (concept) beslissing leg je voor aan een tekenbevoegde collega die de beslissing aftekent en deze beslissing moet standhouden bij de rechter. Je controleert of dossiers volledig zijn en laat eventueel nader onderzoek doen (denk aan taalanalyses, strafrechtelijke onderzoeken en onderzoeken naar misbruik, misdaden, opvallend reisgedrag of criminele activiteiten). Het dossier analyseer je op juridisch-inhoudelijke aspecten. Je scheidt hoofd- en bijzaken, je weegt belangen tegen elkaar af en formuleert op basis van de beschikbare informatie een beslissing die goed gemotiveerd is.

Een correcte en tijdige verwerking van alle informatie in ons geautomatiseerd systeem is erg belangrijk in jouw werk. Net zoals een goede samenwerking en informatie-uitwisseling met collega's en ketenpartners. Je kijkt over de grenzen van je eigen taken heen en je neemt je verantwoordelijkheid binnen de asielketen. Er wordt een flexibele inzet van je verwacht die niet per definitie wordt begrensd door een directie, afdeling of team waar je als medewerker formeel werkzaam bent.

Overige werkzaamheden:

 • Je voert het beleid uit en beschikt over onderscheidend vermogen om signalen te onderkennen die andere aandacht vragen en je weet daarbij de juiste wegen te bewandelen
 • Je weet de beslissystematiek goed toe te passen en ervoor zorgen dat het besluit de rechterlijke toets kan doorstaan volgens de geldende kwaliteitseisen en normen
 • Je werkt voor en met andere medewerkers en jouw werkzaamheden dragen bij aan een groter geheel
 • je kunt op gepaste wijze de politieke gevoeligheid van een zaak inschatten en zo nodig intern afstemmen en opschalen.
 • Op basis van de beschikbare informatie lukt het je om beslissingen kort en bondig te formuleren en goed te onderbouwen.

De functie zal in ploegendiensten worden uitgevoerd volgens een nog op te stellen rooster. Dit betekent dat je ook in de avonden en op zaterdagen inzetbaar bent.

Als beslismedewerker heb je een open houding en leg je gemakkelijk contacten. Je spreekt en schrijft begrijpelijk en correct Nederlands. Ook het Engels beheers je.
In je werk ben je zorgvuldig en integer. Natuurlijk houd je rekening met de belangen en behoeften van de klant. Je bent sterk in het plannen en organiseren van je werk en kunt werken onder tijdsdruk. Je bent doortastend en resultaatgericht in je werk en neemt daarin verantwoordelijkheid. Je hebt inzicht in je eigen sterke en zwakke punten en je vindt het leuk om te leren en jezelf te verbeteren. Ook beschik je over voldoende sensitiviteit om politieke gevoeligheid en de menselijke maat mee te nemen in je werk. Je hebt een flexibele instelling waardoor je vlot kunt inspelen op veranderingen en proactief kunt handelen.

Wat is nog meer belangrijk:

 • Een minimaal afgeronde HBO opleiding;
 • Ervaring of affiniteit met het controleren en analyseren van dossiers op juridisch-inhoudelijke aspecten.
 • Je beschikt over goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in de Nederlandse taal
 • Je bent in staat om de juiste informatie te selecteren uit verschillende bronnen, en maak je daarbij onderscheid tussen hoofd- en bijzaken;
 • Je beschikt over een goede typevaardigheid;
 • Je kunt werken onder tijdsdruk en omgaan met stress; het werken in een dynamische en veranderlijke werkomgeving is een uitdaging voor je.
 • Woon je in de omgeving Utrecht

Het bedrijf is onderdeel van het Ministerie van Justitie en Veiligheid en draagt zorg voor de uitvoering van het vreemdelingenbeleid. Dat houdt in dat dat alle aanvragen van vreemdelingen die in Nederland willen verblijven of Nederlander willen worden worden beoordeelt.

 • Een bruto maandsalaris in COA-Rijk schaal 9: tussen € 2750,- en € 3885,- afhankelijk van relevante werkervaring
 • Een fulltime werkweek van 36 uur per week
 • Een nette reiskostenvergoeding
 • Een tijdelijk contract tot en met 31 december'20

Werken via Start People betekent werken bij een leuke, open en kwaliteitsgerichte organisatie.
Start People wil graag het verschil maken en dit doen wij door:

 • Goed contact te onderhouden met onze flexkrachten en opdrachtgevers zodat we weten wat er speelt;
 • Opleidingen en trainingen te bieden
 • Altijd goed bereikbaar te zijn.

Als je gaat werken via Start People ontvang je een account van Goodhabitz waarin je diverse leuke en interessante online trainingen kunt volgen.