Solliciteren

Schrijf je in voor arbeidsbemiddeling en solliciteer gericht op deze vacature.

Deze vacature bestaat helaas niet (meer).

Bron- en contactonderzoeker

SP GGD Twente

Standplaats
Enschede
Opleiding
HBO
Vakgebied
Zorg
Vacaturenummer
1AV0051178

Let op: Momenteel staat deze vacature tijdelijk on hold. Solliciteren is nog steeds mogelijk, echter zullen wij deze vanwege een hoge instroom pas aan het einde van het jaar in behandeling kunnen nemen.

Wat ga je doen als bron- en contactonderzoeker?

Als medewerker bron- en contactonderzoek neem je telefonisch contact op met positief geteste corona-patiënten en informeer je de patiënt over de uitslag van de test en wat dit voor hem/haar betekent. Vervolgens neem je telefonisch contact op met de contacten van de positief geteste corona patiënt. Je geeft voorlichting en advies over de te nemen maatregelen en leefregels conform een vastgesteld protocol. Daarnaast ben je in staat om slecht nieuws gesprekken te voeren. Het is belangrijk dat je de juiste vragen stelt, goed kunt luisteren, alle informatie die bij jou binnenkomt helder en duidelijk samenvat en daar waar nodig doorvraagt. Ook ben je als medewerker bron- en contactonderzoek belast met administratieve werkzaamheden. Je voert de contactgegevens in interne en externe systemen en bent verantwoordelijk voor het administratief verwerken van verkregen informatie.
Naast bovengenoemde werkzaamheden kun je enkele extra werkzaamheden uitvoeren. Je houdt in afstemming met een verpleegkundige Infectieziektebestrijding overzicht en controleert de uit te voeren taken die horen bij het bron- en contactonderzoek. Je bent daarnaast de interne vraagbaak voor de andere contactonderzoekers.

Het bron- en contactonderzoek heeft als doel om, zo veel als mogelijk, te voorkomen dat het coronavirus zich verder verspreidt. Opsporen van contacten, informatie geven over het risico van besmetting en voorlichting geven over maatregelen die genomen moeten worden om verdere verspreiding te voorkomen in voorspelbare situaties.
In de functie van medewerker bron- en contactonderzoek zijn er verschillende rollen die uitgevoerd moeten worden:

 • het uitvoeren van het bron- en contactonderzoek en monitoring
 • het uitvoeren van administratieve werkzaamheden t.b.v. het bron- en contactonderzoek
 • het uitvoeren van coördinerende en controlerende werkzaamheden.

De functie is zowel fulltime als parttime in te vullen.

 • Je beschikt over een afgeronde HBO opleiding of aantoonbaar HBO werk- en denkniveau (bij voorkeur met een medische, verpleegkundige of sociale achtergrond). Voor de extra werkzaamheden is een medische-/verpleegkundige achtergrond vereist.
 • Je bent minimaal 24 uur per week beschikbaar op werkdagen, daarnaast ben je om de week minimaal 1 dag in het weekend beschikbaar.

Jouw kwaliteiten:

 • Je communiceert helder en legt makkelijk contact met collega’s en externen.
 • Je bent empathisch en pro-actief.
 • Je bent goed in het stellen van prioriteiten.
 • Je houdt ervan om te schakelen tussen verschillende werkzaamheden.
 • Je kunt goed werken conform vastgestelde werkinstructies en protocollen.
 • Je bent computervaardig.
 • Verbanden leggen en overstijgend denken

Als bron- en contactonderzoeker ga je werkzaamheden verrichten voor GGD Twente. GGD Twente is een onderdeel van Regio Twente, een samenwerkingsverband tussen 14 Twentse gemeenten. Almelo, Borne, Dinkelland, Enschede, Haaksbergen, Hellendoorn, Hengelo, Hof van Twente, Losser, Oldenzaal, Rijssen-Holten, Tubbergen, Twenterand en Wierden.

Je krijgt een tijdelijk dienstverband via Start People. Je ontvangt een salaris in schaal 7, trede 4. Dat betekent een bruto uurloon van €16,26. Daarnaast ontvang je een toeslag in het weekend; 75% op zaterdag en 100% op zondag.

Ben jij enthousiast geworden na het lezen van deze vacature en wil jij je steentje bijdragen in de strijd tegen Covid-19? Reageer dan snel op deze vacature.