Solliciteren

Schrijf je in voor arbeidsbemiddeling en solliciteer gericht op deze vacature.

Deze vacature bestaat helaas niet (meer).

Carrièreswitch arts - medisch specialist

Start People Arts en Specialist Rotterdam

Standplaats
Dordrecht
Opleiding
WO
Vakgebied
Artsen en Specialisten
Vacaturenummer
1AV0008020

Je bent als medisch specialist of arts werkzaam in een vakgebied en vraagt je af of je hierin de rest van jouw carrière werkzaam wilt blijven. Ben je wellicht op zoek naar een betere balans tussen werk en privé, zonder avond -nacht en weekend diensten? Kijk je uit naar het beheren van je eigen agenda waarin de mogelijkheid bestaat om deels vanuit huis te werken? Maak kennis met de verzekeringsgeneesunde!

  • Je krijgt een volledig betaalde opleiding om je in een nieuw vakgebied te specialiseren.
  • Als medisch specialist wordt je een verkort traject aangeboden.
  • Scholing is volledig onder werktijd te volgen.

Als autonoom arts vervolg je jouw carrière door actief te zijn in een interessant spanningsveld, op het snijvlak van individueel en maatschappelijk belang. Als arts binnen de verzekeringsgeneeskunde heb je een brede verantwoordelijkheid want bevredigende arbeidsparticipatie werkt op verschillende vlakken door: op het gezin, op de werkvloer en op de gezondheid van mensen. Je kijkt anders dan bij andere medisch specialismen naar de mens als geheel. Alle ziektebeelden en prognoses passeren de revue. Jouw ervaring als arts komt in deze functie dus goed van pas.
Om tot de juiste beoordeling te komen, bekijk je tijdens het spreekuur met de cliënt hoe de meeste gezondheidswinst kan worden behaald. Je krijgt ruim de tijd om met de cliënt in gesprek te zijn dus geen race tegen de klok en het gevoel productiewerk te draaien.
Je maakt de afweging tussen de positieve aspecten van passende arbeid en negatieve effecten bij het overschrijden van de belastbaarheid. Je bevindingen verwerkt je tot een advies of een beslissing. Om tot een goed beargumenteerd oordeel te komen heb je al je medische kennis en vaardigheden als arts nodig, de sociale wetgeving en juridische afspraken dienen hierbij als kader waarin je uitvoerig wordt geschoold.

Naast advisering draag je als arts bij aan de medische kennisontwikkeling op het gebied van arbeid en gezondheid. Er is onder andere een A(N)IOS Netwerk Verzekeringsgeneeskunde.

Wij kunnen jou in contact brengen met artsen die ook een carrière switch hebben gemaakt naar een ander specialisme. Zij staan klaar om vragen te beantwoorden en je een werkdag te laten ervaren!

Je bent BIG geregistreerd arts of medisch specialist en minimaal 24 uur per week beschikbaar. Je bent klaar om je professionaliteit als arts of medisch specialist binnen een ander domein in te zetten en verder te ontwikkelen. Je voorkeur gaat uit naar werken in Rotterdam of Dordrecht.

Onze opdrachtgever is landelijk de grootste werkgever binnen het domein Arbeid en Gezondheid, met locaties in steden als Rotterdam, Dordrecht en Breda. De organisatie werkt actief samen met (internationale) wetenschappelijke instellingen, kennisinstituten, beroepsverenigingen, cliënten- en patiëntenorganisaties. Er is volop ruimte en aandacht voor professionele loopbaanmogelijkheden. Daarnaast zijn er mogelijkheden voor verbreding (o.a. management) en voor verdieping (o.a. onderzoek en opleiden).

Je vormt samen met de re-integratiebegeleider, de verzekeringsarts, de sociaal-medisch verpleegkundige, de arbeidsdeskundige de medewerkers verzuimbeheer en de teamondersteuner één team. Iedereen heeft een hart voor het vak en zet de klant centraal. Er is een open cultuur met een informele sfeer.

  • Volledig betaalde opleiding tijdens werktijd.
  • Een bovengemiddeld salaris wat kan uitgroeien tot € 6.620 op basis van een 38-urige werkweek.
  • Je werktijden als arts zijn in goed overleg en flexibel. Mogelijkheid om thuis te werken.
  • De functie is vanaf 24 uur per week parttime tot 38 uur per week fulltime in te vullen.
  • Uitgebreide loopbaanmogelijkheden op het gebied van management, advies en beleid, taakdelegatie en wetenschap.
  • Pensioenopbouw.
  • Een sociaal leven; geen diensten, dus vrije avonden en weekenden!

Na je sollicitatie maken wij een persoonlijke afspraak met elkaar, uiteraard op gepaste afstand, bij jou in de buurt en nemen je wensen door. Samen bekijken we of de functie ook daadwerkelijk past bij jouw wensen. Indien dit het geval is brengen we je in contact met de organisatie voor een nadere kennismaking. Na dit klikgesprek of een vervolggesprek beslissen jullie samen of je aan de slag gaat binnen de organisatie. De gehele sollicitatieprocedure vindt plaats binnen een kort tijdsbestek. Des te sneller kan jij aan de slag.