Solliciteren

Schrijf je in voor arbeidsbemiddeling en solliciteer gericht op deze vacature.

Deze vacature bestaat helaas niet (meer).

Communicatieadviseur overheid

Start People Zwolle Overheid

Standplaats
Utrecht
Opleiding
HBO
Vakgebied
Overheid
Vacaturenummer
1AV0033913

Ben jij de verbindende en stevige allround communicatieadviseur die zich goed staande kan houden in hectische omgevingen? Volg jij het nieuws op de voet en ben jij een kei in adviseren? Zie jij overal kansen om mooie politieverhalen te vinden en kun je deze vertalen naar een intern- of extern publiek? Solliciteer dan nu op de functie van communicatieadviseur.

Jij kijkt proactief naar maatschappelijke trends en issues die de in- en externe beeldvorming van de politie raken en maakt een advies over de in te zetten communicatiestrategie om die beeldvorming positief te beïnvloeden. Je adviseert en ondersteunt de eenheidsleiding van Midden-Nederland, portefeuillehouders, lijnchefs en de stafdienst bij (complexe) communicatievraagstukken.

Vanuit jouw portefeuilles en projecten onderhoud je je in- en externe netwerk. Je acties zijn erop gericht om de organisatie zélf communicatiever te maken. Ook lever je je input voor landelijke communicatietrajecten en adviseert en ondersteunt bij landelijke en lokale campagnes. Je ondersteunt de operatie óók buiten kantoortijden in piketdienst of bij crisissituaties binnen de eenheid. Als adviseur stem je vanzelfsprekend af met de verschillende stakeholders, zoals de directie Communicatie, de Dienst Communicatie binnen het Politie Diensten Centrum, het Openbaar Ministerie en het lokale gezag.

Wij zoeken een stevige en verbindende adviseur die zich goed staande weet te houden in hectische omgevingen. Iemand die beschikt over een flinke dosis overtuigingskracht en humor. Jij bent proactief en een harde werker die actief wil bijdragen aan de doorontwikkeling van de afdeling. Omgaan met veranderopgaven gaat je goed af en je hebt daarin snel door wat van jou wordt verwacht. Ben jij daarnaast in staat om met beelden een verhaal te kunnen vertellen en kun je goed gebruik maken van social media? Dan heb je een pré.

Harde criteria:

  • Je hebt hbo werk- en denkniveau (afgeronde opleiding journalistiek of communicatie/ media en cultuur);
  • Je hebt 4-8 jaar relevante werkervaring.

Extra criteria:

  • Je bent een betrokken, flexibel en enthousiast persoon met een 24-uursmentaliteit;
  • Je kunt goed hoofd- van bijzaken onderscheiden en denkt in oplossingen;
  • Je bent politiek bestuurlijk sensitief en je kunt goed samenwerken/netwerken;
  • Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal, in woord en geschrift;
  • Je bent alert op nieuwe informatie en communicatieontwikkelingen die je in je werk kunt toepassen;
  • Je hebt een sterke affiniteit en ervaring met het inzetten van sociale media.

Je komt te werken op de afdeling Communicatie (20FTE) van de eenheid Midden-Nederland. De afdeling bestaat uit de teams ‘Advies en Redactie’ en ‘Media en Publiciteit’. Deze teams versterken elkaar, verbinden, geven gezicht en betekenis aan communicatie in de organisatie en in de buitenwereld. Publiekscommunicatie, woordvoering, interne en verandercommunicatie en opsporingscommunicatie zijn onderdeel van ons werk. De Afdeling Communicatie versterkt de eenheidsleiding, het lijnmanagement en de operatie. Je werkt nauw samen met woordvoerders en de andere communicatieadviseurs en je bent breed inzetbaar.

Wij bieden jou een uitdagende functie binnen een toonaangevende opdrachtgever binnen de Rijksoverheid. De werklocatie is Utrecht (Kroonstraat). De functie is voor 36 uur (fulltime) per week, de werktijden en -dagen zijn in overleg.

In eerste instantie in de functie voor bepaalde tijd, voor de duur van 6 maanden maar er is een optie tot verlenging. Het bruto salaris per uur ligt tussen de 16,42 euro en 23,00 euro bruto. Wanneer je reist met de auto of ov staat hier een reiskostenvergoeding tegenover.

Houd rekening met een uitgebreid sollicitatie traject van 6-8 weken waar een uitgebreide screening onderdeel uitmaakt van de procedure. Lees hier meer over de screening: https://kombijde.politie.nl/politie-als-werkgever/wat-we-van-jou-vragen

Ben je enthousiast geworden en wil je graag solliciteren? Dat mag via de knop 'solliciteer nu' op onze website waar je jouw cv en motivatiebrief kan toevoegen! Elke sollicitant krijgt van ons een terugkoppeling, en bij een positieve terugkoppeling volgt er een intakegesprek. Heb je vragen over de vacature? Alle informatie die wij hebben staat in deze vacaturetekst. Vanwege de grote hoeveelheid vacatures die wij aanbieden, is het voor ons helaas niet altijd mogelijk om telefonisch extra toelichting te geven. Wil je toch graag meer informatie? Je kunt een WhatsApp bericht sturen naar Marian via 06 83 15 79 52.