Solliciteren

Schrijf je in voor arbeidsbemiddeling en solliciteer gericht op deze vacature.

Deze vacature bestaat helaas niet (meer).

Consulent Jeugd

Start People Heerlen XL

Standplaats
Nuth
Opleiding
HBO
Vakgebied
Overheid
Vacaturenummer
1AV0024112

Je bent onderweg naar een afspraak als je ineens een bericht binnenkrijgt. Het gezin waar jij als consulent verantwoordelijk voor bent heeft je nodig! Je schakelt snel, belt het gezin op en stelt zelfstandig direct de juiste mensen op de hoogte. Door jouw kennis van de Jeugdwet weet jij precies welke opties er voor het gezin zijn! Voor onze opdrachtgever gemeente Beekdaelen in Nuth ben ik op zoek naar een parttime jeugdconsulent.

Je gaat op bezoek bij gezinnen om de zorgbehoefte in kaart te brengen. Samen met het gezin stel je een maatwerkplan op gebaseerd op het principe 1 gezin, 1 plan, 1 regisseur. De veiligheid van de kinderen staat hierbij altijd centraal. Allereerst onderzoek je of het eigen netwerk van het gezin kan worden ingeschakeld. Zo niet? Dan beoordeel je of de inzet van andere professionals of specialisten noodzakelijk is. Je komt in aanraking met zowel enkelvoudige als complexe problematiek.

Als jeugdconsulent ben jij zelfstandig, ondernemend en ben jij hét aanspreekpunt voor het gezin. Je stelt een plan van aanpak op, hakt knopen door en kijkt naar de mogelijkheden van het gezin en het eigen netwerk. Vanuit jouw functie als jeugdconsulent ben jij verantwoordelijk voor het hele proces. Van de aanvraag, tot de huisbezoeken en tot de uiteindelijke beschikking.

Om de openstaande functie binnen het team sociaal goed in te kunnen vullen, herken jij jezelf minimaal in onderstaande functie eisen:

  • Een HBO werk- en denkniveau hebt.
  • Kennis hebt van de Jeugdwet en beschikt over aantoonbare recente en relevante werkervaring als Jeugdconsulent bij een gemeente of als Gezinsvoogd/Jeugdbeschermer/Gezinscoach.
  • Doortastend en proactief bent, verantwoordelijkheid neemt en de juiste prioriteiten stelt.
  • Beschikt over uitstekende analytische en diagnostische vaardigheden.
  • Je om kunt gaan met conflicten en crisissituaties.
  • Communicatief sterk bent, zowel in woord als geschrift. Je rapportages zijn accuraat en helder.
  • SKJ-geregistreerd bent.

Werken bij de gemeente Beekdaelen is uitdagend. Niet alleen omdat wij in onze bedrijfsvoering van iedereen het optimale vragen, maar ook omdat wij iedereen optimaal de kans bieden kennis en inzicht te benutten en vergroten. Kortom wij zoeken mensen die niet bang zijn voor uitdagingen, die iets in hun mars hebben en zich herkennen in een organisatie waarbinnen iedereen zijn of haar prestatie en kennis kan en wil leveren. Mensen met de juiste instelling en enthousiasme waarin wij willen investeren, ook als ze nog niet volledig aan de eisen voldoen.

De part time vacature is ontstaan ter vervanging van zwangerschap en wordt ingevuld op basis van een tijdelijk dienstverband voor de duur van 4 maanden. Het betreft een part-time opdracht welke ingeschaald is in schaal 9 van de gemeente CAO. (€2.729 - €4.008 peildatum juli 2020). Daarnaast heb je recht op 25 vakantiedagen, 8,33% vakantiegeld, waarvan 0,33% netto wordt uitgekeerd en heb je conform CAO recht op een feestdagvergoeding. Tot slot krijg je toegang tot Start People College en Goodhabitz, waar tal van opleidingen en cursussen voor je klaarstaan.