Solliciteren

Schrijf je in voor arbeidsbemiddeling en solliciteer gericht op deze vacature.

x Bestandstype doc, docx, pdf van maximaal 3 MB

Upload hier jouw cv. Dit is je visitekaartje voor ons én voor opdrachtgevers waar we je voorstellen. Je kunt een foto opnemen op je cv, maar als je dit niet doet heeft dit geen negatieve gevolgen voor je sollicitatie. Als je een foto opneemt in je cv dan geef je Start People - én de bedrijven die horen bij RGF Staffing the Netherlands - toestemming om deze te verwerken en te verstrekken aan (potentiële) opdrachtgevers.

Jouw gegevens worden gebruikt voor arbeidsbemiddeling, dit vindt deels geautomatiseerd plaats. In ons privacy statement kun je nalezen hoe wij jouw gegevens verwerken.

Consulent jeugd

Start People Heerlen XL

Standplaats
Heerlen
Opleiding
HBO
Vakgebied
Overheid
Vacaturenummer
1AV0051096

Start People Heerlen is voor de gemeente Beekdaelen op zoek naar een parttime consulent jeugd.

Als consulent jeugd heb je als doel om te komen tot een zo optimaal mogelijke ondersteuning en hulpverlening voor het kind en het gezinssysteem, waarbij een veilige en opvoedkundig verantwoorde omgeving voor het kind gewaarborgd is. Hierbij herken je signalen van kindermishandeling en van onveilige of ongezonde opgroei situaties, en reageer je hier adequaat op. Ook voer je gesprekken met ouders en jeugdigen die hulpvragen hebben, zodat je informatie en advies kunt geven. Na deze gesprekken bepaal jij als consulent wanneer er lichte professionele ondersteuning nodig is en deze ga je zelf organiseren. Je zult inzicht verkrijgen in hulpvragen bij complexe problematiek van de jeugdige en het gezin.

Verdere taken binnen deze overheidsfunctie:

 • Stel je een gezinsplan op en draag je zorg voor de monitoring, voortgang en uitvoering hiervan;
 • Maak je een veiligheidsinschatting van de situatie met behulp van risicotaxatie instrumenten;
 • Kun je door leiden naar de Raad van de Kinderbescherming (Beschermingstafel) wanneer dit nodig is;
 • Werk je samen met andere consulenten en ketenpartners, waarbij je kijkt naar de betrokkenheid en participatiemogelijkheden van de hulpvrager en/of de gezinssituatie en de mogelijke ondersteuning die nodig is voor kinderen in het gezin;
 • Coördineer je de ingezette ondersteuning, bepaal je in overleg met betrokkene of tussentijdse aanpassingen nodig zijn, en evalueer je met het gezin het bereikte resultaat;
 • Houd je goed zicht op het jeugdhulpaanbod en geef je vanuit je praktijkervaring input aan de beleidsadviseurs over kwalitatief goede en efficiënte voorzieningen jeugdhulp;
 • Versterk je je netwerk en neem je positie in de keten. Daarbij versterk je eigen kracht en zelf regie;
 • Doorzie je verhoudingen, anticipeer je op veranderingen en bemiddel en intervenieer je zo nodig in crisissituaties.

Vind jij dat kinderen moeten opgroeien in een veilige omgeving en heb je affiniteit met de doelgroep? Kun jij goed omgaan met conflicten en crisissituaties?
Door middel van je ervaring, kennis en communicatieve vaardigheden ben jij de perfecte schakel tussen gemeente en cliënt. Je bent een teamspeler maar kunt ook goed zelfstandig werken.

Functie eisen:

 • HBO werk-en denkniveau;
 • Kennis van de Jeugdwet en LVB-problematiek;
 • Aantoonbare recente en relevante werkervaring als Jeugdconsulent bij een gemeente of als Gezinsvoogd/Jeugdbeschermer/Gezinscoach;
 • Doortastend en proactief , verantwoordelijkheid neemt en de juiste prioriteiten stelt;
 • Uitstekende analytische en diagnostische vaardigheden en nieuwsgierig, creatief, positief kritisch.
 • Ervaring met motiverende gespreksvoering;
 • SKJ-geregistreerd.

Binnen Start People is werk belangrijk – voor iedereen. Voor de medewerker zelf, die zich via zijn werk op allerlei manieren kan ontwikkelen. Voor de organisatie, waaraan die medewerker een bijdrage levert en voor de samenleving als geheel. Werk creëert waarde voor iedereen, zeggen we bij Start People. Al sinds onze oprichting in 1977 is het onze drijfveer om mensen toegang te bieden tot de arbeidsmarkt en zo een bijdrage te leveren aan de volgende stap in hun carrière. Onze kandidaten staan uitvoerig in ons systeem waarbij de relevante informatie aanwezig is. Wij weten waar ze vandaan komen en – misschien wel belangrijker – waar ze naartoe willen. Zo kunnen we perfect inspelen op de specifieke behoeftes van onze kandidaten. Zoals wij ook alles willen weten van onze opdrachtgevers, hun organisatie, hun medewerkers en hun bedrijfscultuur. Door deze oprechte interesse in beide partijen creëren wij combinaties die echt werken.

Een leuke tijdelijke parttime functie binnen de gemeente Beekdaelen nabij Heerlen en Kerkrade. Het betreft een opdracht voor bepaalde tijd in de periode van 1 augustus 2021 tot 30 november 2021, waarbij je uitgezonden wordt op basis van een tijdelijk dienstverband. Het is nog onbekend of dat er een verlenging zal plaatsvinden. Hierover wordt je ten tijde van de opdracht geïnformeerd. De functie van consulent jeugd integraal is ingeschaald in schaal 9 van de gemeente cao en kent een minimum maandsalaris van €2756 en een maximum maandsalaris van €4048 op basis van een fulltime dienstverband. Inschaling vindt plaats op basis van opleiding en ervaring. Daarnaast heb je recht op 25 vakantiedagen, 8,33% vakantiegeld (waarvan 0,33% netto) en toegang tot een online opleidingsplatform waar tal van cursussen en trainingen voor je klaarstaan.