Solliciteren

Schrijf je in voor arbeidsbemiddeling en solliciteer gericht op deze vacature.

Deze vacature bestaat helaas niet (meer).

Consulent minima

Start People Arnhem XL

Standplaats
Arnhem
Opleiding
HBO
Vakgebied
Overheid
Vacaturenummer
1AV0056192

Als consulent W&I Minima geef je uitvoering aan het minimabeleid van de gemeente Arnhem. Arnhem kent de volgende minimaregelingen: Bijzondere bijstand, Individuele inkomenstoeslag (IIT), Tegemoetkoming Meerkosten Chronisch Zieken en Gehandicapten (TM-CZG), Gelrepas en de Collectieve Aanvullende Ziektekosten verzekering.

Als consulent ben je verantwoordelijk voor de afhandeling van alle verschillende soorten aanvragen.
Je handelt aanvragen voor deze regelingen zelfstandig af; van het opvragen van informatie tot onderzoeken en beslissen.
Tevens verwerk je mutaties en heronderzoeken voor inwoners die periodieke bijzondere bijstand ontvangen en vorder je teveel verstrekte bijstand terug.
De werkzaamheden hebben naast een juridisch en administratief component, een financieel karakter onder meer door de inkomsten- en draagkrachtberekeningen.

Van een consulent W&I Minima verwachten we een brede kijk en uitvoeringskracht op de minimaregelingen. Vanuit jouw specialisme kijk en signaleer je zoveel mogelijk integraal wat er nodig is voor de inwoner vanuit de context van Inkomen, Armoede en Participatie. Samen met je collega's binnen W&I maar ook de samenwerkingspartners rondom Armoede & Schulden, zoals Sociale Wijkteams, kijk je wat er nodig is voor de inwoner.

Dus kortom: Je verstrekt informatie, advies en denkt pro-actief mee.

  • Je verzamelt informatie, analyseert de situatie van de klant, rapporteert en beschikt.

Jij bent iemand met een integrale kijk op het proces van werk, inkomen, armoede en schulden vanuit verbinding en gericht op samenwerking om de dienstverlening aan de inwoner zo optimaal mogelijk te maken.

Jij hebt kennis van actuele wet- en regelgeving (met betrekking tot de Participatiewet en het sociale zekerheidsstelsel), het armoedebeleid en de sociale kaart van Arnhem.

Uiteraard ben jij cijfermatig onderlegd en kun jij zelfstandig inkomen en draagkracht berekenen.

Je bent fraude alert en je bent je bewust dat onrechtmatig gebruik van sociale voorzieningen ten
koste gaat van de mensen voor wie de voorzieningen daadwerkelijk zijn bedoeld.

Je werkt zelfstandig, pro-actief, analytisch, initiatiefrijk, doortastend, nauwkeurig, resultaatgericht
en planmatig.

Je beschikt over een HBO werk- en denkniveau.

Samen met je collega's binnen de afdeling Werk & inkomen van de Gemeente Arnhem maar ook de samenwerkingspartners rondom Armoede & Schulden, zoals Sociale Wijkteams, kijk je wat er nodig is voor de inwoner.

Een full time interessante zelfstandige functie in Arnhem. Part time is in overleg bespreekbaar. Salaris indicatie. Salaris volgens cao van gemeente. Het gaat in eerste instantie om een tijdelijk dienstverband tot april 2022.
Energieke en betrokken collega's.