Solliciteren

Schrijf je in voor arbeidsbemiddeling en solliciteer gericht op deze vacature.

Deze vacature bestaat helaas niet (meer).

Consulent Werk, Inkomen en Zorg

Start People Arnhem XL

Standplaats
Doesburg
Opleiding
HBO
Vakgebied
Overheid
Vacaturenummer
1AV0030406

Heb jij ervaring als consulent binnen het Sociaal Domein, en ben je per direct beschikbaar? Dan hebben wij een nieuwe opdracht voor jou!

Als Consulent Werk, Inkomen en Zorg bij de gemeente Doesburg richt je je met name op cliënten aan het werk krijgen en daarbij de instroom in een uitkering te beperken. Je bent werkzaam binnen een breed gebied en hebt in de eerste plaats te maken met wetten als de Participatiewet en de Inburgeringswet, maar ook met andere wetten zoals de Ziektewet, WW, Wia, Wajong of de Toeslagenwet. Je hebt een signalerende rol richting de beleidsadviseur. Je muteert aanvragen op klantniveau in diverse systemen en levert maatwerk en/of maakt afwegingen die soms afwijken van de wet. Ook voer je als Consulent Werk, Inkomen en Zorg klantgesprekken en heb je te maken met een breed spectrum aan complexe problemen.

Als consulent neem je zelf beslissingen over het toekennen en afwijzen van aanvragen en draag je zorg voor rapportages, beschikkingen en stel je berekeningen op ter onderbouwing. Het beoordelen van aanvragen bijzondere bijstand en overige minimaregelingen behoort ook tot deze klus.
Je past verschillende gesprekstechnieken toe en neemt een coachende houding aan richting cliënt. Je kijkt integraal naar problematiek, zet huisbezoeken in, beoordeelt maatregelen, stelt loonkostensubsidie vast en zet naar eigen inzicht instrumenten zoals jobcoaches in.

Wat breng jij mee?

  • Je bent iemand die denkt vanuit de bedoeling, waarbij de inwoner centraal staat;
  • Je werkt graag samen, bent aanspreekbaar en durft anderen ook aan te spreken;
  • Je bent ervaren in het hanteren van een integrale aanpak;
  • Je bent in staat om in teamverband, maar ook zelfstandig, planmatig en gestructureerd te werken;
  • Je kent de Participatiewet en hebt ervaring met het werken vanuit deze wetgeving;
  • Je kunt omgaan met verschillende registratiesystemen en softwareprogramma's;
  • Je hebt werkervaring als consulent, waaronder ervaring met de doelgroep 27- van de Participatiewet en kennis van de sociale kaart;
  • Je bezit daadkracht, doorzettingsvermogen en creativiteit;
  • Je hebt een goed analytisch en oplossingsgericht vermogen.

Een leuke uitdagende klus dus voor iemand die nadenkt over de wettelijke kaders en op welke manier hier in de praktijk uitvoering aan gegeven dient te worden. Iemand met ervaring in het werkgebied en die zelfstandig kan werken. Die zich realiseert dat werken als Consulent Werk, Inkomen en Zorg binnen het sociaal domein betekent dat er geen hapklaar antwoord is op iedere vraag. En die goed kan omgaan met weerstand en het als een uitdaging ziet om er gezamenlijk uit te komen.

Doesburg ligt op de grens van de Achterhoek, Veluwe en Liemers en heeft een prachtige historische binnenstad en vestingwerken. Het toeristisch beeldmerk van Doesburg is gebaseerd op het concept van de Hanzesteden. Onze gemeente telt ongeveer 11.500 inwoners.
Wil jij werken voor deze bruisende Hanzestad?

Wij bieden jou een tijdelijk dienstverband voor 24 uur in de week (parttime), ter vervanging van een zieke collega. De duur van de opdracht is in eerste instantie 2 maanden.
Het salaris bedraagt minimaal €2484,- en maximaal €3591,- bruto per maand op basis van een fulltime aanstelling (CAO Branche Gemeenteambtenaren, aanloopschaal 8).