Solliciteren

Schrijf je in voor arbeidsbemiddeling en solliciteer gericht op deze vacature.

x Bestandstype doc, docx, pdf van maximaal 3 MB

Upload hier jouw cv. Dit is je visitekaartje voor ons én voor opdrachtgevers waar we je voorstellen. Je kunt een foto opnemen op je cv, maar als je dit niet doet heeft dit geen negatieve gevolgen voor je sollicitatie. Als je een foto opneemt in je cv dan geef je Start People - én de bedrijven die horen bij RGF Staffing the Netherlands - toestemming om deze te verwerken en te verstrekken aan (potentiële) opdrachtgevers.

Jouw gegevens worden gebruikt voor arbeidsbemiddeling, dit vindt deels geautomatiseerd plaats. In ons privacy statement kun je nalezen hoe wij jouw gegevens verwerken.

Customer Quality Engineer

Start People Veendam

Standplaats
Veendam
Opleiding
HBO
Vakgebied
Werktuigbouwkunde
Vacaturenummer
1AV0063102

Wil jij een veelzijdige baan? Kan je samenwerken als geen ander en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Dan hebben wij een interessante vacature voor jou.

Wat ga je precies doen als Customer Quality Engineer?

Als Customer Quality Engineer ben je het eerste aanspreekpunt van de klant op het gebied van kwaliteit. Je fungeert intern en extern als projectleider voor het oplossen van problemen. Op basis van data kom je met nodige verbeteringen. Je zet quality alerts uit en wanneer nodig stel je een team hiervoor op. Dit doe je door gebruik te maken van de 8D-probleemoplosmethode. Tevens ben je betrokken bij projecten over nieuwe producten. Hierbij is het jouw rol om te analyseren wat cruciaal is voor de kwaliteit en of de kwaliteitseisen haalbaar zijn en geborgd kunnen worden. Je rapporteert aan de Manager QA & RA. Samen met jouw collega's werk je aan de omslag van reactief naar preventief werken.

Als er een kwaliteitsprobleem optreedt bij een klant, zorg jij dat dit zo snel mogelijk op een gestructureerde wijze wordt opgelost in samenwerking met je collega’s. Je werkt in een leuk team van professionals aan structurele verbeteringen. Er heerst een langetermijnvisie op het gebied van kwaliteit die door de hele organisatie wordt gedragen. Aan jou de taak om met data onderbouwde oplossingen te komen, die aansluiten bij deze langetermijnvisie. Gelukkig sta je er natuurlijk niet alleen voor want je werkt samen met een deskundig team.

Tot je taken behoren verder:

 • Het beoordelen van kwaliteitsdocumentatie voor nieuwe producten.
 • Het opstellen van risico-inventarisering van productieprocessen ook wel de FMEA's (LEAN).
 • Het uitvoeren van in- en externe audits en het geven van opvolging hierop.
 • Het monitoren van de kwaliteit van producten en diensten van leveranciers.

Wat verwacht het bedrijf terug te zien in de Quality Engineer die wij zoeken?

 • Je beschikt over HBO werk- en denkniveau in een technische richting;
 • Je hebt ervaring in een soortgelijke rol en op het gebied van elektronica, mechanica of mechatronica;
 • Je bent bekend met de eisen vanuit ISO9001 en bij voorkeur ook met ISO13485 en hebt ruime ervaring in het toepassen van quality tools (FMEA, 8D, etc.);
 • Je toont initiatief door problemen te signalen en oplossingen voor te stellen;
 • Je vindt het leuk om in multidisciplinaire teams te werken;
 • Je bent fulltime beschikbaar;
 • Je hebt goede communicatieve vaardigheden en beheerst de Nederlandse en Engelse taal.

Je komt te werken bij een system supplier die bestaat uit een viertal bedrijven die ieder hun eigen specialisme hebben. Ze zijn actief in de medische, defensie & security en industriële markt. Ze ontwerpen en produceren voor deze markten een groot scala aan producten voor verschillende klanten. De hot-topics zijn: röntgen- en sensortechnologie, mechatronica, elektronica, engineering, logistiek, geautomatiseerde testsystemen, CE-richtlijnen, maakbaarheid & industrialisatie, Value engineering en Lifecycle management. Het gaat om een High Tech bedrijf met veel ruimte voor innovatie en ontwikkeling. Er is onder andere een eigen Academy waarin ze professionals bijscholen en intern opleiden. Tevens zijn ze onderdeel van het ICD (Innovatie Cluster Drachten). Het bedrijf heeft 125 medewerkers verdeeld over 2 locaties. Voor deze functie is de standplaats Veendam, maar je bent ook regelmatig op de vestiging in Drachten werkzaam.

Een leuke, afwisselende, vaste functie in een omgeving die gericht is op samenwerking, innovatie en dynamiek. Je krijgt een goed pakket primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden met voldoende ontwikkelmogelijkheden. Wat jij krijgt:

 • Een salaris van boven de €3000,- bruto per maand;
 • Een fulltime vaste baan;
 • 8,33% vakantiegeld;
 • Goede werksfeer met leuke collega’s;
 • Inlogcodes voor een online portaal met meer dan 100 online trainingen.

Genoeg redenen dus om gelijk op de “solliciteer direct” knop hieronder te drukken.