Solliciteren

Schrijf je in voor arbeidsbemiddeling en solliciteer gericht op deze vacature.

Deze vacature bestaat helaas niet (meer).

Data-analist Vattenfall

Start People Amsterdam XL

Standplaats
Amsterdam
Opleiding
WO
Vakgebied
Administratief
Vacaturenummer
1AV0037795

Heb jij een passie voor data analyse? Wil jij werken binnen een internationale omgeving? Heb jij een passie voor duurzaamheid en wil jij jouw steentje bijdragen aan een fossiel vrije wereld? Drie keer ja? Dan is Vattenfall op zoek naar jou! Lees snel verder voor de gehele functie van data analist op het hoofdkantoor van Vattenfall in Amsterdam.

Wat ga jij doen als data analist bij Vattenfall?

Je start als analist binnen het Transaction and Position Management (TPM) team. Dit team is verantwoordelijk voor de productieomgeving van Vattenfall. Zo ben jij dagelijks bezig met het onderhouden van de propositiepositie van Vattenfall op de internationale energiemarkt. Daarnaast houd jij je bezig met onder andere het onderhouden en controleren van de productieprocessen, het analyseren van problemen en het verbeteren van de interne systemen samen met het development team. Je start met het ondersteunen van de dagelijkse en operationele taken binnen de productieomgeving.

Jouw verantwoordelijkheden:

 • Jij bent werkzaam in de operationele shift tijdens werkdagen;
 • Jij runt de operationele processen;
 • Jij monitort en analyseert problemen en draagt zorg voor een tijdelijke oplossing;
 • Jij zorgt ervoor dat de informatiestromen binnen Vattenfall goed verlopen;
 • Jij monitort en controleert eventuele risico’s en neemt actie waar nodig;
 • Jij bent bezig om de interne processen te optimaliseren en zo zorg te dragen voor stabiele en efficiënte operaties binnen Vattenfall.

Herken jij jezelf in de volgende punten?

 • Je beschikt over een afgeronde WO-opleiding of bent bezig deze af te ronden;
 • Je hebt kennis en ervaring van data-analyses en data processing;
 • Je beheerst de Engelse taal in woord en geschrift. Het is een pré als je daarnaast ook Nederlands en Duits spreekt;
 • Je bent analytisch ingesteld en kan nauwkeurig werken;
 • Je voelt je verantwoordelijk voor je werk en bent stressbestendig;
 • Je bent enthousiast en kunt snel schakelen tussen verschillende taken binnen een hectische omgeving.

Als data analist kom je te werken binnen het Transaction and Position Management (TPM) team van Vattenfall. Dit energieke en internationale team houdt zich bezig met de propositie van Vattenfall voor de internationale gas- en energiemarkt. Het TPM team is een belangrijke schakel voor informatie tussen verschillende afdelingen van Vattenfall, waaronder: sales, trading, risicoanalyses, finance en ICT. Het TPM team is een internationaal en divers team, waar veel ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en groei. In totaal werken 14 collega’s op de afdeling TPM. Door de internationale aard van het team is de voertaal Engels. Op dit moment wordt er bij Vattenfall thuis gewerkt vanwege covid-19. Om deze reden zal je ook thuis ingewerkt worden. Vattenfall draagt de zorg voor een passend inwerktraject op afstand.

Wij bieden een uitdagende en afwisselende baan met veel verantwoordelijkheid. Daarnaast is er veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en is er ruimte om door te groeien binnen de functie. Daarnaast kom je te werken in een innovatieve en internationale organisatie. Vattenfall gelooft in diversiteit en draagt tevens zorg voor een goede werksfeer.
De functie kent in eerste instantie een tijdelijk dienstverband van een jaar. Echter is er een grote kans op verlenging!
De functie is zowel parttime en fulltime te vervullen vanaf 32 uur in de week. Ben je juist meer of minder beschikbaar? Geen zorgen, dat is in overleg ook mogelijk. En niet onbelangrijk: je kunt per direct beginnen!
Het bruto uurloon ligt op dit moment rond de € 17,- bruto per uur.

Heb jij interesse gekregen na het lezen van deze vacature? Dan komen we graag met jou in contact!