Solliciteren

Schrijf je in voor arbeidsbemiddeling en solliciteer gericht op deze vacature.

Deze vacature bestaat helaas niet (meer).

Financieel rechercheur

Start People Den Haag Overheid

Standplaats
'S-Gravenhage
Opleiding
HBO
Vakgebied
Financieel
Vacaturenummer
1AV0018241

Werken bij de politie, maar niet op straat? Pak nu jouw kans! Zet je speurneus op en benut jouw financiële ervaring bij je nieuwe werkgever. Als ervaren financieel (economisch) specialist word jij continu uitgedaagd om de financiële situatie in kaart te brengen en eventuele afwijkingen op te sporen en bloot te leggen. Je komt te werken op de locatie Den Haag centrum waar je werkt aan de financiële aspecten van de onderzoeken die de recherche uitvoert.

Dit doe jij door onder andere de vermogenspositie van de verdachte in kaart te brengen. Je verricht onderzoeken in fiscale dossiers en bedrijfsadministraties. Ook participeer je in witwas- en fraudeonderzoeken, ontnemingszaken en zwaar financieel onderzoek en daarbij ondersteun en adviseer je bij alle onderzoeken met een financieel aspect. Daarnaast behoren de volgende zaken ook tot jouw dagelijkse werkzaamheden:

 • Je legt conservatoir beslag en verbeurdverklaringen waarbij je overlegt met partners zoals gemeenten en het openbaar ministerie;
 • Je valideert en verzamelt onderzoeksgegevens en veredelt deze;
 • Je past controletechnieken toe op onderzoeken naar geld- en goederenbeweging.

Jij draagt zorg voor het leggen van de juiste verbanden tussen een uitzonderlijk uitgave patroon en het daadwerkelijk zien van criminele uitgaven. Deze uitkomsten zet je om naar een helder advies richting de rechercheur die deze informatie meeneemt in het opbouwen van zijn/haar zaak. Uiteindelijk fungeer je ook als vraagbaak op het gebied van financiële onderzoeken waarbij jij een steentje bijdraagt door het verbeteren van de financiële kennis binnen het district.

Kortom een hele gave, uitdagende functie binnen de politie, waarbij jij je enthousiasme voor cijfers kunt gebruiken en van toegevoegde waarde bent!

Het betreft een functie waarbij de volgende zaken harde eisen zijn;

 • Minimaal een afgeronde HBO opleiding in een financiële (economische) richting of bijvoorbeeld criminologie/strafrecht;
 • Jij beschikt over minimaal 2 jaar werkervaring in een soortgelijke functie;
 • Jij hebt aantoonbare kennis van relevante wet- en regelgeving en financiële kennis;

Daarnaast zien we graag dat jij kennis hebt van, of ervaring hebt met financiële rechercheonderzoeken. Jij bent tevens dé expert in het werken met Excel en Word.

Voor deze zeer uitdagende rol zijn we op zoek naar mensen met de volgende soft skills:

 • Jij hebt doorzettingsvermogen, accuratesse en een scherpe blik.
 • Je bent een initiatiefrijke & flexibele collega, die hoofd- en bijzaken gemakkelijk weet te onderscheiden.
 • Jij ziet verbanden en kunt gemakkelijk schakelen tussen verschillende complexe onderzoeken.
 • Jij handelt en communcieert tactvol en weet de hoeveelheid aan informatie concreet te maken, zodat er besluiten genomen kunnen worden.
 • Jij toont lef door buiten de gebaande paden te wandelen en signaleert kansen. Daarnaast ben jij alert op trends, ontwikkelingen en jurisprudentie.
 • Niet geheel onbelangrijk, je bent in staat om de eerste tekenen van witwassen en fraude te herkennen.

Altijd al bij de politie willen werken, maar niet op straat? Dit is dé kans. Via Start People kun je nu aan de slag bij de mooie werkgever politie.
Om precies te zijn kom jij te werken binnen hét districtsrecherche van de Eenheid Den Haag. Dit is het aanspreekpunt voor de criminaliteit die binnen de districten van de Eenheid Den Haag plaatsvinden. Het gezamenlijk uitgangspunt is dat inwoners zich veiliger doelen en wij streven naar een toename van tevredenheid over het functioneren van de politie. In nauw contact met de basisteams en in samenspraak met ketenpartners vindt aanpak op geprioriteerde wijze plaats. Je precieze werklocatie is Den Haag centrum.

 • Een werkweek van 36 uur per week (fulltime) binnen een uitdagende werkomgeving;
 • Een bruto uurloon tussen de €15,99 en €26,49 (inschaling op basis van werkervaring);
 • Een tijdelijk dienstverband van een jaar. met kans op een verlenging;
 • Onze klant hanteert de volgende reiskosten vergoeding : €0,19 cent per kilometer en geen parkeerkosten (met een max van 120 k.m. per enkele reis) en 100% OV-kosten o.b.v. 2e klasse;
 • Deze vacature staat voor een langere tijd open, maar dit kan elk moment veranderen indien de vacature vervuld is. Pak dus snel je kans en solliciteer direct!

Tot slot, belangrijk om te melden: Houd rekening met een uitgebreid sollicitatie traject van 10-12 weken waar een uitgebreide screening en assessment onderdeel uitmaakt van de sollicitatieprocedure.
Lees hier meer over de screening: https://kombijde.politie.nl/politie-als-werkgever/wat-we-van-jou-vragen

Heb je vragen over de functie? Deze kun je stellen aan één van de recruiters in Den Haag, zij zijn te bereiken op: 070-3102150 van maandag t/m vrijdag 08.30-17.30 uur!