Solliciteren

Schrijf je in voor arbeidsbemiddeling en solliciteer gericht op deze vacature.

Deze vacature bestaat helaas niet (meer).

Incassomedewerker Participatiewet

Start People Enschede XL

Standplaats
Hengelo
Opleiding
MBO 3/4
Vakgebied
Administratief
Vacaturenummer
1AV0043612

Voor de Gemeente Hengelo zijn wij op zoek naar een Incassomedewerker om ons te ondersteunen wegens de uitbreiding van werkzaamheden.. Je verricht werkzaamheden op het terrein van incasso van openstaande vorderingen uit de participatiewet. Dit doe je voor de gemeenten Hengelo, Borne en Haaksbergen. Daarnaast voer je het debiteurenbeheer uit voor de Regionale Organisatie Zelfstandigen (ROZ) in het kader van het besluit Bijstandsverlening zelfstandigen.

Je controleert en boekt ontvangsten, beoordeelt aanmaningen, ingebrekestellingen en dwangbevelen op actualiteit en juistheid en verzendt deze. Je verstuurt financiële overzichten naar cliënten. Je beoordeelt beslagleggingen van PW-debiteuren, Bbz-debiteuren en verhaalsdebiteuren. Je legt indien noodzakelijk loonbeslag of geeft een zaak uit handen aan de deurwaarder. Je voert telefonisch gesprekken met klanten en neemt deel aan relevante overlegstructuren. Je verricht overige administratieve werkzaamheden.

 • Je hebt een afgeronde opleiding op minimaal MBO-niveau, in administratieve richting.
 • Enkele jaren ervaring met werkzaamheden op het gebied van incasso is zeer wenselijk.
 • Je hebt ervaring op het gebied van schuldenvordering vanuit de Participatiewet
 • Je hebt ervaring binnen de overheid en/of gemeente
 • Je hebt kennis van het softwarepakket Suite4GWS
 • Je pakt zaken snel op en kunt goed zelfstandig werken.
 • Je bent goed in het voeren van gesprekken met klanten en staat daarbij sterk in je schoenen.
 • Je bent vaardig in het werken met systemen en een heldere en duidelijke rapportagestijl maken je profiel compleet.

De gemeente Hengelo is in beweging. Een mooie gemeente die hard werkt aan haar toekomst en waarin sociale kwaliteit en culturele waarden hoog op de agenda staan. Dit vraagt om een slagvaardige en ondernemende organisatie, waarin betrouwbaarheid, samenwerken én oog en oor voor de inwoner centraal staan. Indrukwekkend door de rijke, industriële geschiedenis, de huidige bedrijvigheid en de bijzondere toekomstplannen, zoals in het Hart van Zuid. Een zeer gewaardeerde echte woonstad met een karakteristiek tuindorp en gemêleerde woonwijken. Verrassend door de vele kwaliteitswinkels, het culturele aanbod, de diverse evenementen en de horecafaciliteiten.
Werken in Hengelo betekent werken in een relatief grote vrijheid. Met de ruimte om eigen invulling te geven aan de baan. Maar wel altijd vanuit heldere beleidsdoelstellingen en uitgangspunten. Inlevingsvermogen en het goed kunnen (h)erkennen van de deskundigheid van collega's is van groot belang. Er werken bij de gemeente Hengelo ca. 850 medewerkers. Iedereen zorgt er samen voor dat een prettige woon- en werkomgeving verder wordt uitgebreid. Binnen de organisatie is er bijna altijd plaats voor initiatiefnemers die méér willen zijn dan werknemer.

Je gaat werken in een gezellig hardwerkend team. Je vormt een team met drie andere incassomedewerkers van de afdeling maar gaat voornamelijk zelfstandig aan het werk.

 • Het betreft een fulltime dienstverband voor 36 uur per week
 • Je krijgt een tijdelijk contract voor de duur van een jaar
 • De functie is ingeschaald in schaal 7, dit betekent dat je minimaal €2.170 en maximaal €3.176 verdient. Dit wordt bepaald aan de hand van de kennis en ervaring.
 • Je standplaats is Hengelo en gaat in de inwerkperiode vooral op locatie werken.
 • Na de inwerkperiode ga je thuiswerken totdat de maatregelen weer versoepeld zijn.
 • De gemeente kent geen reiskostenvergoeding.