Solliciteren

Schrijf je in voor arbeidsbemiddeling en solliciteer gericht op deze vacature.

Deze vacature bestaat helaas niet (meer).

Inkomensconsulent

Start People MKB - Emmen

Standplaats
Assen
Opleiding
HBO
Vakgebied
Overheid
Vacaturenummer
1AV0039429

Het team Perspectief zorgt er voor dat cliënten met perspectief op werk goed en snel van een inkomensvoorziening worden voorzien.
Dit betekent dat jij je hoofdzakelijk gaat bezighouden met het volgende:
 Zorgen dat de lopende uitkering rechtmatig verstrekt wordt. Dat doe je door het uitvoeren van bijvoorbeeld heronderzoeken, wijzigingsonderzoeken, terugvorderingen en beëindigingen.
 Beoordelen van aanvragen bijzondere bijstand, individuele inkomenstoeslag en witgoedregeling voor inwoners met een inkomen tot 120% van de van toepassing zijnde bijstandsnorm.
 Behandelen van bezwaarschriften. Dit houdt in dat je verweerschriften schrijft en Werkplein Drentsche Aa vertegenwoordigt bij de bezwaarcommissie.
 De werkcoaches ondersteunen bij hun inspanningen om cliënten zo snel mogelijk naar werk of scholing te bemiddelen.

Je bent iemand die snel kan schakelen en verschillende rollen kan invullen. Je hebt kennis van de wet- en regelgeving (Participatiewet) en tegelijk ben je in staat om daarbinnen integraal maatwerk te leveren (omgekeerde toets). Je denkt hierbij altijd vanuit de vraag van de inwoner en zoekt samen met jouw netwerkomgeving naar een effectieve oplossing. Transparantie, onderbouwing en draagvlak creëren zijn daarbij heel belangrijk.
Verder lever je vanzelfsprekend een positieve bijdrage aan het team om te zorgen dat de resultaten binnen team Perspectief behaald worden.
Je beschikt over een MBO opleiding en/of een afgeronde HBO opleiding met een aanvullende opleiding als JK-GSD of een hiermee vergelijkbare opleiding. Daarnaast heb je werkervaring binnen dit vakgebied. Kennis en ervaring met Civision is voor deze tijdelijke functie een absolute must!

Onze medewerkers zijn de sleutel tot succes. Wij zijn een samensturende organisatie, zonder formele leidinggevende structuren. De teams voeren hun werk uit op hun eigen wijze, binnen ruim gestelde kaders. Dit vraagt om bevlogen, zelfbewuste professionals met zelfinzicht en zelfvertrouwen met veel verantwoordelijkheid, eigenaarschap en initiatief om vorm te geven aan ons dienstverleningsconcept. Zij zorgen er samen voor dat resultaten bereikt worden. Ze hebben oog voor de waarde die ze toevoegen en zorgen daarom voor hun eigen geschiktheid en beschikbaarheid. Wij gaan uit van “ondernemerschap op de werkvloer”.

Werkplein Drentsche Aa voert de Participatiewet en WSW uit voor de gemeenten Aa en Hunze, Assen en Tynaarlo. Wij zorgen ervoor dat onze cliënt naar school gaat, werkt, onderneemt of participeert in buurt, wijk, dorp of stad. Daarnaast bieden wij inkomensondersteuning in de vorm van een uitkering. Met onze manier van werken halen we uitstekende resultaten op diverse terreinen. Onze organisatie is continu in ontwikkeling en ambitieus om onze doelstellingen op een effectieve en efficiënte wijze te behalen.

  • Een dynamische werkomgeving met veel potentie
  • Een fulltime baan voor 6 maanden met optie tot verlenging.
  • Een salaris tussen €2.484 - €4.048 op basis van leeftijd en ervaring.
  • Meer dan 100 trainingen die je kunt volgen via GoodHabitz.