Solliciteren

Schrijf je in voor arbeidsbemiddeling en solliciteer gericht op deze vacature.

x Bestandstype doc, docx, pdf van maximaal 3 MB

Upload hier jouw cv. Dit is je visitekaartje voor ons én voor opdrachtgevers waar we je voorstellen. Je kunt een foto opnemen op je cv, maar als je dit niet doet heeft dit geen negatieve gevolgen voor je sollicitatie. Als je een foto opneemt in je cv dan geef je Start People - én de bedrijven die horen bij RGF Staffing the Netherlands - toestemming om deze te verwerken en te verstrekken aan (potentiële) opdrachtgevers.

Jouw gegevens worden gebruikt voor arbeidsbemiddeling, dit vindt deels geautomatiseerd plaats. In ons privacy statement kun je nalezen hoe wij jouw gegevens verwerken.

Jeugdzorgwerker AMV

Start People Assen Overheid

Standplaats
Ter Apel
Opleiding
HBO
Vakgebied
Overheid
Vacaturenummer
1AV0062412

Wij zijn op zoek naar AMV Jeugdzorgwerkers bij het COA in Ter Apel!

Wat houdt de functie in? AMV staat voor alleenstaande minderjarige vreemdeling. Als AMV Jeugdzorgwerker werk je met jongeren van 15, 16 of 17 jaar oud. Deze jongeren zijn zonder voogd of ouder naar Nederland gekomen en staan bekend als een kwetsbare doelgroep.

Voor de dagen dat de jongeren in Ter Apel zijn is het aan jou de taak om te zorgen dat de jongeren zich welkom voelen en dat ze een opvangplek hebben. De jongeren zitten ongeveer 4 dagen in Ter Apel waarna ze overgeplaatst worden naar een andere AMV locatie. Je geeft informatie over het asielproces en zorgt ervoor dat ze vertrouwd worden met het COA. Tijdens de ochtenddienst ben je voornamelijk logistiek bezig met het begeleiden van de jongeren van en naar een afspraak met o.a. .de IND het GZA, Nidos of AVIM. In de late dienst zijn er geen afspraken en dan is er meer tijd voor een 1 op 1 gesprekken en een intakegesprek met de jongere. Daarnaast is er tijd voor activiteiten zoals sporten, gamen of een film kijken. Je mag hier als AMV-medewerker zelf een draai aan geven. In de nacht werk je samen met een beveiliger en ben je voornamelijk bezig met administratieve taken. Het kan ook zijn dat er s 'nachts jongeren arriveren in Ter Apel. jij zorgt er dan voor dat er een slaapplek geregeld wordt.

In je functie als AMV-medewerker moet je in staat zijn om makkelijk contact te leggen met de jongeren omdat de groep die je begeleidt continu veranderd. Je moet in staat zijn om snel signalen op te vangen en je moet snel voelen waar de behoefte in begeleiding van de jongere ligt. Je dient besluitvaardig te zijn en moet goed kunnen samenwerken met je collega's.

In de functie van AMV Jeugdzorgwerker is het belangrijk dat je beschikt over een sociaal agogische opleiding met een voorkeur voor een HBO opleiding zoals Social Work of SPH. Het is belangrijk dat je zicht hebt op een SKJ-registratie.

Verder:

 • Sta je stevig in je schoenen en kan je goed omgaan met verschillende emoties;
 • Je bent communicatief vaardig en bent in staat om je grenzen aan te geven;
 • Je beschikt over een SKJ registratie of hebt de mogelijkheid om deze te behalen;
 • Je bent beschikbaar voor 32 of 36 uur per week;
 • Je bent snel beschikbaar;
 • Je beschikt over eigen vervoer om op deze locatie te komen;
 • Je hebt geen problemen met de onregelmatigheid (ochtend, laat en nacht).

Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) zorgt voor de opvang van asielzoekers in Nederland. Werken bij het COA is leuk en uitdagend! Met een informele werksfeer en een boeiende doelgroep zal je je geen moment vervelen. Op de AMV locatie in Ter Apel verblijven tussen de 30 en 50 jongeren.

Je werkt tijdens een dag of late dienst vaak samen met 5 á 6 AMV-medewerkers en bent nooit alleen. Je werkt altijd in koppeltjes samen. Je werkt middels een invulrooster waarop je je wensen kan aangeven. Je hebt in ieder geval elke maand 4 late en 4 ochtend diensten en per 6 weken heb je minimaal 2 nachtdiensten. Je rooster ontvang je altijd vóór de 10e van de maand, voor de maand erna. De eerste dagen wordt je gekoppeld aan een medewerker die ervaren is en je hebt wekelijks een korte evaluatie. Daarnaast is er een checklist waarop alles staat wat je uiteindelijk zal moeten weten.

Zoek je uitdagend werk binnen een organisatie waar geen dag hetzelfde is? Dan is COA de organisatie voor jou!

 • Een parttime of fulltime functie voor 32 of 36 uur per week;
 • Een reiskostenvergoeding van max. €10,20 per dag;
 • Een jaarcontract bij Start People op contract behoort tot de mogelijkheden;
 • Een maandsalaris o.b.v. 36 uur van minimaal €2.834 en maximaal €3.639. Je wordt op basis van je werkervaring en opleidingsniveau ingeschaald;
 • Een BHV- en agressie training, aangeboden door Start People.

Enthousiast? We zien je sollicitatie graag tegemoet!