Solliciteren

Schrijf je in voor arbeidsbemiddeling en solliciteer gericht op deze vacature.

Deze vacature bestaat helaas niet (meer).

Juridisch Medewerker

Start People Leeuwarden Overheid

Standplaats
Leeuwarden
Opleiding
HBO
Vakgebied
Administratief
Vacaturenummer
1AV0062686

Voor onze opdrachtgever CJIB in Leeuwarden bieden wij op dit moment een interessante functie als juridisch medewerker.

Als Juridisch Medewerker Verwerken en Behandelen ga je werken in één van de drie clusters. Als regisseur van de strafrechtketen zie jij er op toe dat iedere persoon zijn of haar straf volgens de juiste juridische kaders, in de juiste volgorde en naar persoonlijke omstandigheden ondergaat. Binnen dit proces verzamel je de feiten en persoonsgegevens van een verdachte of veroordeelde.

Deze informatie haal je op uit de systemen en bij ketenpartners. Vervolgens stel je een integraal persoonsbeeld op en leg je een voorlopig advies ter besluitvorming voor aan de zaakregisseur of de Officier van Justitie. Vervolgens neem jij het initiatief en zet je de opdracht tot uitvoering van de straf uit binnen de keten.

Tot slot ben je eigenaar van de vragen en verzoeken die het cluster dagelijks ontvangt en zorgt ervoor dat deze adequaat worden beantwoord. Deze vragen zijn onder meer van betrokkenen, onze ketenpartners en advocaten.

In deze functie is het belangrijk dat je overzicht behoudt. Knelpunten zet je om naar een concrete vraag en hier voer je regie op. Met jouw analytisch vermogen en proactieve houding is dit geen probleem. Jij werkt goed onder tijdsdruk, neemt zelfstandig beslissingen en je kunt een hoge, maar kwalitatieve, verwerkingssnelheid genereren. Daarnaast is het belangrijk dat je goed kunt samenwerken en geniet van sparren met collega’s en ketenpartners.

Hiernaast vinden we het belangrijk dat je:

 • Beschikt over mbo werk- en denkniveau, bij voorkeur in juridische richting. Dit wordt getoetst aan de hand van een assessment;
 • Kennis hebt van de strafrechtketen;
 • Kennis hebt van administratieve processen, procedures en applicaties binnen de executieketen;
 • Beschikt over politieke en maatschappelijke sensitiviteit;
 • Op basis van een rooster, bereid bent te werken tot 20:00 uur. Als je eenmaal bent ingewerkt, ben je ook bereid om piketdiensten te draaien.

Competenties:
Klantgerichtheid, flexibiliteit, stressbestendigheid, samenwerken, resultaatgerichtheid, mondelinge uitdrukkingsvaardigheid, schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid, zelfontwikkeling.

De samenleving moet erop kunnen vertrouwen dat een straf of maatregel die is opgelegd, ook snel en goed wordt uitgevoerd, of dit nu een geldboete, taakstraf of gevangenisstraf is. Instanties, slachtoffers en nabestaanden moeten daar goed over worden geïnformeerd. Daarvoor is - en voelt - de directie Executie zich verantwoordelijk.

Sinds 1 januari 2020 is het CJIB namens de minister voor Rechtsbescherming, regisseur van de tenuitvoerlegging van straffen in de executieketen. Binnen het CJIB geeft de directie Executie uitvoering aan die rol. Alle uitspraken van rechters of beslissingen van het OM komen hier in de vorm van strafrechtelijke beslissingen binnen. We bepalen, op basis van het persoonsbeeld van de veroordeelde, welke uitvoering in de keten nodig is en zetten uitvoeringsopdrachten bij onze partners uit. Die partners zijn onder andere de Politie, het Openbaar Ministerie (OM), de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) en de reclasseringsorganisaties.

De Directie Executie werkt in vier clusters: Vrijheidsbenemende Sancties (VBN), Vrijheidsbeperkende Sancties (VBS), Geldelijke Sancties (GS) en Ketenvoorzieningen. Binnen elk cluster worden de processtappen Intake, het Persoonsgericht Beoordelen en Beslissen en Opdrachtverstrekking aan onze ketenpartners bij elkaar gebracht. Zo maken we een efficiency- en kwaliteitsslag.

Hoe ziet jouw team eruit?
De clusters binnen de directie Executie zijn dynamisch en constant in ontwikkeling. De teams zijn divers van samenstelling en bestaan uit zowel startende als ervaren medewerkers. Het verbeteren van de eigen- en ketenprocessen, de veranderende wetgeving en de doorontwikkeling van de persoonsgerichte werkwijze zorgen voor een nog breder werkveld. We zijn op zoek naar collega’s die de drie clusters tijdelijk kunnen versterken en ondersteunen in het ontwikkelproces.

Wat bieden wij jou?
Wat mag je van ons verwachten?

De voorwaarden

 • Een fulltime contract voor bepaalde tijd van 32- 36 uur per week;
 • Een mooi salaris in schaal 7.0 (€15,53 bruto);
 • Een contract tot eind dit jaar, met mogelijkheid op verlenging;

Eenmaal aan het werk:

 • Je reiskosten met het OV worden volledig vergoed;
 • Een jaarlijkse stijging in salaris bij goed functioneren;
 • Invloed uitoefenen op je rooster door middel van het blokken van dagdelen;
 • Een betaalde opleiding en veel begeleiding;
 • Een opleidingsplatform met meer dan 100 trainingen om je verder te ontwikkelen;