Solliciteren

Schrijf je in voor arbeidsbemiddeling en solliciteer gericht op deze vacature.

Deze vacature bestaat helaas niet (meer).

Juridisch medewerker Rijksoverheid

Start People Utrecht Overheid

Standplaats
Utrecht
Opleiding
HBO
Vakgebied
Overheid
Vacaturenummer
1AV0028714

Als juridisch medewerker registerbeheer ondersteun je het team bij de resultaatgebieden van in- en uitschrijven, gegevensverwerking en –mutatie van rechtsbijstandverleners. Daarnaast ben je actief bij het controleren van de deskundigheidseisen in de inschrijvingsvoorwaarden en het beoordelen van bijzondere verzoeken. Je maakt gemotiveerde besluiten van bijvoorbeeld afwijzing inschrijvingsverzoeken, je behandelt samen met het team bezwaren en je vertegenwoordigt het standpunt van de Raad bij zittingen. Je hebt telefonisch klantcontact, geeft voorlichting aan rechtbijstandsverleners en beantwoordt e-mails. Uiteraard probeer je klachten te voorkomen maar zo nodig behandel je effectief klachten.

Je werkt tevens actief samen met de beleidsmedewerker en de coördinator van het MDT Centrale Coördinatie. Samen met de senior help je met het actueel houden van de inhoudelijke kennis van medewerkers en rechtsbijstandverleners. Je signaleert en bespreekt risico’s en behandelt de meer complexere juridische dossiers. Je bent back-up bij het beoordelen van tuchtrechtelijke uitspraken en de schorsing/schrapping volgens het protocol.

Je helpt bij het up to date houden van werkinstructies, protocollen, formulieren en standaardbrieven. Je ondersteunt bij artikelen in nieuwsbrieven over aspecten die afdeling inschrijven raken (bv over de toetsing van inschrijvingsvoorwaarden). Je expertise kan eveneens worden ingezet voor deelname of advisering in projecten. Samen met de senior bevorder je de juridische deskundigheid bij het team en breng je de juridische expertise naar een hoger niveau. Je staat proactief in het team en adviseert en ondersteunt op inhoud en uitvoering. Je bent van nature klantgericht, communicatief en oplossingsgericht.

Klinkt dit als iets voor jou? Solliciteer dan direct.

Heb jij / Ben jij;

  • Resultaatgericht; Je bent de link tussen de senior en de medewerkers
  • Een afgeronde HBO juridische opleiding;
  • Uitstekende modelinge vaardigheden
  • Proactief, ondernemend en gericht op positieve samenwerkingen
  • Basiskennis van Excel en goede schriftelijke vaardigheden zijn een pre.

Meer vragen over deze vacature? Bel ons en vraag naar onze recruiter.
Reageren kan tot en met 29 september!

  • Een parttime/fulltime werkweek van 32-36 uur
  • Een tijdelijk dienstverband tot en met maart 2021; Met kans op overname!
  • Een salarisindeling in schaal G -dit is tussen de €15,48 en de €16,72 bruto per uur ; ingedeeld op basis van je werkervaring.
  • Startdatum; zo snel mogelijk
  • Standplaats Utrecht