Solliciteren

Schrijf je in voor arbeidsbemiddeling en solliciteer gericht op deze vacature.

x Bestandstype doc, docx, pdf van maximaal 3 MB

Upload hier jouw cv waarmee je je optimaal presenteert aan ons en aan (potentiële) opdrachtgevers. Het al dan niet opnemen van een foto in je cv geschiedt op basis van vrijwilligheid en heeft geen negatieve consequenties. Door het uploaden van een cv met foto verleen je toestemming aan Start People en haar concernvennootschappen om deze te verwerken en te verstrekken aan (potentiële) opdrachtgevers.

Jouw gegevens worden gebruikt voor arbeidsbemiddeling, welk proces deels geautomatiseerd plaatsvindt. In ons privacy statement kun je nalezen op welke wijze wij jouw gegevens verwerken.

Klantmanager bij Gemeente Hengelo (tijdelijk gesloten)

Start People Enschede XL

Standplaats
Hengelo
Opleiding
HBO
Vakgebied
Overheid
Vacaturenummer
1AV0004105

Let op: deze vacature is tijdelijk gesloten!

Voor de gemeente Hengelo zijn wij op zoek naar een klantmanager voor 28 tot 36 uur in de week.

De klantmanager behandelt aanvragen van cliënten voor een uitkering. De primaire doelstelling is het bieden van passend werk aan cliënten die een grote afstand hebben tot werk. Cliënten die niet kunnen instromen naar regulier werk krijgen een traject gericht op maatschappelijke participatie. Jij als klantmanager initieert activiteiten voor het activeren en re-integreren van cliënten uit verschillende doelgroepen en je geeft cliënten eigen verantwoordelijkheid voor hun traject en coacht hen op het inzetten van eigen kracht.

Als klantmanager beoordeel je aanvragen op de rechtmatigheid in het kader van de Participatiewet en/of de IOAW. Je gebruikt hiervoor het cliëntvolgsysteem GWS4All en bent daarnaast verantwoordelijk voor de uitkeringsadministratie en een goede registratie in Sonar/WBS. Je verricht dossieronderzoek, legt huisbezoeken af, bent fraude alert en indien nodig voer je confronterende gesprekken. Je bevindingen leg je vast in het cliëntvolgsysteem en bijbehorende rapportages. In deze functie werk je nauw samen met collega’s op het Werkplein en van andere afdelingen binnen het sociale domein.
Als klantmanager zet je in op de kortste weg naar werk. Je coacht de klant om een beroep te doen op zijn eigen kracht en eigen netwerk. Je hebt een regiefunctie naar ons externe mens-ontwikkelbedrijf en de werkcoaches op het Werkplein. Lukt dat niet dan ben je verantwoordelijk voor het activeren van klanten richting participatie of zorg. Als klantmanager voer je ook hierover de regie.
Je stelt een op maat gemaakt trajectplan op, dit bewaak je en de resultaten leg je vast in GWS. Vanuit jouw rol onderhoud je contacten met ketenpartners over scholing, ontwikkeling, activering en begeleiding met daarbij een duidelijke focus op werk en meedoen!

Wie ben je?

  • Je beschikt over een afgeronde hbo-opleiding;
  • Je hebt affiniteit met het werkveld;
  • Je bent bekend met de wet- en regelgeving van de sociale verzekeringswetten;

Verder beschik jij over:
Jouw analytisch vermogen stelt je in staat om de juiste vragen te stellen en om vlot tot de kern van de zaak door te dringen. Daarnaast constateer je snel samenhang tussen de verschillende problemen en weet je per situatie de juiste afweging te maken. Je bent zelfstandig in je werk, maar bent daarnaast nadrukkelijk gericht op verbinding.
Je bent zorgvuldig, empatisch en duidelijk. Je hebt kennis van maatschappelijke ontwikkelingen en trends en weet dit te integreren op de eigen werkvloer. Je bent resultaatgericht en denkt vanuit organisatorisch belang.

De gemeente Hengelo is in beweging. Een mooie gemeente die hard werkt aan haar toekomst en waarin sociale kwaliteit en culturele waarden hoog op de agenda staan. Dit vraagt om een slagvaardige en ondernemende organisatie, waarin betrouwbaarheid, samenwerken én oog en oor voor de inwoner centraal staan. Indrukwekkend door de rijke, industriële geschiedenis, de huidige bedrijvigheid en de bijzondere toekomstplannen, zoals in het Hart van Zuid. Een zeer gewaardeerde echte woonstad met een karakteristiek tuindorp en gemêleerde woonwijken. Verrassend door de vele kwaliteitswinkels, het culturele aanbod, de diverse evenementen en de horecafaciliteiten.
Werken in Hengelo betekent werken in een relatief grote vrijheid. Met de ruimte om eigen invulling te geven aan de baan. Maar wel altijd vanuit heldere beleidsdoelstellingen en uitgangspunten. Inlevingsvermogen en het goed kunnen (h)erkennen van de deskundigheid van collega's is van groot belang. Er werken bij de gemeente Hengelo ca. 850 medewerkers. Iedereen zorgt er samen voor dat een prettige woon- en werkomgeving verder wordt uitgebreid. Binnen de organisatie is er bijna altijd plaats voor initiatiefnemers die méér willen zijn dan werknemer.

Je komt in dienst bij Start People B.V. en gaat werken bij onze opdrachtgever gemeente Hengelo.
Wij bieden jou een functie tussen de 28 of 36 uur per week. Aan jou de keuze! Het betreft een functie vanaf 1 december 2019, voor een tijdelijk dienstverband van ongeveer één jaar.
De sollicitatiegesprekken worden gehouden aan de hand van een pitch waarin jij jezelf voorstelt en aangeeft waarom jij de geschikte kandidaat bent voor deze functie.