Solliciteren

Schrijf je in voor arbeidsbemiddeling en solliciteer gericht op deze vacature.

x Bestandstype doc, docx, pdf van maximaal 3 MB

Upload hier jouw cv. Dit is je visitekaartje voor ons én voor opdrachtgevers waar we je voorstellen. Je kunt een foto opnemen op je cv, maar als je dit niet doet heeft dit geen negatieve gevolgen voor je sollicitatie. Als je een foto opneemt in je cv dan geef je Start People – én de bedrijven die horen bij USG People Holdings BV. - toestemming om deze te verwerken en te verstrekken aan (potentiële) opdrachtgevers.

Jouw gegevens worden gebruikt voor arbeidsbemiddeling, dit vindt deels geautomatiseerd plaats. In ons privacy statement kun je nalezen hoe wij jouw gegevens verwerken.

Kwaliteitsmedewerker Metaalproducten

Start People Venlo XL

Standplaats
Venray
Opleiding
MBO 1/2
Vakgebied
Industrie
Vacaturenummer
1AV0033667

Altijd al willen werken, voor een bedrijf dat onderdelen maakt voor Daimler, Porsche, Volvo, DAF, Audi, Remeha, en nog vele andere grote merken in de auto- en verwarmingsindustrie? Lees dan verder!
Voor onze klant MGG Netherlands, in Nieuw-Bergen, een specialist in aluminium zandgieten met 75 jaar ervaring, zijn we per direct op zoek naar gemotiveerde kwaliteitsmedewerkers voor een fulltime functie in 2 ploegen (bereidheid tot werken in 3 ploegen).

Op de locatie in Nieuw Bergen worden aluminium gietstukken, die gegoten zijn in de gieterij te Tegelen en Stahlhofen (Duitsland), machinaal verspaand en veelal geassembleerd voor de eindklant. De klanten stellen hoge eisen aan hun producten waardoor structuur en borging van de processen een belangrijk onderdeel zijn in het productieproces. Naast het machinaal bewerken (op meer dan 40 CNC bewerkingscentra) spelen werkzaamheden als het wassen en monteren van de producten en het testen van de dichtheid een steeds grotere rol.

Als kwaliteitsmedewerker voer je de allerlaatste controle aan het product uit voordat deze naar de klant verstuurd wordt.
Je werkzaamheden bestaand onder andere uit:

 • het voeren van visuele controles aan gietstukken,
 • uitvoeren van lektesten volgens werkinstructie
 • herstelwerkzaamheden uitvoeren met kleine handgereedschappen
 • montagewerkzaamheden verrichten aan de gietstukken
 • verpakken van de producten volgens de richtlijnen van de klant.

De werkzaamheden zijn afwisselend zwaar en licht, en daarbij repeterend. Hierbij gaat het om kleine- en grote aluminium producten. Het tillen van een groot product vergt wat lichamelijke kracht, maar het herstellen zelf is geen zwaar lichamelijk werk.

Het 2 ploegenrooster ziet er als volgt uit:
Vroege dienst:
Maandag t/m donderdag 6:00 - 14:30 uur
Vrijdag 6:00 - 13:30 uur
Late dienst
Maandag t/m donderdag 14:30 - 23:00 uur
Vrijdag 13:30 - 21:00 uur

Ben jij kritisch en heb jij oog voor detail? Heb jij interesse in aluminium en de automotive industrie? Dan zijn wij op zoek naar jou!
Naast affiniteit met producten voor de automotive industrie verwachten wij van jou:

 • dat je oog hebt voor detail. Je volgt de werkinstructie nauwkeurig, zodat jij garandeert dat de producten die jij hebt bewerkt aan alle normen en eisen voldoen.
 • dat je kunt omgaan met meetgereedschappen zoals bijvoorbeeld een schuifmaat of bereid bent dit te leren
 • dat je verantwoordelijkheid draagt en dat je prima zelfstandig kunt werken.
 • dat je technisch inzicht hebt
 • dat je beschikt over eigen vervoer
 • dat je de Nederlandse, Duitse of Engelse taal beheerst
 • dat je bereid bent om in 2 ploegen te werken (met bereidheid tot werken in 3 ploegen)
 • en niet onbelangrijk: je gemotiveerd, betrouwbaar en leergierig bent!

MGG Netherlands heeft 3 locaties in Nederland en 4 locaties binnen Europa. MGG beheerst de kunst van het vormgeven van vloeibaar aluminium tot complexe gietstukken die mechanisch worden bewerkt en samengesteld tot hoogwaardige producten, die overal ter wereld hun bestemming vinden. Hetzij in trucks, personenauto’s en motorfietsen. Hetzij in CV ketels voor het verwarmen van onze woningen. In onze ziekenhuizen in diverse medisch applicaties. Via de wandcontactdoos omdat MGG zijn bijdrage levert aan de energiesector. Kortom, te veel om op te noemen. MGG is een fabrikant van zeer precieze aluminium gietstukken en assemblages. Vanuit diverse vestigingen in de industriële kernregio’s van Europa werkt MGG aan innovatieve oplossingen voor klanten in veeleisende markten.

Op de locatie in Nieuw Bergen worden aluminium gietstukken, die gegoten zijn in de gieterij te Tegelen en Stahlhofen (Duitsland), machinaal verspaand en veelal geassembleerd voor de eindklant.

Binnen MGG heerst een informele sfeer. Naast het uitvoeren van secure werkzaamheden binnen de afdeling kwaliteit waarbij iederen geconcentreerd aan het werk is, is er zeker ook ruimte voor een geintje op z'n tijd.

Uiteraard mag je ook iets van ons verwachten… Bij ons staat persoonlijk contact en goede begeleiding hoog in het vaandel en vinden wij het belangrijk dat jij helemaal op je plek zit. Bij onze opdrachtgever kun je verder verwachten:

 • Je krijgt een warm ontvangst, een presentatie, een rondleiding en instructie op je eerste werkdag.
 • Een baan voor 39 uur per week (full time)
 • Salaris € 12,34 bruto per uur (vanaf 21 jaar) plus 15% ploegentoeslag ( 2-ploegen), dan kom je op € 14.19 bruto per uur
 • Reiskostenvergoeding van € 0,09 per kilometer (maximaal € 7,20 per dag)
 • Een baan voor langere tijd (vast werk)

De Sollicitatieprocedure:
Nadat wij jouw sollicitatie hebben ontvangen, nemen wij contact met jou op om even kort de vacature te bespreken. Vervolgens nodigen wij jou uit om een kijkje te komen nemen in de fabriek, zodat je een beeld hebt van het werk en je kunt beslissen of jou deze baan bevalt. Als wij en jij positief zijn, stellen wij jou voor bij de productieleiding. Er zal dan een gesprek plaatsvinden met een teamleider, die beslist of jij zijn team mag komen versterken.