Solliciteren

Schrijf je in voor arbeidsbemiddeling en solliciteer gericht op deze vacature.

Deze vacature bestaat helaas niet (meer).

Medewerker Burgerzaken

Start People Heerlen XL

Standplaats
Roermond
Opleiding
MBO 3/4
Vakgebied
Overheid
Vacaturenummer
1AV0050257

Start People Heerlen is voor de gemeente Leudal op zoek naar een fulltime medewerker burgerzaken.

Als medewerker burgerzaken ben je voer je zowel receptiewerkzaamheden als administratieve werkzaamheden uit. Hoofdzakelijk verstrek je informatie over met name registratie in de basisregistratie personen(BRP), reisdocumenten, rijbewijzen, VOG's en verhuizingen. Daarnaast handel je de aanvragen hieromtrent persoonlijk af en volgt de stand van zaken met betrekking tot lopende procedures. Je bent het eerste aanspreekpunt voor de inwoners, bedrijven én instellingen. Dit klantcontact loopt via de telefoon, de online diensten en fysiek.

Verdere werkzaamheden binnen deze overheidsfunctie:

 • Het vaststellen identiteiten, verwerken verhuizingen, geheimhoudingen en naamgebruik BRP;
 • Het aanvragen en verstrekken van reisdocumenten, verklaringen omtrent het gedrag en rijbewijzen ;
 • Je volgt de stand van zaken van lopende procedures en informeert de inwoner;
 • Je beantwoord klantvragen en zet vragen indien nodig door naar de juiste collega.

Staat bij jou de vraag van de burger altijd centraal en ben je zeer klantvriendelijk? Heb jij ervaring met het werken binnen een gemeente? Door middel van je gemeentelijke ervaring en communicatieve vaardigheden ben jij de schakel tussen de inwoners en gemeente. Ook kan je met verschillende typen mensen omgaan en staat tevens open voor verandering.

Om voor deze functie in aanmerking te komen heb je:

 • MBO 4 werk en denkniveau;
 • Expliciete werkervaring (bij Burgerzaken) bij een gemeente;
 • Ervaring met het systeem I-burgerzaken;
 • Kennis van de wet en regelgeving;
 • Minimaal het diploma Basisopleiding Burgerzaken en Burgerlijke Stand;
 • Je bent proactief, secuur, klantgericht en je beschikt over een goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid;
 • Kennis van de Engelse en Duitse taal om klanten te woord te staan.

Binnen Start People is werk belangrijk – voor iedereen. Voor de medewerker zelf, die zich via zijn werk op allerlei manieren kan ontwikkelen. Voor de organisatie, waaraan die medewerker een bijdrage levert en voor de samenleving als geheel. Werk creëert waarde voor iedereen, zeggen we bij Start People. Al sinds onze oprichting in 1977 is het onze drijfveer om mensen toegang te bieden tot de arbeidsmarkt en zo een bijdrage te leveren aan de volgende stap in hun carrière. Bij alle kandidaten in ons bestand verdiepen wij ons in hun unieke eigenschappen. Wij weten waar ze vandaan komen en – misschien wel belangrijker – waar ze naartoe willen. Zoals wij ook alles willen weten van onze opdrachtgevers, hun organisatie, hun medewerkers en hun bedrijfscultuur. Door deze oprechte interesse in beide partijen creëren wij combinaties die echt werken.

Een leuke tijdelijke parttime functie binnen de gemeente Leudal. Het betreft een opdracht voor bepaalde tijd in de periode van 14 juni 2021 tot 31 december 2021, waarbij je uitgezonden wordt op basis van een tijdelijk dienstverband. Het is nog niet bekend of dat er na deze periode nog een verlenging plaats vind. Hierover wordt je ten tijde van de opdracht geïnformeerd. De functie van medewerker burgerzaken is ingeschaald in schaal 8 van de gemeente CAO en kent een minimum maandsalaris van €2484 en een maximum maandsalaris van €3591 op basis van een fulltime dienstverband. Inschaling vindt plaats op basis van opleiding en ervaring. Daarnaast heb je recht op 25 vakantiedagen, 8,33% vakantiegeld (waarvan 0,33% netto) en toegang tot een online opleidingsplatform waar tal van cursussen en trainingen voor je klaarstaan. Voor deze functie is een VOG aanvraag verplicht.