Solliciteren

Schrijf je in voor arbeidsbemiddeling en solliciteer gericht op deze vacature.

Deze vacature bestaat helaas niet (meer).

Medewerker verkiezingen parttime

Start People Enschede XL

Standplaats
Enschede
Opleiding
HBO
Vakgebied
Overig
Vacaturenummer
1AV0065055

Wil jij als medewerker verkiezingen zorgen dat inwoners overal kunnen stemmen? En wil jij achter de schermen meehelpen bij de verkiezing? Communiceer jij makkelijk? Dan hebben we bij de gemeente Enschede een leuke, tijdelijke uitdagende job voor je.

Communiceren, dat is jouw kracht. Neem de coronamaatregelen van vorig jaar. In de week van de verkiezing waren meer dan 1500 mensen aan het werk voor ons. Jij zorgt samen met je collega’s dat al deze mensen een goede instructie krijgen over hun taak en verantwoordelijkheid bij de verkiezingen. Hiervoor gebruik je hulpmiddelen zoals een e-learning. Maar ook schrijf je mails en maak je brochures om stembureauleden te informeren.

Je bent ook niet bang om zelf een training te verzorgen. Voorzitters hebben meer informatie nodig omdat ze veel verantwoordelijkheden hebben in een stembureau. Samen met je werkgroep maak je een goede training om de voorzitters goed voor te bereiden op de verkiezingsdag. En hoe mooi, je geeft deze training daarna zelf.

Het digitaal portaal voor stembureauleden ziet er verzorgd uit. Met jouw digitale skills is dat ook een makkie voor je. In het portaal kiezen stembureauleden zelf in welke locatie ze willen zitten. Soms hebben leden hierbij hulp nodig en die hulp geef je graag. In de verkiezingsweek ben je ook onmisbaar. Jij zorgt voor vervanging als iemand afzegt en bezoekt de locaties om stembureauleden te ontmoeten.

Verkiezingen organiseren we tegelijk voor het cluster Dienstverlening van de gemeente Enschede én Losser. Hoewel de dynamiek in de gemeenten verschilt – Losser bestaat uit vijf kerkdorpen –, zorgen we zoveel mogelijk voor een eenduidige werkwijze.

Met jouw nieuwsgierige instelling heb je snel door hoe processen lopen in een organisatie. En je communiceert graag, dit is namelijk heel belangrijk. Je werkt graag samen en je weet jouw teamgenoten mee te nemen met jouw ideeën. Het schrijven van een tekst of het geven van een training is geen probleem voor je. Verder heb je:

  • hbo-werk- en denkniveau en een diploma in een relevante richting, zoals communicatie;
  • ervaring met het geven van een training;
  • goede digitale skills;
  • je bent 16 tot 20 uur (parttime) per week beschikbaar.

Verkiezingen worden georganiseerd door het cluster Dienstverlening. Het cluster Dienstverlening bestaat uit een front- en backoffice die ieder in meerdere teams zijn verdeeld. Zoals het team Ontvangst, het Klant Contact Center, team Gegevensbeheer en team Handhaving. In totaal werken er 240 collega’s in het cluster. Een super diverse club waarin ieder vanuit zijn of haar kracht bijdraagt aan onze dienstverlening. Jij gaat aan de slag in het verkiezingsteam. Hierin werk je nauw samen met collega’s vanuit het cluster die samen de verkiezingen organiseren. Het verkiezingsteam werkt vanuit 3 deelgroepen. Er is de werkgroep stembureaus, stembureauleden en algemeen. Met veel enthousiasme en passie organiseren zij dit. Een programmamanager stuurt de verkiezing aan.

De gemeente Enschede kent geen reiskostenvergoeding, maar is goed te bereiken vanuit omgeving Enschede, Hengelo en Almelo.

  • Een aantrekkelijk salaris in schaal 8, afhankelijk van je opleiding en ervaring;
  • Een tijdelijk dienstverband tot eind maart;
  • Een werkweek van 16 tot 20 uur met flexibele werktijden in een hybride werkomgeving. In de verkiezingsweek vind je het niet erg om meer uren te werken.