Solliciteren

Schrijf je in voor arbeidsbemiddeling en solliciteer gericht op deze vacature.

Deze vacature bestaat helaas niet (meer).

Metaalbewerker MGG Netherlands

Start People Venlo XL

Standplaats
Venlo
Opleiding
MBO 3/4
Vakgebied
Industrie
Vacaturenummer
1AV0038655

Ben jij een ervaren metaalbewerker die op zoek is naar een nieuwe fulltime uitdaging binnen een gemotiveerd en enthousiast team? Jij gaat aan de slag bij MGG in Tegelen op de Finishing Department waar je verantwoordelijk bent voor de nabewerking en kwaliteitscontrole van aluminium gietstukken. Je voert je werkzaamheden verantwoordelijk uit en blijft scherp en alert. Ben jij op zoek naar een baan met goede verdiensten en voor langere tijd? Lees dan direct verder en kom erachter of jij in ons plaatje past!

Als productiemedewerker op de Finishing Department speel jij een belangrijke rol binnen het proces. Zonder jouw inzet zijn de producten niet op tijd bij de klanten van MGG en kan dit er uiteindelijk toe leiden dat bijvoorbeeld de fabrieken stil komen te liggen. Jouw rol is dus cruciaal in dit proces om de productie bij klanten zoals Daimler, Mercedes, Volvo en Rehema draaiende te houden. Zoek jij een baan waar je kunt beginnen als productiemedewerker en bij goed functioneren kunt doorgroeien binnen MGG? Dan zoeken wij JOU!

Je werkzaamheden bestaan onder andere uit afpersen, slijpen, zagen, frezen, ontkernen, stralen en impregneren van gietstukken. Deze werkzaamheden gebeuren vaak handmatig. Ervaring met handgereedschappen is dan ook van groot belang! MGG wilt constant voorop lopen met vernieuwingen omtrent automatisering, daarom staan er op de FInishing Department high-tech robots voor je klaar! Deze robots nemen veel van het zware werk voor je uit handen. Je legt de gietstukken in de robot en deze slijpt, zaagt, freest de gietstukken. Jij controleert de producten als ze uit de robot komen. De klanten (o.a. Volvo, Daimler, DAF, Porsche, Remeha) stellen hoge eisen waardoor oog voor kwaliteit een belangrijk onderwerp is op de Finishing Department. Als er kleine (technische) problemen zijn, dan signaleer je deze en los je deze zelfstandig of samen met je collega op

Je niet bang om vieze zwarte handen en kleding te krijgen, je werkt tenslotte in een gieterij waar veel stof en zwart zand is. Na je dienst kun je gebruik maken van de douches in de kleedruimtes zodat je fris en met een voldaan gevoel naar huis kunt.

Om op de Finishing Department aan de slag te gaan, is het belangrijk dat je ervaring hebt met de bovengenoemde werkzaamheden. Heb je geen ervaring hiermee maar heb je wel gevoel voor techniek? Dan zijn er ook voldoende kansen. Het werken op de Finishing Department is fysiek zwaar werk, je bent de hele dag bezig met de zware gietstukken handmatig te bewerken. Tijdens het werk aan het sporten, wie kan dat nu zeggen!

Wat wij verder belangrijk vinden is dat:

 • je weet dat je hard moet werken op de Finishing Department en van aanpakken weet
 • je kunt werken onder tijdsdruk, per dag dien je je aantallen te halen
 • je werkt volgens de werkinstructies zodat je weet aan welke normen en eisen het product moet voldoen
 • veilig en op een verantwoorde manier met de gereedschappen en machines omgaat
 • je eigen werk zo indeelt zodat jij het beste uit jezelf haalt en dus op je eigen manier de aantallen haalt
 • je de Nederlandse, Engelse of Duitse taal beheerst;
 • je over eigen vervoer beschikt.
  De werktijden zijn van 06.00 - 14.00 / 14.00 - 22.00 / 22.00 - 06.00 (3-ploegendienst), je werkt fulltime (37,5 uur per week)

Bij MGG mag veel en kan veel, jouw mening wordt gehoord en de communicatie is direct en laagdrempelig. Als het er op aan komt ga je samen met je collega’s voor het einddoel: het neerzetten van een mooi complex eindproduct!
Enkele uitspraken van medewerkers bij MGG zijn:
“Afwisseling in het werk, maakt het werken bij MGG voor mij boeiend!"
“MGG is voor mij een betrouwbare werkgever”

MGG, met locaties in Tegelen, Blerick en Nieuw-Bergen, beheerst de kunst van het vormgeven van vloeibaar aluminium tot complexe gietstukken die mechanisch worden bewerkt en samengesteld tot hoogwaardige producten, die overal ter wereld hun bestemming vinden.
Hetzij in vrachtwagens, touringcars, landbouwmachines en stroomaggregaten. Hetzij in CV ketels en warmtewisselaars voor het verwarmen van je woning. In ziekenhuizen in diverse medisch apparatuur zoals MRI-scans. Via de wandcontactdoos omdat MGG zijn bijdrage levert aan de energiesector. Kortom, te veel om op te noemen.

Wanneer je met de medewerkers praat van MGG zul je merken dat ze trots zijn! Ze hebben hart voor de zaak, staan voor elkaar klaar en tijdens het harde werken maken ze tijd voor geintjes. In de pauze geniet je van je lunch in de bedrijfskantine waar ook catering is of buiten op de picknickbanken. Vanuit MGG is er veel aandacht voor jou als werknemer. Je krijgt de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen door opleidingen en cursussen en er is ruimte om door te groeien en zo je ambities waar te maken.

Uiteraard mag je ook iets van ons verwachten…Bij ons staat persoonlijk contact en goede begeleiding hoog in het vaandel, wij hebben onze eigen inhouselocatie bij MGG waar je 5 dagen per week voor of na je pauze / dienst kunt binnenlopen voor al je vragen of voor een gezellig praatje.
Bij MGG Netherlands BV kun je verder verwachten…

 • Dat je op je eerste werkdag niet in het diepe gegooid wordt. Je ontvangt op je eerste werkdag een warm ontvangst, een presentatie, een uitgebreide rondleiding en instructie
 • Een full time baan voor 37,5 uur per week
 • Bruto uurloon € 12,34 excl 20% ploegentoeslag
 • Reiskostenvergoeding
 • Een baan voor langere tijd (bij gebleken geschiktheid kans op vaste baan)
 • Opleidingsmogelijkheden
 • Doorgroeimogelijkheden voor mensen met ambitie
 • Er is voldoende parkeergelegenheid aanwezig
  Denk jij na het lezen van deze functie: "Yes dit is een baan voor mij" reageer dan meteen. Wij zullen je sollicitatie bekijken en nemen binnen 48 uur contact met je op. De volgende stap is een rondleiding binnen MGG waar wij je je toekomstige werkplek laten zien. Ben je na deze rondleiding nog enthousiaster geworden dan plannen we een gesprek met een teamleider van de Finishing Department in. Is het gesprek positief, dan heten wij je binnen enkele dagen van harte welkom op je nieuwe werkplek bij MGG!