Solliciteren

Schrijf je in voor arbeidsbemiddeling en solliciteer gericht op deze vacature.

Deze vacature bestaat helaas niet (meer).

Operator Bereiding Mentos

Start People Breda XL

Standplaats
Breda
Opleiding
MBO 3/4
Vakgebied
Techniek
Vacaturenummer
1AV0029521

Perfetti van Melle in Breda is op zoek naar goede procesoperators voor de bereiding van Mentos. Heb jij ervaring in de procestechniek of voedingsmiddelenindustrie en wil je in een drie ploegendienst werken? Dan komen wij graag in contact met jou!

Als procesoperator food ga jij je bezig houden met de productie van Mentos. Een heel belangrijke taak, want mede dankzij jou kunnen miljoenen mensen van dit heerlijke snoepje genieten. Perfetti van Melle, waar Mentos onder valt vraagt van jou om elke dag een stapje extra te zetten. Dit worden jouw taken en verantwoordelijkheden:

 • Het bijhouden van de machines;
 • Het productieproces aansturen daar waar nodig;
 • Zelfstandig (kleine) storingen oplossen en het uitvoeren van vervangingswerkzaamheden;
 • Diverse kwaliteitscontroles uitvoeren en deze verwerken in het systeem;
 • Direct rapporteren van afwijkingen;
 • Het signaleren van verbetermogelijkheden en het doen van verbetervoorstellen.

Om als procesoperator bij Perfetti van Melle aan de slag te gaan bezit jij de volgende talenten:

 • Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring als procesoperator a binnen de levensmiddelentechnologie;
 • Je hebt minimaal een afgeronde technische MBO niveau 3/4 opleiding (bijvoorbeeld VAPRO);
 • Je hebt ervaring met voedselveiligheid (HACCP en glasbreukprocedure);
 • Je bent in het bezit van een geldig certificaat voor heftruck en reachtruck of VCA (pré);
 • Je bent fulltime in drie ploegendienst beschikbaar;
 • Je ziet mogelijkheden tot verbeteringen in het productieproces of de werkomgeving en bent niet bang om hier verandering in te brengen;
 • Je bent super gemotiveerd om als team Mentos van hoge kwaliteit te produceren!

Bij Perfetti Van Melle vindt men dat een snoepmoment een belevenis is. De klanten én de medewerkers staan centraal. Werken bij Perfetti Van Melle betekent: alle kans krijgen om je te ontwikkelen, werken in een goede, collegiale sfeer en het allerbeste uit jezelf halen.

Bij Perfetti Van Melle Benelux houden we van kauwen, proeven, genieten en het ontdekken van nieuwe manieren om het leven leuker te maken. Je kan zeggen dat we op een missie zijn om de manier waarop we onze producten innoveren, produceren en in de markt zetten, steeds te vernieuwen. Ons doel is dat elke snoepliefhebber onze merken overal en altijd kan vinden en ervan kan genieten. Iedere dag werken we hard aan het bedenken van nieuwe en het verbeteren van bestaande producten en merken. Merken die niet meer weg te denken zijn: van internationale favorieten, Mentos, Mentos Gum, Fruittella, Chupa Chups, Look-O-Look, Smint en Frisk tot onze nationale held, Klene. Ooit klein begonnen in het Zeeuwse Breskens, zijn wij nu onderdeel van het wereldwijde zoetwarenconcern Perfetti Van Melle Group BV. Internationaal actief in meer dan 150 landen. Met 17.000 enthousiaste medewerkers en meer dan 31 productielocaties, waar wij dagelijks ons best doen om de wereld nóg meer smaak en frisheid te geven. Als familiebedrijf denken we vooruit en nemen we onze maatschappelijke verantwoordelijkheid serieus. Niet alleen door duurzaam te ondernemen, maar ook door een uitgebreide keuze aan snoep, drop en frismakers aan te bieden, in geweldige smaken die passen bij elke levensstijl!

Perfetti van Melle ligt tegenover het NAC stadion in Breda, top locatie dus! We zijn goed bereikbaar met de auto vanuit de richtingen Oosterhout en Roosendaal, maar ook met het OV zijn we goed bereikbaar.

Je gaat aan de slag bij één van ’s werelds grootste zoetwarenconcern ter wereld, maar we willen blijven groeien en de beste worden in het maken van snoep. Hierbij hebben we alle hulp van onze collega’s nodig. We zien onze medewerkers daarom als belangrijkste ingrediënt en daarom vinden we het belangrijk dat jij jezelf kunt blijven ontwikkelen.

Daarnaast willen we graag onze familiäire sfeer behouden, want dan maakt ons uniek en we spelen uiteraard in op maatschappelijke thema’s rondom suiker en gezondheid, maar ook thema's als milieu, verpakking en voedselveiligheid. Uitdaging genoeg!

 • Je krijgt een detacheringsovereenkomst van 6 maanden op fulltime basis (37,5 uur) als Procesoperator A;
 • Bij goed functioneren krijg je nogmaals een detacheringsovereenkomst van 6 maanden met de intentie om daarna overname door Perfetti van Melle te realiseren;
 • Je krijgt de kans om je binnen deze periode te ontwikkelen tot Procesoperator, vanuit Start People en Perfetti van Melle krijg je hier voldoende tools en mogelijkheden voor;
 • Je krijgt een marktconform salaris als Procesoperator A in schaal 5 tussen 14,13€ en 17,28€ bruto per uur (exclusief 20% ploegentoeslag);
 • Je komt te werken in een gezellige ploeg en familiaire organisatie. In de pauze kun je elke dag genieten van verse soep in de kantine waar je met jouw ploeg gezamenlijk kunt lunchen;
 • Je kunt lekker veel Mentos proeven en je kunt gebruikmaken van onze snoepwinkel waar je al ons lekkers kunt kopen voor thuis!