Solliciteren

Schrijf je in voor arbeidsbemiddeling en solliciteer gericht op deze vacature.

Deze vacature bestaat helaas niet (meer).

Parttime Medisch Intaker - Geneeskundestudent

Start People Medi Interim Groningen / Drenthe

Standplaats
Groningen
Opleiding
Overig
Vakgebied
Zorg
Vacaturenummer
1AV0039597

Studeer jij Geneeskunde en ben je op zoek naar een interessante uitdaging naast je opleiding? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Voor de medische intake van asielzoekers op een gezondheidscentrum in Ter Apel of in het Coronahotel in Haren zijn we op zoek naar geneeskundestudenten die enkele maanden, bijvoorbeeld in de wachttijd tussen coschappen, beschikbaar zijn.

Femke, geneeskunde student uit Groningen, verteld aan ons hoe haar dag eruit ziet. Femke is een van de eerste posten waar asielzoeker mee spreken na een lange reis. Femke begint haar dag om 08:30 uur en weet dan nog niet hoeveel asielzoekers ze gaat spreken, dit verschilt namelijk per dag. De meeste gesprekken worden gevoerd met de tolkentelefoon, omdat de asielzoekers vaak geen Nederlands spreken.

Je staat in een soort 'loketje' en zorgt ervoor dat de gezondheidstoestand van een asielzoeker wordt gecheckt met behulp van een vragenlijst. Uit deze vragenlijst komt naar voren of er medische hulp nodig is of niet. Is er bijvoorbeeld sprake van een aandoening of allergie? Indien dit het geval is en Femke zelf niet weet hoe verder te handelen, kan zij altijd de verpleegkundige of de huisarts raadplegen. Daarnaast is het van belang om te bepalen wanneer deze zorg nodig is (per direct of niet). Zelfzorgmiddelen mag je zelf verstrekken, voor medicatie wordt een recept voorgeschreven.

De verhalen die Femke te horen krijgt zijn vaak indrukwekkend, maar soms ook confronterend. Het is belangrijk dat je stevig in je schoenen staat, aangezien er ook asielzoekers zijn die met problemen zoals verslaving kampen. Je hoeft je niet onveilig te voelen in zo'n situatie, omdat er altijd een verpleegkundige of collega aanwezig is die je om hulp/ondersteuning kan vragen. Om 17:00 uur vertrekt Femke weer naar huis, na een bijzondere en dankbare dag.

  • Voor deze vacature zoeken we geneeskundestudenten die bij voorkeur al zijn begonnen met de coschappen;
  • Het is een pré wanneer je ervaring hebt met het uitvragen van patiëntgegevens.
  • Je bent beschikbaar in het weekend.

Sinds 1 januari 2018 levert de organisatie eerstelijnszorg aan alle asielzoekers in Nederland. De teams zetten zich iedere dag in voor de gezondheid en vitaliteit van de bewoners van de asielzoekerscentra, met hoofd en hart, deskundig en gastvrij. Dit doen zij met ondersteuning van de ondersteunende afdelingen. De organisatie steekt veel energie in vernieuwing en digitale innovaties die laagdrempelige zorg voor de asielzoeker mogelijk maken en de zorgverlener ondersteunen in het zorgproces.

‘Na je sollicitatie nemen we telefonisch contact met je op voor een eerste kennismaking en nemen we je wensen door. In afwachting van alle ontwikkelingen rondom het Coronavirus, hebben we verschillende digitale middelen tot onze beschikking om een kennismakingsgesprek te voeren, bijvoorbeeld via Skype of Whatsapp videobellen. Het is dus niet noodzakelijk om naar één van onze vestigingen te komen. In het gesprek gaan we nader in op je wensen, vertellen we je over onze werkwijze en bespreken we de mogelijkheden voor samenwerking met je. We hechten veel waarde aan persoonlijk contact, maar gezien de huidige situatie kiezen we voor andere mogelijkheden.

  • Een salaris van € 15,33 per uur bruto, exclusief reiskosten;
  • Een parttime tijdelijk dienstverband;
  • Een contract voor bepaalde tijd;
  • Afhankelijk van jouw beschikbaarheid behoort een lease-auto tot de mogelijkheden;
  • Scholingsmogelijkheden om jouw deskundigheid op peil te houden en toegang tot onze digitale leeromgeving om leuke trainingen en cursussen te volgen.

Na je sollicitatie nemen we telefonisch contact met je op voor een eerste kennismaking en nemen we je wensen door. Als we tot overeenstemming komen, nodigen we je uit op onze vestiging voor een kennismakingsgesprek. In het gesprek gaan we nader in op je wensen, vertellen we je over onze werkwijze en bespreken we de mogelijkheden voor samenwerking met je. We hechten veel waarde aan persoonlijk contact in onze samenwerking. Je kunt persoonlijke begeleiding van een vaste contactpersoon verwachten.