Solliciteren

Schrijf je in voor arbeidsbemiddeling en solliciteer gericht op deze vacature.

Deze vacature bestaat helaas niet (meer).

Persoonlijk begeleider Jeugdzorg / Medewerker AMV

Start People Medi Interim Haarlem

Standplaats
Hoorn
Opleiding
HBO
Vakgebied
Zorg
Vacaturenummer
1AV0003609

Ben je geïnteresseerd in mensen en andere culturen? En wil je graag werken in een dynamische organisatie waar geen dag hetzelfde is? Zoek je een baan met maatschappelijke relevantie in een unieke organisatie? Lees dan snel verder!

Voor onze locatie van het Centraal Orgaan Asielzoekersopvang (COA) in Den Helder zijn we op zoek naar een fulltime medewerker AMV (alleenstaande minderjarige vreemdelingen) opvang. De AMV-ers zijn vluchtelingen onder de 18 jaar die bij binnenkomst in Nederland niet begeleid worden door een ouder of voogd.

In je functie als medewerker AMV opvang ben je verantwoordelijk voor het realiseren van een veilig, leefbaar en beheersbaar woonklimaat voor de jongeren en grijp je in wanneer spanningen, problemen of crisissituaties ontstaan. Als persoonlijk begeleider motiveer en stimuleer je de jongeren tot activiteiten op gebied van persoonlijke ontwikkeling en zelfstandigheid. Het COA heeft een speciale methodiek ontwikkeld zodat de competenties van de jonge vreemdeling versterkt kunnen worden. Je voert individuele gesprekken met de jongeren (waaronder over mogelijke terugkeer) en onderhoudt contacten met ketenpartners, voogdijinstellingen en onderwijsinstellingen.

Als medewerker AMV opvang kun je gemakkelijk contact maken. Je hebt een flexibele instelling en kunt goed omgaan met emoties. Je komt te werken in een organisatie waar samenwerking erg belangrijk is. Niet alleen met je collega’s, maar ook met externe partijen. De doelgroep is dynamisch en je zult vaak moeten anticiperen op verschillende situaties, waarbij flexibiliteit en vermogen tot aanpassing belangrijke competenties zijn.

Naast de functie van medewerker AMV, komen de functies van locatiemanager, woonbegeleider, casemanager en programmabegeleider veel voor.

De locatie van het COA is gevestigd in de voormalige Rijksinrichting voor jeugdigden de Doggershoek in Den Helder. Na verbouwing is de locatie in gebruik genomen als asielzoekerscentrum. Het COA heeft de naastgelegen boerderij de Doggerij aangekocht en deze is begin 2018 ingericht voor de opvang van een kleine AMV-ers. De locatie is goed aan te reizen vanuit Alkmaar, Schagen, Hoorn en Enkhuizen.

 • in bezit van een diploma op minimaal HBO niveau sociaal-agogische opleidingen, zoals: Social Work, MWD, SPH, CMV, Pedagogiek of Toegepaste Psychologie;
 • in bezit van of mogelijkheid tot SKJ-registratie;
 • ervaring als jeugdzorgwerker of persoonlijk begeleider in de jeugdzorg;
 • ervaring met vluchtelingenwerk of de doelgroep vreemdelingen is een pré;
 • in bezit van een geldig certificaat BHV of agressie, of bereidheid om deze voorafgaand aan het dienstverband te behalen;
 • beschikbaar voor minimaal 28 en maximaal 36 uur per week voor de locatie in Den Helder;
 • bereidheid om onregelmatige diensten te werken (waarbij nachtdiensten ook onderdeel zijn);
 • ervaring met digitaal werken ten behoeve van registratie en rapportage;
 • in bezit van of bereidheid om een Verklaring Omtrent Gedrag aan te vragen.

Het Centraal Orgaan Asielzoekersopvang (COA) is een unieke organisatie in Nederland voor de opvang en begeleiding van asielzoekers. Het COA vervult een centrale rol in het opvangproces in Nederland, waarbij flexibel ingespeeld wordt op de aard en de omvang van de in- en uitstroom van asielzoekers.

Binnen het COA zijn veel ontwikkelingsmogelijkheden voor medewerkers. Jaarlijks worden (interne) opleidingen en trainingen gegeven, zodat je je verder kunt professionaliseren in de onderwerpen en thema’s.

De aard van het werk vraagt om een proactieve, betrokken en flexibele houding van medewerkers waarbij respect, collegialiteit en vertrouwen centraal staan in de samenwerking. De organisatie kenmerkt zich door een professionele bedrijfsvoering, waarbij innovatie en het inspelen op nieuwe ontwikkelingen belangrijk zijn. Transparantie, doeltreffendheid en doelmatigheid zijn kernwaarden van deze organisatie.

Momenteel zijn we op zoek naar een groot aantal medewerkers voor onze opdrachtgevers. Wil je meer inzicht krijgen in jouw loopbaanmogelijkheden en vervolgstappen in jouw carrière? Of je nu student, starter, doorstromer of herintreder bent, neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken!

 • salariëring conform cao COA schaal 6 (tussen de € 2745,69 en € 3524,76 op fulltime basis aansluitend bij jouw opleiding en werkervaring);
 • we starten met een tijdelijk dienstverband van 6 maanden, maar gaan graag een langdurige samenwerking aan.
 • beschikbaar voor minimaal 28 uur per week tot maximaal 36 uur per week. Vanwege het rooster is de voorkeur voor een werkweek van 32 uur;
 • vakantiegeld, vakantiedagen (waarvan vijf bovenwettelijke vakantiedagen op fulltime basis) en onregelmatigheidstoeslagen;
 • pensioenregeling;
 • een tegemoetkoming in de reiskosten;
 • scholingsmogelijkheden om jouw deskundigheid op peil te houden en toegang tot onze digitale leeromgeving om leuke trainingen en cursussen te volgen.

Na je sollicitatie nemen we telefonisch contact met je op voor een eerste kennismaking en nemen we je wensen door. Als we tot overeenstemming komen, nodigen we je uit op onze vestiging voor een kennismakingsgesprek. In het gesprek gaan we nader in op je wensen, vertellen we je over onze werkwijze en bespreken we de mogelijkheden voor samenwerking met je. We hechten veel waarde aan persoonlijk contact in onze samenwerking. Je kunt persoonlijke begeleiding van een vaste contactpersoon verwachten.

Is deze functie jou op het lijf geschreven? Reageer dan vandaag nog door je CV en motivatie naar ons te sturen.
Voor meer informatie of vragen over deze vacature, kun je contact opnemen via 5730@startpeople.nl of 023-5125330.