Solliciteren

Schrijf je in voor arbeidsbemiddeling en solliciteer gericht op deze vacature.

x Bestandstype doc, docx, pdf van maximaal 3 MB

Upload hier jouw cv waarmee je je optimaal presenteert aan ons en aan (potentiële) opdrachtgevers. Het al dan niet opnemen van een foto in je cv geschiedt op basis van vrijwilligheid en heeft geen negatieve consequenties. Door het uploaden van een cv met foto verleen je toestemming aan Start People en haar concernvennootschappen om deze te verwerken en te verstrekken aan (potentiële) opdrachtgevers.

Jouw gegevens worden gebruikt voor arbeidsbemiddeling, welk proces deels geautomatiseerd plaatsvindt. In ons privacy statement kun je nalezen op welke wijze wij jouw gegevens verwerken.

Programmabegeleider voor het COA (32 uur p/w)

Start People Recruitment Center Noord Oost

Standplaats
Hardenberg
Opleiding
HBO
Vakgebied
Overig
Vacaturenummer
1AV0008417

Ben jij een gemotiveerde werknemer met affiniteit voor de zorg? Vind jij ook dat mensen in nood een helpende hand nodig hebben? Lees dans nel verder want misschien is de functie van programmabegeleider voor het COA interessant voor jou!

Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers is een bijzondere organisatie die dienst doen met het opvang bieden en begeleiden van asielzoekers verspreid door Nederland. Voor onze locatie in Duinrell zijn we opzoek naar een programmabegeleider. Een dynamisch, collegiaal team waar jij deel van kan uitmaken! Je signaleert spanning, spreekt bewoners aan op hun (ongewenste) gedrag en intervenieert, faciliteert en begeleidt dagelijks de asielzoekers in hun woonomgeving. Het uitvoeren van een stimulerings- en sanctiebeleid hoort bij je dagelijkse werkzaamheden. Daarnaast coördineer, organiseer en geef je uitvoering aan de uit te voeren programma’s. Denk dan bijvoorbeeld aan informatiebijeenkomsten en training organiseren waarin de terugkeer, oriëntatie en kennis van de Nederlandse samenleving centraal staan. Je werkt actief samen met je collega’s en professionals van andere organisaties voor afstemming en uitwisseling van informatie die je in dossiers moet verwerken. Hierin verwerk ook de informatie van de individuele gesprekken die je dagelijks met de asielzoekers voert. Een ruim takenpakket met voldoende afwisseling!

Naast een gemotiveerde werknemer die zich graag inzet voor de belangen van de mens ben jij:

 • In het bezit van MBO+/HBO werk- en denkniveau, met een diploma van een sociaal agogische of maatschappelijke opleiding (spw/sph/social work);
 • Een professional met minimaal 1 jaar relevante ervaring in het werkveld;
 • Je hebt affiniteit met de doelgroep en een flexibele instelling, en je houdt van aanpakken;
 • Je hebt excellente schriftelijke- en mondelinge vaardigheden, en ervaring met multiculturele communicatie is een pré;
 • Je kunt uitstekend samenwerken en je bent communicatief sterk met zowel interne als externe partijen;
 • Je bent in staat om spanningen te signaleren en hier ook correct op te reageren;
 • Je bent bereidt om onregelmatig te werken.
 • Je bent op korte termijn beschikbaar voor minimaal 32 uur per week, voor de duur van 6 maanden.

Het COA biedt in opdracht van het Ministerie van Justitie en Veiligheid opvang en begeleiding aan asielzoekers die naar Nederland komen. Het COA is verantwoordelijk voor de plaatsing en opvang van asielzoekers in opvanglocaties verspreid over heel Nederland, totdat er over hun asielaanvraag is beslist. Het is een unieke organisatie met een bijzondere doelgroep. Het opvangen en begeleiden van de bewoners staan bij iedere functie centraal. De essentie van het werk vraagt om betrokkenheid en flexibiliteit, om zo de huisvestiging en begeleiding te ondersteunen. De bijdrage van de medewerkers zorgt voor het verschil in de toekomst voor iedere asielzoeker in Nederland. De locatie Hardenberg is goed bereikbaar met de auto vanuit Hoogenveen en omgeving, en grote steden zoals Emmen, Zwolle, Hengelo en Almelo.

Om je als laatste nog te overtuigen dat je deze kans moet grijpen, hebben we alle voordelen nog even voor je opgesomd:

 • Een uitdagende functie in een bijzondere werkomgeving;
 • Een marktconform salaris;
 • Een goede werksfeer waarbij respect, vertrouwen en collegialiteit in het middelpunt staan;
 • Een tegemoetkoming in de reiskosten;
 • Toeslagen voor avond- en weekenddiensten;
 • Een functie van minimaal 32 uur per week (parttime).

Herken jij jezelf in deze vacature en ben jij degene die we zoeken? Twijfel dan niet en solliciteer direct!