Solliciteren

Schrijf je in voor arbeidsbemiddeling en solliciteer gericht op deze vacature.

Deze vacature bestaat helaas niet (meer).

Projectsecretaris overheid

Start People Amsterdam XL

Standplaats
Haarlem
Opleiding
HBO
Vakgebied
Administratief
Vacaturenummer
1AV0040568

Spin in het web in belangrijke projecten op het gebied van mobiliteit en infrastructuur, politieke dynamiek en veel zelfstandigheid. Daarop kun jij rekenen als projectsecretaris bij de Provincie Noord-Holland. En je hebt ook nog eens zichtbare impact op de Noord-Hollandse bereikbaarheid. Kortom, kijk jij uit naar een baan als projectsecretaris bij de overheid? Lees dan snel verder!

Wat ga jij als projectsecretaris bij de Provincie Noord-Holland doen?
Als projectsecretaris ondersteun je projectleiders en programmamanagers in complexe projecten op het gebied van mobiliteit en infrastructuur. Je moet hierbij denken aan studies naar bijvoorbeeld fietstunnels, openbaar vervoer verbindingen en verkeersveiligheid van provinciale wegen. Maar ook aan beleidsdossiers zoals stikstof, duurzaamheid of gezondheid in relatie tot bereikbaarheid.
De projectsecretaris is het centrale aanspreekpunt van het projectteam. De werkzaamheden zijn deels uitvoerend, zoals voorbereiden van projectteams, plannen en notuleren van vergaderingen, overige administratieve taken en deels inhoudelijk, zoals meeschrijven aan projectdocumenten en - besluiten. Je werkt nadrukkelijk mee aan het organiseren en voorbereiden van bestuurlijke momenten en het opvolgen van besluiten. Je denkt mee over voortgang, proces, aanpak en besluitvorming. Je zorgt daarbij voor de projectbeheersing en de kwaliteitsborging. De taken van de projectsecretaris kunnen variëren: voor elk project is de mate van eigen verantwoordelijkheid, de (specialistische) bijdrage en de zwaarte van het takenpakket van de projectsecretaris anders.

Dit ben jij

  • Iemand die gestructureerd kan werken, goed kan plannen en organiseren.
  • Creatief en flexibel: je durft van gebaande paden af te wijken om je doel te bereiken.
  • Iemand die graag samenwerkt en daarbij om kan gaan met weerstand.
  • Proactief: je bent problemen liever voor dan dat ze je overkomen.
    Verder heb je:
  • HBO+ of WO werk- en denkniveau.
  • Ervaring met projectmatig werken en/of beleidsmatig werken.
  • Ervaring bij een adviesbureau of overheidsinstantie met werken in het ruimtelijk domein (ruimtelijke ordening, verkeer en vervoer) is een pré.
  • Inzicht in het functioneren van het openbaar bestuur en besluitvormingsprocessen

Bij de provincie Noord-Holland in Haarlemwerk je aan de toekomst. Elke dag opnieuw zet je je samen met 1.400 collega’s in voor een mooie, plezierige en veilige woon- en werkomgeving voor ruim 2,5 miljoen Noord-Hollanders. Daarbij gaat het er innovatief aan toe. We stimuleren en faciliteren smart mobility, de energietransitie, grootschalige natuurontwikkeling en de nieuwste technologieën zoals slimme apps. En ook jóuw toekomst staat bij ons centraal. Je krijgt ruimte om je ambities waar te maken. Wij ondersteunen je hierbij. Bijvoorbeeld met een ruim opleidingsbudget en de mogelijkheid om, in overleg, tijdelijk in een ander project te duiken of een initiatief te starten.

De sector Mobiliteit, onderdeel van de directie Beleid, is volop in beweging. Bij de sector Mobiliteit zetten we ons iedere dag in om het mobiliteitssysteem in Noord-Holland duurzamer, slimmer en veiliger te maken. Bij ons lever je zelfstandig en in projectteams een bijdrage aan ruimtelijke ontwikkeling, bereikbaarheid, infrastructuur en andere ruimtelijk fysieke vraagstukken. Je komt in een team terecht met betrokken collega’s. Die betrokkenheid uit
zich niet alleen op werkgebied maar ook op persoonlijk vlak. Er worden dan ook regelmatig (digitale) borrels en uitjes georganiseerd. Naast hard werken is gezelligheid en oprechte belangstelling in elkaar van groot belang.

Wat kan jij nog meer verwachten? Je komt te werken bij de Provincie Noord-Holland via Start People. De functie kent in eerste instantie een tijdelijk dienstverband. De functie is ingestoken voor een jaar maar er is kans op verlening. De functie is fulltime te vervullen voor 36 uur in de week. Wil je minder werken? Ook dat is bespreekbaar. Daarnaast bieden wij een salaris tussen de 2.735,- en € 3.907,- bruto per maand op basis van 36 uur per week.

Heb je interesse? Reageer dan snel! De vacature sluit komende donderdag om 12:00 uur.