Solliciteren

Schrijf je in voor arbeidsbemiddeling en solliciteer gericht op deze vacature.

Deze vacature bestaat helaas niet (meer).

Senior Dossierbehandelaar

Start People Leeuwarden Overheid

Standplaats
Leeuwarden
Opleiding
HBO
Vakgebied
Overheid
Vacaturenummer
1AV0051436

Ben jij op zoek naar een tijdelijke functie, in een dynamisch team? In een organisatie met een grote maatschappelijke functie? Wij zijn op zoek naar collega’s die processen kunnen doorgronden, snel schakelen én heel belangrijk, keuzes durven te maken. Naast het snel & vakkundig eigen maken van de materie. Spreekt dit je aan? Lees dan snel verder!

Wat ga je doen?
De laatste maanden is er veel aandacht voor de gedupeerden van de kinderopvangtoeslag. Ook binnen het CJIB (Centraal Justitieel Incassobureau) wordt hieraan gewerkt in een daarvoor speciaal opgericht team. Het kabinet heeft besloten de gedupeerden van de toeslagen een compensatie uit te keren en om alle overheidsschulden bij deze groep kwijt te schelden. Het gaat om overheidsschulden bij instanties als DUO, UWV en ook het CJIB. Zo’n besluit vraagt om een gedetailleerde en persoonsgerichte uitwerking. Hier is een taak weggelegd voor het team Herstel Toeslagen. Omdat de wet- en regelgeving nieuw is én er sprake is van een afgebakende groep die een aparte behandeling moet krijgen, bundelen we de kennis in één speciaal team.

Het team is er verantwoordelijk voor dat dossiers van de betrokkenen, in dit geval de gedupeerden, op de juiste wijze behandeld worden. Een correcte aanpak is hierin essentieel. Als senior medewerker binnen dit team is het jouw voornaamste taak om dit proces goed uit te voeren en procesverbeteringen en beleidsaanpassingen te signaleren en waar mogelijk door te voeren. Ook werk je mee om invulling te geven aan het persoonsgerichte werken en medewerkers erop alert te maken. Je beantwoordt op een correcte en vriendelijke wijze de klantvraag. Als je nog andere manieren weet om de organisatie te betrekken en te informeren over de ontwikkelingen binnen het team, is daar alle ruimte voor.

Ook is de bewaking van de kwaliteit van de informatieverstrekking en de dienstverlening van het team Herstel Toeslagen een belangrijk onderdeel van je functie. Dit doe je door de kwaliteit en kwantiteit te meten. Zie jij verbeterpunten op dit gebied? Dan zorg je er op een proactieve manier voor dat je verbetersignalen of -voorstellen uitspreekt richting jouw operationeel manager. Je schrijft werkinstructies en zorgt dat ze vervolgens in de wiki worden gezet.

Voor deze tijdelijke functie zoeken we twee sensitieve, enthousiaste medewerkers met goede communicatieve vaardigheden. We vinden jouw motivatie en drive ontzettend belangrijk, daarom lezen we graag in jouw motivatiebrief terug waarom deze functie goed bij je past. Daarnaast vinden we het ook belangrijk dat je:

 • Sterk bent in het coördineren van werkzaamheden;
 • Goed samenwerkt en keuzes maakt;
 • Energie haalt uit oplossings- en resultaatgericht werken;
 • Je beschikt over aantoonbaar HBO werk- en denkniveau (afgerond HBO diploma en anders een niveautest);
 • Beschikt over: Juridische basiskennis, bedrijfsprocessen en kwaliteitssystemen;
 • Jij kunt je vinden in de volgende competenties: integriteit, oordeelsvorming, plannen & organiseren en motiveren.

Deze vacature is uitgezet door het CJIB. Een belangrijk deel van het primair proces van het CJIB is ondergebracht binnen de directie Dienstverlening & Incasso (D&I). Als expert in persoonsgericht innen en incasseren, innen de collega’s binnen deze directie vorderingen voor verschillende opdrachtgevers. Hoogwaardige en persoonsgerichte dienstverlening staat centraal in alles wat ze doen; richting de burger en richting partners waarmee we samenwerken. En altijd in verbinding met de samenleving.

Binnen deze tijdelijke functie ben je, vanuit het team Herstel Toeslagen, als uitzendkracht onderdeel van deze directie. Jij werkt nauw samen met je directe collega’s, maar ook met andere stakeholders binnen en buiten het CJIB. Denk bijvoorbeeld aan de collega’s binnen het team Juridische Zaken.

De manager aan het woord: ‘’Als medewerker binnen dit team heb je invloed op hoe zaken worden opgelost. Hierin vind ik het cruciaal dat jij vroegtijdig issues weet te signaleren. En kom je met gedegen verbetervoorstellen en geef je hier in overleg, waar mogelijk, opvolging aan. In sommige gevallen met als doel het aanpassen van processen en procedures.”.

 • Een tijdelijk contract tot en met 31 december 2021, met optie tot verlengen tot één jaar;
 • De functie is fulltime voor 36 uren in de week;
 • Het salaris is afhankelijk van jaren relevante werkervaring en genoten opleiding (functieschaal 9 van CAO Rijk). Het bruto uurloon is minimaal €18,11 en maximaal €25,59;
 • We vergoeden gemaakte reiskosten woon-werk met het openbaar vervoer volledig. De vestiging is met het openbaar vervoer goed te bereiken vanuit Drachten, Heerenveen, Groningen of andere omliggende steden en dorpen;
 • Reiskosten woon-werk die jij maakt met eigen vervoer, komen wij in tegemoet. Let op, parkeren bij het CJIB is niet mogelijk.