Solliciteren

Schrijf je in voor arbeidsbemiddeling en solliciteer gericht op deze vacature.

Deze vacature bestaat helaas niet (meer).

Social mediaregisseur

Start People Den Haag Overheid

Standplaats
Haarlem
Opleiding
HBO
Vakgebied
Marketing
Vacaturenummer
1AV0027362

Als Social mediaregisseur is geen dag hetzelfde binnen de politie.

Met ongeveer 200 accounts op 6 platforms is de politie Noord-Holland volop digitaal aanwezig, om bijvoorbeeld informatie te zenden en te halen, op het internet te surveilleren en opsporingsonderzoeken te starten. Het op een juiste manier inzetten van social media voor politiewerk biedt grote kansen: het zelf brengen van boodschappen en het maken van nieuws zorgt voor een groter vertrouwen in de politie.

Als social media regisseur stroomlijn en formatteer je de social media content vanuit de afdeling Communicatie en coach je de vele collega’s die dagelijks op social media actief zijn. Verder adviseer je de politiechefs van de diverse basisteams hoe zijn of haar team zich presenteert op social media. Je coacht de studenten van de opleiding Audiovisueel die stage lopen bij de afdeling Communicatie. Je stuurt de studenten aan - in samenwerking met de andere collega’s van Communicatie - om mooie content (denk aan video content, podcasts, visuals, tekstberichten) te maken die op de vele social media kanalen geplaatst kunnen worden.

Kortom, dit worden jouw werkzaamheden:

 • formatteren en produceren van social media content, voornamelijk videocontent
 • coachen van collega’s die actief zijn op social media
 • aansturen van de stagiaires van de opleiding Audiovisueel
 • contacten onderhouden met landelijk social media team en de andere social media regisseurs

De social media regisseur is een bevlogen, enthousiaste collega met flink veel affiniteit voor social media en het maken van (video)content. Je bent senior op je vakgebied en straalt dit uit. Je laat je niet makkelijk uit het veld slaan en weet collega’s – binnen verschillende disciplines in de politie organisatie – te enthousiasmeren en in beweging te krijgen. Daarbij ben je een stevige sparringpartner voor diverse collega’s als het gaat om social media. Je hebt goed zicht op hoe het inzetten van social media kan bijdragen aan de doelstellingen van de politie. Je beschikt over ruime ervaring op een redactie bij een krant of een televisieprogramma. Je beschikt over ervaring in geven van mediatraining, zodat je medewerkers van social mediateams kunt trainen.

Dat betekent dat jij:

 • HBO werk- en denkniveau hebt;
 • 5 jaar werkervaring, met aantoonbare ervaring met de volgende punten:
 • Ruime ervaring in een leidinggevende en advies rol;
 • Ruime ervaring met uitdenken van (video)formats en produceren van video content;
 • Ervaring met coachen van collega’s (op het gebied van video content);
 • Ervaring in het geven van mediatraining.

Daarnaast zou het mooi meegenomen zijn als je ervaring hebt in de politieorganisatie. En als je dan ook nog uit omgeving Haarlem komt zou dat helemaal goed uitkomen.

 • Een veiligheidsonderzoek (BGO-lang) maakt onderdeel uit van de selectieprocedure.

De Afdeling Communicatie (15 fte) van de Eenheid Noord-Holland bestaat uit het Team Advies en Redactie en het Team Media en Publiciteit. De teams versterken elkaar, verbinden en geven gezicht en betekenis aan communicatie in de organisatie en in de buitenwereld. Media en publiekscommunicatie, interne en verandercommunicatie en opsporingscommunicatie zijn hier onderdeel van. De afdeling ondersteunt de eenheidsleiding, lijnmanagement, operatie en benadert het werk integraal binnen de eenheidsstaf. De afdeling denkt en handelt in het belang van het korps en de eenheid. Jij komt te werken in het team Media en Publiciteit op het monumentale hoofdbureau van de politie eenheid Noord-Holland, welke is gevestigd in Haarlem.

> Fulltime functie van minimaal 32 en maximaal 36 uur.
> In principe van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 16.30 uur;
> Tijdelijk contract;
> Vier-wekelijkse betaling vanuit Start People;
> Bruto uurloon van €27,21
> Een leuke en dynamische werkomgeving in Haarlem!
> Ervaring op doen bij een overheidsinstantie, en dan in het speciaal de Politie!