Solliciteren

Schrijf je in voor arbeidsbemiddeling en solliciteer gericht op deze vacature.

Deze vacature bestaat helaas niet (meer).

Teamleider logistiek

Start People Maastricht

Standplaats
Maastricht
Opleiding
MBO 3/4
Vakgebied
Logistiek
Vacaturenummer
1AV0060970

De teamleider logistiek is verantwoordelijk voor het opstellen en het bewaken van logistieke planningen en het realiseren van logistieke- en productiewerkzaamheden binnen een productiebedrijf in Maastricht. Deze werkzaamheden gebeuren op basis van de specificaties en wensen van de klant.

Over de werkzaamheden
De werkzaamheden van de teamleider logistiek zijn onderverdeeld over verschillende resultaat gebieden;

Geplande orders
Hierin is het plannen van orders voor de belevering van klanten erg belangrijk, het behandelen van evt. verstoringen i.v.m. beschikbaarheid van producten en het volgen van resultaten in geautomatiseerde systemen. Bij deze taken is de efficiëntie van het plannen erg belangrijk en de mate waarin aan afspraken wordt voldaan. Er wordt verwacht dat de teamleider logistiek adequaat kan handelen wanneer en verstoringen optreden.

Gecontroleerde goederen
Van de teamleider logistiek wordt verwacht dat de ontvangsten a.d.h.v. de los- en vrachtbrief worden gecontroleerd waarbij gezocht wordt naar eventuele afwijkingen of beschadigingen, het ontvangen van retourzendingen en het controleren van deze, het aanmelden en registreren van ontvangstgegevens, het opvragen van documenten bij overige vestigingen en het aanleveren van documenten aan externe bedrijven i.v.m. de inklaring van goederen. Juistheid van de controles spelen hierin een belangrijke rol.

Op transport gestelde orders
De kernactiviteiten in dit resultaatgebied zijn het controleren van de voorraden, het vrijgeven van de orders, oplossen van problemen m.b.t. verzendingen en transportmiddelen, versturen van de orders naar transporteurs, contact onderhouden met transporteurs m.b.t. levertijden, het laten inwegen en laten laden van vrachtauto’s, evaluatie van de transporteurs, zorgen voor verzegeling van de vracht bij exportorders en het controleren/monitoren van extra kosten die gemaakt worden in de logistiek. Het is belangrijk dat de transport binnen de geplande tijd en correct wordt gerealiseerd.

Opgestelde transportdocumenten
Hierin is het dragen van de verantwoordelijkheid voor de aanmaak van de juiste transportdocumenten (paklijst, douanepapieren etc.) erg belangrijk. Tevens is het onderzoeken van logistieke klachten en het verwerken van deze resultaten in een rapportage van groot belang.

Verantwoord functioneren
Er wordt verwacht van de teamleider logistiek dat alle bedrijfs- en veiligheidsvoorschriften nageleefd worden. Er wordt een proactieve houding verwacht bij het doen van voorstellen om het proces op de werkvloer te verbeteren.

Er wordt uitgegaan van een HBO werk en denkniveau met een opleiding in de logistieke richting. Er wordt verwacht van de teamleider logistiek dat er enige affiniteit is met de (chemische) productieomgeving, kennis heeft betreft export- vervoersdocumenten en administratief vaardig is met kennis van MS Office en SAP. De teamleider logistiek dient communicatief sterk te zijn met een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal (mondeling en schriftelijk). Klangerichtheid is een must waarbij zelfstandigheid als in teamverband werken erg belangrijk is.

Het betreft een middelgroot productiebedrijf in de chemische sector. Het bedrijf is gelegen in Maastricht en makkelijk bereikbaar vanaf de snelweg Heerlen, Sittard of vanuit België. Het bedrijf hecht veel waarde aan kwaliteit waardoor de werknemers erg secuur te werk moeten gaan. Kwaliteit en veiligheid spelen een belangrijke rol binnen de bedrijfscultuur. Het bedrijf streeft ernaar zich continu door te ontwikkelen op technisch gebied en is erg transparant naar de werknemers.

  • Dagdienst functie met een salaris indicatie van €3000,- tot €3500,-
  • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden
  • 1e jaar detachering, na 1 jaar vast dienstverband

Reageer nu snel met een motivatie op deze vacature en wie weet start jij op deze functie!!