Solliciteren

Schrijf je in voor arbeidsbemiddeling en solliciteer gericht op deze vacature.

Deze vacature bestaat helaas niet (meer).

Woonbegeleider

Start People Assen Overheid

Standplaats
Ter Apel
Opleiding
MBO
Vakgebied
Zorg
Vacaturenummer
1AV0025194

Wil jij bijdragen aan een veilig en leefbaar woonklimaat voor asielzoekers? Voor COA in Ter Apel zoeken wij meerdere woonbegeleiders die aan de slag willen voor een nieuw te openen wooneenheid.

Als woonbegeleider voor 'spoor 2' zal jij bewoners begeleiden op een afzonderlijke, gecentreerde woonlocatie. Je faciliteert en begeleidt dagelijks asielzoekers in hun woonomgeving. Je signaleert spanningen, spreekt bewoners aan op ongewenst gedrag en intervenieert. Je stimuleert de zelfredzaamheid van bewoners waarbij het activeren een speerpunt is. Samen met je collega’s creëer je een centrum waarin bewoners zelf verantwoordelijkheid nemen en actief bijdragen aan het klimaat op het centrum.

Wij selecteren in eerste instantie op relevante afgeronde opleiding. Deze is op minimaal MBO4 niveau is een maatschappelijke richting.
Wil jij weten of jouw opleiding voldoet? Bel ons even en wij kijken graag met je mee!
Voldoet jouw opleiding niet aan deze eis, dan nemen wij jou niet mee in bemiddeling.

Daarnaast kijken wij in het intakegesprek naar relevante ervaring met agogische vaardigheden en methodische gespreksvoering.
Ben jij in staat om spanningen te signaleren en lastige gesprekken te voeren? Dat gaat jou zeker helpen in deze functie!
Verder zoeken wij de volgende eigenschappen;

  • ervaring met multiculturele communicatie
  • geen probleem hebben met flexibele werktijden
  • uitstekende schriftelijke vaardigheden

Dat werken bij het COA leuk is, blijkt wel uit de notering van het COA in de top 10 van beste werkgevers van vacaturesite Indeed. Het COA is de organisatie in Nederland voor de opvang en begeleiding van asielzoekers. Het COA is een unieke organisatie met een bijzondere doelgroep. De opvang en begeleiding van de ‘bewoners’ staan bij iedere functie centraal. De aard van het werk vraagt om een betrokken en flexibele houding die uitgaat van aanpakken en doen wat nodig is om de huisvesting en begeleiding goed te regelen. De inbreng van medewerkers op hun vakgebied maakt het verschil voor de toekomst van iedere asielzoeker in Nederland.

De locatie 'Spoor 2' wordt nieuw geopend in Ter Apel en Budel. Deze wooneenheid zal asielzoekers uit het gelijknamende spoor opvangt. Spoor 2 bevat alle asielzoekers die gevlucht zijn vanuit veilige landen. De locatie in Ter Apel wordt sober ingericht en heeft als uitgangspunt de asielzoekers beter beschikbaar te stellen voor begeleiding in het asiel- en opvolgende vertrekproces. Als jij als woonbegeleider hier start, kom je te werken in een stevig team met een relatief hoge bezetting op de werkvloer.

  • een werkweek voor 32/36 uur, dus zowel parttime als fulltime in te vullen
  • een tijdelijk contract voor in eerste instantie 6 maanden, de opdracht is voor in ieder geval 1 jaar uitgezet
  • een bruto uurloon dat passend is voor de functie, deze wordt bepaald aan de hand van relevante werkervaring en afgeronde opleiding
  • Opbouw van vakantiedagen na rato
  • Reiskosten vergoeding voor het reizen met eigen vervoer, omdat de locatie in Ter Apel slecht te bereiken is raden wij aan om met eigen vervoer te komen.