Solliciteren

Schrijf je in voor arbeidsbemiddeling en solliciteer gericht op deze vacature.

Deze vacature bestaat helaas niet (meer).

Woonbegeleider Asielzoekerszorg

Start People Medi Interim Groningen

Standplaats
Groningen
Opleiding
MBO 3/4
Vakgebied
Zorg
Vacaturenummer
1AV0025871

Wij zoeken woonbegeleiders bij een bijzondere organisatie met maatschappelijke relevantie. Geïnteresseerd? Lees dan gauw verder!

Als woonbegeleider ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse begeleiding van asielzoekers tijdens hun verblijf op de opvanglocatie. Gedurende de dag heb je een coachende en begeleidende rol. Je hebt dagelijks contact met de bewoners om hen te begeleiden met dag-specifieke taken. Zo ben je verantwoordelijk voor het leefbaar houden van de woonlocatie. Je voert gesprekken met de bewoners en spoort hen aan om deel te nemen aan (sport)activiteiten of cursussen. Met jouw open en respectvolle benadering weet jij de bewoners de juiste kant op te dirigeren en mee te nemen in je enthousiasme. Echter is het ook noodzakelijk om bewoners aan te spreken op ongewenst gedrag. Je draagt bij aan een veilig en leefbaar klimaat en voert het sanctie- en stimuleringsbeleid uit.

Je gaat aan de slag op een nieuwe locatie waar je te maken hebt met bewoners uit de zogeheten veilige landen. Dit zijn bewoners die uiteindelijk terug gaan naar het land van herkomst. Dit maakt dat het een pittitge doelgroep kan zijn. Het is van belang dat jij stevig in je schoenen staat. Lijkt het je leuk om te werken met een diverse doelgroep en je bezig te houden met het zo veilig en stabiel mogelijk in te vullen van de dagelijkse bezigheden van asielzoekers? Dan ben je bij hier aan het juiste adres. Deze functie is per direct beschikbaar, dus wacht niet langer en solliciteer direct.

Om voor deze vacature in aanmerking te komen is het van belang dat jij in ieder geval beschikt over een MBO-4 opleiding in een sociaal agogische richting. Hieronder valt bijvoorbeeld SPW of 'Specifieke Doelgroepen', Ook met een HBO opleiding SPH of Social Work kan je in aanmerking komen. Twijfel je of je met jouw opleiding in aanmerking komt? Neem dan contact met ons op. Voldoet jouw opleiding niet aan deze eis, dan nemen wij jou niet mee in bemiddeling.

Daarnaast is het belangrijk dat geen probleem hebt met flexibele werktijden. Nachtdiensten komen overigens niet voor op deze locatie.
Verder leg je makkelijk contact, houdt je rekening met gevoelens en behoefte van anderen.

Je bent in het bezit van een rijbewijs en auto. Dit is noodzakelijk omdat de locatie op een afgelegen plek ligt waardoor het lastig is om na een late dienst thuis te komen met het OV.

Onze opdrachtgever is een unieke organisatie met een bijzondere doelgroep. De opvang en begeleiding van de ‘bewoners’ staan bij iedere functie centraal. De aard van het werk vraagt om een betrokken en flexibele houding die uitgaat van aanpakken en doen wat nodig is om de huisvesting en begeleiding goed te regelen. De inbreng van medewerkers op hun vakgebied maakt het verschil voor de toekomst van de bewoners.

De locatie 'Spoor 2' wordt nieuw geopend in Ter Apel en Budel. Deze wooneenheid zal asielzoekers uit het gelijknamende spoor opvangt. Spoor 2 bevat alle asielzoekers die gevlucht zijn vanuit veilige landen. De locatie in Ter Apel wordt sober ingericht en heeft als uitgangspunt de asielzoekers beter beschikbaar te stellen voor begeleiding in het asiel- en opvolgende vertrekproces. Als jij als woonbegeleider hier start, kom je te werken in een stevig team met een relatief hoge bezetting op de werkvloer.

Wij bieden jou in eerste instantie een part time of fulltime tijdelijk dienstverband voor de duur van 6 maanden. De opdracht is voor in ieder geval een jaar uitgezet dus verlening behoort zeker tot de mogelijkheden. Verder bieden wij:

  • Een contract voor 32 of 36 uur. De functie is dus zowel parttime als fulltime in te vullen;
  • Een bruto maandsalaris tussen de € 2200,- en € 2500,- op basis van een fulltime dienstverband. Het salaris wordt bepaald aan de hand van relevante werkervaring;
  • Vakantiegeld, vakantiedagen (waarvan vijf bovenwettelijke vakantiedagen op fulltime basis) en onregelmatigheidstoeslagen;
  • Een tegemoetkoming in de reiskosten;
  • Scholingsmogelijkheden om jouw deskundigheid op peil te houden en toegang tot onze digitale leeromgeving om leuke trainingen en cursussen te volgen.

Na je sollicitatie nemen we telefonisch contact met je op voor een eerste kennismaking en nemen we je wensen door. Als we tot overeenstemming komen, nodigen we je uit op onze vestiging voor een kennismakingsgesprek. In het gesprek gaan we nader in op je wensen, vertellen we je over onze werkwijze en bespreken we de mogelijkheden voor samenwerking met je. We hechten veel waarde aan persoonlijk contact in onze samenwerking.

Wil je meer inzicht krijgen in jouw loopbaanmogelijkheden en vervolgstappen in jouw carrière? Je kunt ons bereiken op telefoonnummer 0592 338 337.