Solliciteren

Schrijf je in voor arbeidsbemiddeling en solliciteer gericht op deze vacature.

Deze vacature bestaat helaas niet (meer).

Woonbegeleider bij het COA I 28-36u

Start People Roermond Overheid

Standplaats
Gilze
Opleiding
MBO
Vakgebied
Zorg
Vacaturenummer
1AV0014494

Heb jij altijd al willen werken bij de opvang van én begeleiding aan asielzoekers? Lees dan verder!

Bij het COA (Centraal Orgaan Asielzoekers) in Gilze zoeken wij enthousiaste woonbegeleiders. Woon jij in de buurt van Tilburg of Breda en ben je voor 28, 32 of 36 uur per week beschikbaar?
Dan hebben we een leuke functie als woonbegeleider die je parttime of fulltime kan uitvoeren.

Als begeleider heb je een coachende en begeleidende rol. Je hebt dagelijks contact met de bewoners om hen te begeleiden met dag-specifieke taken zoals de maaltijden, het leefbaar houden van de woonomgeving en het laten deelnemen of organiseren van sportactiviteiten of cursussen.
Door jouw werk of levenservaring merk je spanningen of ongewenst gedrag op en gaat hierover met de bewoners over in overleg.
Jouw affiniteit met de bewoners zorgt dat je met de groep kan meebewegen maar je houdt de teugels in handen.

Standplaats zal Gilze zijn, maar je vindt het geen probleem om ingezet te worden op andere locaties mocht dit nodig zijn.
De werktijden liggen tussen 8.00uur en 22.00 uur en je werkt gemiddeld 2 weekenddiensten per maand. Je rooster is uiterlijk een maand van te voren bekend.

 • Je bent in het bezit van een MBO 4 diploma richting sociaal agogisch. Denk hierbij aan SPW, SAW of begeleider specifieke doelgroepen
 • Je hebt aantoonbare ervaring in de begeleiding van personen. Dit kan zijn door middel van een stage of werkervaring. Gesprekstechnieken zijn hierin cruciaal
 • Je weet feilloos een situatie aan te voelen en de daarbij horende lastige gesprekken te voeren
 • Je hebt ervaring in communicatie op verschillende vlakken. Multicultureel, maar je weet ook goed te schakelen met ketenpartners binnen de vreemdelingenketen
 • Je bent niet bang om naar voren te stappen en een rol als kartrekker op je te nemen

Het COA is de organisatie in Nederland voor de opvang en begeleiding van asielzoekers. Het COA is een unieke organisatie met een bijzondere doelgroep. De opvang en begeleiding van de ‘bewoners’ staan bij iedere functie centraal. De aard van het werk vraagt om een betrokken en flexibele houding die uitgaat van aanpakken en doen wat nodig is om de huisvesting en begeleiding goed te regelen. De inbreng van medewerkers op hun vakgebied maakt het verschil voor de toekomst van iedere asielzoeker in Nederland.

 • Werkweek van 28, 32 of 36 uur, je hebt dus de mogelijkheid om parttime of fulltime te werken;
 • Een mooi salaris tussen €2.540,86 en €3.170,35 bruto per maand.
 • Het betreft een tijdelijk dienstverband van in eerste instantie voor 6 maanden. Bij goed functioneren en voldoende werk is er kans op verlenging;
 • Een goede werksfeer waarbij respect, vertrouwen en collegialiteit centraal staan;
 • Een opbouw van vakantiedagen naar rato;
 • Een tegemoetkoming in de reiskosten van € 0,148 per km (met een max van 66,2 km per dag)